Autor Zpráva
Ja
Profil *
Otestoval jsem stránky (http://okolo.kolafa.cz/) na vašem validátoru většina je, ale ta úvodní není validní. Člověk, který mi dělá web je na dovolené a asi by měl vědět, co je tam špatného, ale jestli vás mohu poprosit okomentovat, proč není validní.
ukázka kódu
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3c.org/TR/1999/REC-html401-19991224/loose.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"><head>
<title>

Okoloprahy.cz</title>

Moderátor Chamurappi: Vkládej prosím kód mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
habendorf
Profil
Ja:
na vašem validátoru

Náš validátor je co?
fuckin
Profil
to ti napise validator kde je problem, my nejsme roboti :). A ten clovek co ti dela web by nato snad mel prijit sam ne? A stejne nehled na validator, je to k nicemu.
Ja
Profil *
habendorf
promiň jsem *****, psal jsem to Chamurappimu, neprošel jeho zkouškou, pak to okopíroval sem a zapomněl upravit. Takže myšleno Chamurappiho validátor a není tam další vysvětlení, (nebo jsem to nepochopil a nebo nepřečetl pozorně)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Ja:
Nech si zobrazit zdroj validované stránky a uvidíš, že z nějakého důvodu (netuším jakého) posílá tvůj server validátoru jakousi prázdnou stránku s tímto kódem:
<html> 

<head> 
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs"> 
<meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 5.0"> 
<meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document"> 
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> 
<title>- - - </title> 
</head> 

<body> 

<p>&nbsp;</p> 


</body> 

</html>
Yur4Y
Profil
Používate XML deklaráciu a aj zapisujete elementy ako v XML (<meta />), ale v <!doctype> deklarujete HTML 4.01 Transitional. Keďže stránky odosielate s MIME typom text/html, odporúčam zmazať XML deklaráciu, zbytočné lomítka a zbytočný atribút xmlns.
Ja
Profil *
Yur4Y
tomu nerozumím, třeba další stránka prošla validací a je stejná jako ta předchozí.
Mám "encoding="utf-8"?" a validator mi ukazuje , že mám windows 1252
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3c.org/TR/1999/REC-html401-19991224/loose.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"><head>
<title>

Okoloprahy.cz</title>

<meta name="description" content=""/>
<meta name="keywords" content=""/>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/style.css" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
Bubák
Profil
Pochop, že validátor validuje takový kód, jaký dostane. Něco natohle téma ti už napsal Chamurappi.
Teprve až bude český validátor dostávat kód tvých stránek, dojde na to, ti co píše Yur4Y.
Ja
Profil *
Chamurappi
Pane Chamurappi, nevím ,jestli jsem směl dávat takto celou stránku, pokud ne vymažte ji, pokud ano můžete mi říct, jestli je to normální struktura php té úvodní stránky, na kterou jste řekl, že neukazuje nic. Do PHP nevidím a nemám čas to nastudovat, stejně bych tomu nerozuměl, ale abych mohl pánovi, který mi dělá stránky, dát věcnou připomínku.
<?php include "ibefore1.php";?>

Okoloprahy.cz</title>

<meta name="description" content=""/>
<meta name="keywords" content=""/>


<?php include "ibefore2.php";?>

<h1>Nebuďte stranou i vaše obec je důležitá pro život v Praze</h1>

<?php include "ibefore3.php";?>

<div id="middle" class="midsir">


<?php
$sql = mysql_query("SELECT clanky.id,clanky.nadpis,clanky.uvod,nebezpeci FROM clanky WHERE video=0 AND publikovat=1 AND id_autora>0 ORDER BY id DESC LIMIT 1");

$vd = mysql_fetch_array($sql);
$sql2 = mysql_query("SELECT spojeni_clanekobec.oid,obce.jmeno FROM spojeni_clanekobec INNER JOIN obce ON spojeni_clanekobec.oid=obce.id WHERE spojeni_clanekobec.cid='".$vd['id']."'");
echo('
<div class="zprava">
  <h2><a href="/110'.$vd['id'].'-'.nahrad_hacky($vd['nadpis']).'">');
  $n = 0;
  while($od2 = mysql_fetch_array($sql2))
  {
  	if($n > 0) echo(', ');
  	echo($od2['jmeno']);
  	$n++;
  }
  echo(': '.$vd['nadpis'].'</a></h2>');
  if($vd['nebezpeci'] == 1)
  {
    echo('<img src="/fotky/proclanek/lock.png" id="hlavnifoto">');
  }
else
{
  echo('<img src="/fotky/proclanek/'.$vd['id'].'-velky.jpg" id="hlavnifoto">');
}
  echo('<div>
  '.substr(strip_tags($vd['uvod']),0,300).'... 

  <a href="/110'.$vd['id'].'-'.nahrad_hacky($vd['nadpis']).'">celý článek...</a></div>

<a href="#kom" onclick="javascript: appear0();bla('.$vd['id'].');">Okomentovat článek</a>
<div class="cl"></div>
</div>

');
$nesmi[0] = $vd['id'];



$sql = mysql_query("SELECT clanky.id,clanky.nadpis,clanky.text FROM clanky WHERE video=1 AND publikovat=1 ORDER BY id DESC LIMIT 1");

$vd = mysql_fetch_array($sql);
$sql2 = mysql_query("SELECT spojeni_clanekobec.oid,obce.jmeno FROM spojeni_clanekobec INNER JOIN obce ON spojeni_clanekobec.oid=obce.id WHERE spojeni_clanekobec.cid='".$vd['id']."'");
echo('
<div class="provideo">
  <h2><a href="/110'.$vd['id'].'-'.nahrad_hacky($vd['nadpis']).'">Video ');
  $n = 0;
  while($od2 = mysql_fetch_array($sql2))
  {
  	if($n > 0) echo(', ');
  	echo($od2['jmeno']);
  	$n++;
  }
  echo(': '.$vd['nadpis'].'</a></h2>
  <div class="video"><div class="invid">
  '.$vd['text'].'

  </div></div><a href="#kom" onclick="javascript: appear0();bla('.$vd['id'].');">okomentovat video</a>  

<div class="cl"></div>
</div>
');
$nesmi[1] = $vd['id'];
?>

<div class="zpravy">
<?php
$x=0;
$sql = mysql_query("SELECT clanky.id,clanky.nadpis,clanky.text,nebezpeci FROM clanky WHERE id!='".$nesmi[0]."' AND id!='".$nesmi[1]."' AND publikovat=1 ORDER BY id DESC LIMIT 4");

while($vd = mysql_fetch_array($sql))
{
  $x=$x+1;
	$sql2 = mysql_query("SELECT spojeni_clanekobec.oid,obce.jmeno FROM spojeni_clanekobec INNER JOIN obce ON spojeni_clanekobec.oid=obce.id WHERE spojeni_clanekobec.cid='".$vd['id']."'");
	if ($x==5){
    echo('<div class="bezm">');
  }else{
    echo('<div>');
  }
	if($vd['nebezpeci'] == 1)
  {
    echo('<img src="/fotky/proclanek/lock.png">');
  }
else
{
  echo('<img src="/fotky/proclanek/'.$vd['id'].'-maly.jpg" id="hlavnifoto">');
}
	echo('<h2><a href="/110'.$vd['id'].'-'.nahrad_hacky($vd['nadpis']).'">');
  	$n = 0;
  	while($od2 = mysql_fetch_array($sql2))
  	{
	  	if($n > 0) echo(', ');
	  	echo($od2['jmeno']);
	  	$n++;
  	}
  	echo(': '.$vd['nadpis'].'</a></h2>
    <a href="#kom" onclick="javascript: appear0();bla('.$vd['id'].');">okomentovat článek</a>  
	</div>
	');
}
?>

<div><img src="/fotky/proclanek/lock.png"><h2><a href="/pridat-clanek" title="Přidat článek">Přidat článek</a></h2>
     
	</div>


<div class="cl"></div>


</div>


<div class="cl"></div>



<script type="text/javascript" src="/appear.js"></script>


<div class="podcl" id="diskuze">

<a name="kom"></a>

        <form action="/clanek-pridat-komentar.php" method="post" id="komform" name="komform">
        <div id="formdiskuze" class="formdiskuze">
        <h2 style="padding-top:20px;">Okomentování článku</h2>
        <div><label>Jméno:</label><input type="text" name="kom_nick" /><div></div></div>

        <div><label>Předmět:</label><input type="text" name="kom_nadpis" /><div></div></div>
        <div><label>Text příspěvku:</label><textarea name="kom_text"></textarea><div></div></div>
        <div><label>Opiš kód:<br /> <img src="/securimage/securimage_show.php?sid=b0f39d8c1a0984b35e10b2e0b8bb781b"></label> <input name="kom_kod" type="text" /><div></div></div>
        <input type="hidden" name="kom_reakce" class="hid" value="0" />
        <input type="hidden" name="kom_clanek" class="hid" value="0" />
        <div><input type="submit" class="subm" value="odeslat" /><div></div></div>

        </form></div>


</div>


<?php include "ibanner.php";?>

<?php include "iforum.php";?>


<div><br /></div>

</div>

<script type="text/javascript">
<!--
function bla(inp)
{
	document.komform.kom_clanek.value = inp;
}
-->
</script>
<?php include "iafter.php";?>
Yur4Y
Profil
Ja
Nerozumiete. Prečítajte si ešte raz Chamurappiho odpoveď
z nějakého důvodu (netuším jakého) posílá tvůj server validátoru jakousi prázdnou stránku
za to určite nemôžete vy, PHP kód s tým nemá nič spoločné. Môžete skúsiť kontaktovať hosting. Ak sa chcete pokúsiť zvalidovať vaše stránky, budete musieť ručne skopírovať kód (nie kód z PHP súborov, ale až ten vygenerovaný v prehliadači) a validovať tak, alebo ak máte prehliadač Firefox, použiť add-on HTML validator.
Ja
Profil *
Yur4Y
díky moc za trpělivost s bl***m
Mimochodem jak to děláte, že to přepíše sprostá slova a nadávky, je to nějaký JS. Před chvílí jsem napsal a ono zobrazilo hvězdičky.
Bubák
Profil
Ak sa chcete pokúsiť zvalidovať vaše stránky, budete musieť ručne skopírovať kód
Není třeba, prohlížeč Opera odešle kód stránky na zvolenou adresu, jde ji změnit.

Ale nechápu jednu věc.
Když validuje nějakou stránku zmíněného webu český validátor, podle hlaviček dostane odpověď od IIS serveru (řádek 5 odpovědi serveru).
Ostatní, soudě podle hlaviček, dostanou odpověď od Apache.
Předtím jsem si myslel, že to bude nějaká jednoduchá blbost v PHP, nebo podobně. Ale proč ty hlavičky? Pokud by je někdo falšoval, tak to za tu námahu nestojí.
Ja
Profil *
Bubák
Bubáku asi se budu opakovat, ale moc děkuji, že si to vzal více do hloubky než ostatní. Reklamní kampaň mám domluvenu za asi třicet tisíc Kč. Tvým kolegům nabízím zdarma prezentaci a na oplátku mi někdo řekne, že si tu dělám reklamu a zvyšuji návštěvnost, ale ještě nikdo se nepodíval a popřemýšlel o struktuře a chybách, co tam mám špatně.
Ale k věci nedělá neplechu to, že pan Kolafa má tu adresu na svém webu www kolafa.cz s kompletní databází a ostatním okolo toho. A nebo ještě je možnost, že má jak vy to tady nazýváte bordelizace kódů, aby dokud se mu nezaplatí se nemohl nikdo nebo jen těžko orientovat. Moc těmto věcem nerozumím, ale zase to nějaké IQ mám. JESTLI TĚ MOHU POPROSIT, MŮŽEŠ MI POMOCT NĚJAK VÍCE. Pokud zatěžujem diskuzi, můžeš mi napsat na ,už jsem i založil téma práce na zakázku. Asi si přehodnotím komu bude ta prezentace zdarma.
Ja
Profil *
Bubák
zapomněl jsem mail info@okoloprahy.cz nebo stavosmart@stavosmart.cz
Ja
Profil *
Ja
Můžeš mi ještě vysvětlit, když třeba reaguji na tebe, odešlu zprávu, kde jsem něco zapomněl, jak ji mohu editovat, aniž bych znovu reagoval.
Bubák
Profil
Stačí se registrovat, pak máš 24 hodin na případnou editaci svého příspěvku.
Ja
Profil *
Bubák
Rozumím. Bubáku jak je možné, že někdo ještě má jméno stejné jako já. Já jsem "Ja" a někdo je "ja" s malým j

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: