Autor Zpráva
Romique
Profil *
zdarec vsichni, prosim vas, kouknete na stranky http://softwarepolice.sweb.cz delam je do skoly podle zadani a maji byt validni podle http://validator.w3.org a nevim co tam mam spatne...musim to odevzdat do dnesniho vecera a nevim jak to zvalidnit...kouknete a napiste co kde jak zmenit nebo tak neco...dik vsem ochotnym...Roman

Moderátor Chamurappi: Titulek „jak zvalidnit?“ nevystihuje podstatu dotazu. Příště zkus prosím vymyslet lepší.
Radek9
Profil
Pokud nerozumíte hláškám, použijte český validátor.
Romique
Profil *
dik....u w3.org mi to nsalo 30 chyb a tady jen 3 :)
jinak sry na off topic...nevsim jsem si, ze jsem jinde
Taurus
Profil
Nezanořuj h3 do a, udělej to obráceně (a je inline prvek, nadpis je block). A místo </br> napiš buď <br /> nebo <br>.
Romique
Profil *
tyjo, ze jsem sem nenapsal driv, tady to je samy odbornik :)
Romique
Profil *
ted jsem to aktalizoval...jde mi hlavne o ten formular co je uplne dole...ten zdrojak toho formulare semi nejak nelibi a nevim jesli je dobre...
Ayrton1
Profil
<img src="http://softwarepolice.sweb.cz/ftp/ftp3.jpg" width="32%" height="32%" alt="ftp"/></center><br ><br /></li>


Tam to předposlední BR, chybí ti tam lomítko.
Romique
Profil *
dik :o)
Ayrton1
Profil
color: #383838">Přírodovědecká

Za poslední osmičkou ti chybí ;
Chamurappi
Profil
Reaguji na Ayrtona1:
Nechybí, není povinný.
Ayrton1
Profil
Chamurappi:
Nechybí, není povinný.

A jo, pravda, je poslední, takže není.
Omlouvám se :-)

PS: Docela by mě zajímalo co validátoru teď vadí, zkusim se podívat na ten kód podrobněji :-)
Ayrton1
Profil
Tak už vím, buď musíš BRka a A (odkazy) umístit do těch odstavců (aby byli uvnitř P> nebo zkus použít místo Strict Transitional.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Ayrtona1:
Docela by mě zajímalo co validátoru teď vadí
Tady máš přesně totéž česky.
Vadí mu, že je řádkový element (tedy <br>) jen tak pohozený v <body>, bez obalujícího bloku.
Ayrton1
Profil
Chamurappi:
Tady máš přesně totéž česky.
Vadí mu, že je řádkový element (tedy <br>) jen tak pohozený v <body>, bez obalujícího bloku.

Aha, ok, no já si to už před chvílí přeložil z Validatoru oficiálního, osobně český validátor rád nemám.
Bubák
Profil
Tohle určitě nebude CSS validní:
  img   {
        clear: both; 
        float: ; 
        border: 2px solid #FFAF00; 
        position: left: 
        } 

Takže když to shrnu, claarovat nepotřebuješ, float nedeklaruješ, position máš špatně a za poslední deklarací nemá být dvojtečka, ale zpravidla se tam píše (nepovinný) středník.

<OT poznámka k textu>
Do políčka Hostitel vepište IP adresu počítače, na kterém je spuštěn FTP server...
Což je sice dobře, ale v 99.8% případů (číslo jsem si vycucal z prstu) se tam píše URL, příklad: ftp://example.com
</OT>

Ještě dodám, tohle je taky podivnost, i když validní:
        font-family: arial, serif; 

Takže když třebas "v Lunuxech" nemám bezpatkový Arial, použije se nějaký patkový font. Správněji se to zapisuje takto:
        font-family: arial, sans-serif;

Takže když třebas "v Lunuxech" nemám bezpatkový Arial, použije se nějaký bezpatkový font.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Pokuste se již v titulku uvést název programu související s tématem.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: