Autor Zpráva
pa4k
Profil
<hr width="200" size="10" align="left" noshade/>

takto definovana horizontalna ciara sa mi v mozille zobrazi s pekne zaoblenými rohmi.
Ked vsak pouzijem validny format:
<hr style="width:200px; height:10px; text-align:left;"/>

tak to vyzera otrasne.
pa4k
Profil
Prišiel som na niečo a zdá sa mi to jednoduchšie ako riešenie tu:
jak <hr size="1px" noshade /> validně?
stačí len v style nahradiť:
color:red
za
background-color:red
a všetky ostatné nepodstatné parametre, ktoré boli uvedené v príklade z linku vyššie su teraz zbytočné
<hr style="color: red; border: 0 none; width: 600px; border-top: 10px solid red; height: 10px;"/>

menovite:
border: 0 none;
a
border-top: 10px solid red;
Plaváček
Profil
pa4k

Tohle
<hr width="200" size="10" noshade="noshade" />

bude validní také.

Užitečný odkaz: http://www.sovavsiti.cz/css/hr.html
Chamurappi
Profil
Reaguji na pa4ka:
Vždyť ten první uvedený zápis je validní.
pa4k
Profil
reagujem na Chamurappi:

no ani nie noshade je uz v specifikacii zavrhnute. A ked to chces nahradit CSS tak to nie je mozne.
Chamurappi
Profil
Reaguji na pa4ka:
Na tom, co je a není zavržené, už dávno nezáleží, protože všechny ty specifikace jsou značně zastaralé.
Proč se snažíš mít validní kód?
fuckin
Profil *
<hr noshade="noshade" /> je v xhtml trans... VALIDNI !
pa4k
Profil
Chamurappi:
Proč se snažíš mít validní kód?
Nuž lebo všade tomu prikladajú dôraz. Vo všetkých knihách vyzývajú k tvorbe validného kódu.
panther
Profil
pa4k:
lebo všade tomu prikladajú dôraz
že jsem si nevšiml.

Vo všetkých knihách vyzývajú k tvorbe validného kódu.
budeš lepší kodér, když budeš mít validní, ale nepřístupný kód? Nebo když to bude naopak?
Chamurappi
Profil
Reaguji na pa4ka:
všade tomu prikladajú dôraz
To má být jediný důvod? Nezajímal ses vůbec o to, proč tomu přikládají důraz?

Vo všetkých knihách vyzývajú k tvorbe validného kódu.
Čteš staré či špatné knihy.
gagi
Profil
Kdyby vás to někoho zajímalo, tak to SAMOZŘEJMĚ jde i validně, stačí pomocí CSS nastavit border-style, nějak takhle:
<hr style="width:200px; height:10px; border-style: none;">
takhle to bude bez stínu a i prostor stínu zmizí, ale můžeš použít i border-style: solid a potom se stín obarví na stejnou barvu nebo můžeš zkusit i jiné hodnoty, jak se ti to bude líbít :)
pa4k
Profil
[#10] Chamurappi Ok nezaujímal som sa prečo tomu tak je lebo som rad, že vobec mi denne vydá čas na to aby som si prečítal aspoň jednu stranu knihy. Nie to ešte pátrať. Je to moje hobby. Na ktoré poslednu dobu nemam čas.

čítam knihu z roku 2006. Žial dnes stačí, že knihu vydajú a už je zastaralá.
Už by asi mali existovať len elektonicke čítačky s možnosťou updatu obsahu.

A k tej mojej potrebe všetko validovať, som sa dostal od kamoša ktorý mi furt tlačil do hlavy aby som mal validný kod. A hlavne oddelené HTML od CSS. A konkretne pripad HR noshade v css nefunguje.
pa4k
Profil
[#11] gagi
skusal som ten tvoj zapis a v opere alebo mozille nefunguje a v IE sice funguje ale divne to vypada.
Bubák
Profil
Používám tohle, ale styl je v externím CSS, s tloušťkou a barvou podle potřeby:
<hr style="color: #36c; background: #36c; border: none; height: 2px;">
gagi
Profil
[#13] pa4k
Blbě to vypadá, protože je to "roztáhlá čára", ale můžeš zkusit jiné styly než jen bez stínu a co se týče podpory, tak v mozille mi to normálně fáčí, teda pro
border-style: none
na 100%, všechny ostatní jsem nezkoušel, ale měli by taky. BTW: taky to pužívám...
[#14] Bubák
To je to samé, co jsem napsal já... akorát si použil neúplnýho zkrácenýho zápisu, ty barvy jsem tam nedával, protože se na to nikdo neptal..
Petr ZZZ
Profil
Já používám <hr> jako čistič a mám ji v CSS nastylovanou na neviditelno. "Horizontální čáru" ve viditelné podobě používám vůbec zřídka a potom ji dělám divem; tomu dám na pozadí třeba obrázek (nemá to teda zaoblený rohy):

.aa { margin-top:50px; }
.bb { background-image:url(obraz.gif) }
.cc { width:800px; }
.dd { height:3px; }
.ee { font-size:0.05em; }

<div class="aa bb cc dd ee"></div>
gagi
Profil
[#16] Petr ZZZ
tak víš co, jde to taky, já jsem jenom odpověděl, co chtěl vědět. Mimochodem, proč to neděláš jednou třídou?
Petr ZZZ
Profil
gagi:
proč to neděláš jednou třídou?

Abych mohl stejné třídy používat na různé účely v různých vzájemných kombinacích. Ale samozřejmě to jde zapsat všechno i do jedné třídy, záleží na tom, co v konkrétním případě líp vyhovuje. Mě se píše líp, když mám třídy kratší a nevadí mi, když jich potom nějakému elementu musím přiřadit víc.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0