Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
TB Profil * |
#1 · Zasláno: 8. 5. 2009, 00:07:32
Kdyz vkladam prikaz pouze pro ff:
<![if ! IE ]>neco<![endif]> Tak validator hlasi error. Jak tedy osetrit, aby dokument byl validni, ale zaroven potrebuji aplikovat tento prikaz. dik |
||
Chamurappi Profil |
#2 · Zasláno: 8. 5. 2009, 00:14:36
Reaguji na TB:
Používej český validátor, přesně na tuto otázku by ti dal jasnou odpověď. K čemu potřebuješ validitu? „vkladam prikaz pouze pro ff“ To ale není příkaz pouze pro Firefox, to je příkaz pro všechny prohlížeče, které nejsou Internet Explorer. Víš snad o tom, že existují i jiné prohlížeče, ne? Na co ten příkaz používáš? Možná by to šlo vyřešit lépe. |
||
Miloš Profil |
#3 · Zasláno: 8. 5. 2009, 00:17:20
TB
Jak se tento „příkaz“ používá viz http://www1.mraveniste.org/weblog/2006/03/16-msie-komentare.html |
||
TB Profil * |
#4 · Zasláno: 8. 5. 2009, 00:58:32
Chamurappi
Potrebuji "zneviditelnit" pro ie jeden js, pac kdyz je v ie aktivni tak mi to narusuje celej layout- neprisel jsem na jiny reseni nez je prikaz co uvidi vsechno ostatni krom ie- jenze prikaz uvedeny vysse zase narusuje validitu. K cemu potrebuju validitu? radsi se neptej, proste potrebuju a to je stezejni:)) |
||
Chamurappi Profil |
#5 · Zasláno: 8. 5. 2009, 01:59:34
Reaguji na TB:
„Potrebuji "zneviditelnit" pro ie jeden js“ JavaScript je programovací jazyk, je docela přirozené v něm psát podmínky. Takže prohlížeč můžeš podmínit přímo v tom JS, ne? „pac kdyz je v ie aktivni tak mi to narusuje celej layout“ Ukaž. „prikaz uvedeny vysse zase narusuje validitu“ Validátor uvedený výše ti poradí, jak zapsat příkaz uvedený výše. „radsi se neptej, proste potrebuju a to je stezejni:)) “ Jsem zvědavá potvora, tuhle otázku dávám každému a odpovědi si vylepuji všude kolem svého obětního oltáře. Tak šup, s pravdou ven :-) |
||
TB Profil * |
#6 · Zasláno: 8. 5. 2009, 11:43:26
Ukazat nemuzu, je to nove vznikajici projekt a snad pochopite ze jej chci odhalit az bude hotovo:)) Cesky validator pouzivat nemuzu, pac se lehce rozchazi s tim anglickym, ktery je stezejni- dokument musi byt validni prave v tom anglickym, diky bohu v tom tvym mam hned 3chyby.
Jinak problem jsem uz vyresil prikazem: <!--[if !IE]> -->neco<!-- <![endif]--> |
||
Miloš Profil |
#7 · Zasláno: 8. 5. 2009, 11:58:29
Jenže pokud ti jde jen o odfiltrování FF, bude ti to na nic.
Tento podmíněný komentář sice vyloučí microsoftí prohlížeč (taky si ti podmíněné komentáře vymyslel Microsoft a v jiných prohlížečích nefungují), ale nevyloučil jsi Operu, Chrome, Safari, Konqueror… Ukazovat nemusíš hned celý projekt; bohatě by stačila klíčová stránka s nesmyslným textem (lorem ipsum jistě znáš). Jestliže se v případě tvé stránky oba validátory výrazně rozcházejí, pravděpodobně deklaruješ v !DOCTYPE XHTML, ale stránku posíláš jako text/html – oficiální validátor se pak (jako jediný) řídí tvým !DOCTYPE, zatímco Chamurappiho validátor ve shodě se všemi prohlížeči chápe stránku jako nevalidní HTML. |
||
TB Profil * |
#8 · Zasláno: 8. 5. 2009, 12:18:44
Milos
to mi je fuk, neplechu to dela jen v ie, vsude jinde to jede, tudiz tento prikaz bohate staci:) |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0