Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
RKD Profil |
#1 · Zasláno: 23. 8. 2010, 21:14:21
Zdravím,
rád bych zkusil kodeřinu a proto bych měl dotaz na ty, pro které je denním chlebem. Jaký používáte editor? Já už roky PSPad, ale nevím, jestli neexistují lepší alternativy. Používá se vůbec v kodérské praxi? Nemám investovat třeba do Dreamweaveru, neurychlí práci? Budu vděčný za vaše reakce. |
||
panther Profil |
#2 · Zasláno: 23. 8. 2010, 21:20:40
RKD:
též coby kodér používám PSPad a pokud mohu soudit dle lidí, s kterými jsem měl možnost pracovat, byl PSPad rozšířen i u nich. Každopádně pracuj v tom, co je ti nejbližší - a pokud jsi na nějaký program zvyklý, není důvod přecházet. „Nemám investovat třeba do Dreamweaveru, neurychlí práci?“ jak myslíš urychlení práce? Píšeš-li kód ručně, rychlost psaní se odvíjí od počtu úderů, ne od programu :-) Ne, teď vážně - PSPad má defaultní šablony, které třeba používám (základní kostra HTML a základní styly), abych nemusel psát pokaždé to, co je pro všechny projekty stejné/podobné. Nevím, jak ostatní programy, ale PSPadí doplňování párových znaků, tagů je mi příjemné. Ale třeba to nabízí i jiný program, nevím. |
||
Str4wberry Profil |
#3 · Zasláno: 23. 8. 2010, 21:31:35
U toho Dreamweaveru je poměrně hezké doplňování značek, atributů, hodnot atributů atd. v HTML i CSS. U PSPadu oceňuji především bezproblémovost s českými znaky v nejrůznějších kódováních. V poslední době mě (a asi i habendorfa) docela zaujal Sublime Text — třeba ty snippety a jejich konfigurace jsou perfektní.
|
||
Velda Profil |
#4 · Zasláno: 23. 8. 2010, 22:26:26
Str4wberry:
jenže nejlepší je tak aj tak Notepad++ |
||
Lexter Profil |
#5 · Zasláno: 23. 8. 2010, 23:56:29 · Upravil/a: Lexter
Já jsem zvyklý na PSPad. Dřív jsem používal Notepad++, ale nijak mi k srdci nepřirostl. Používám i nějaký wysiwyg editor. Ale tím si jen formátuju texty. Dělat to ručně mě už dávno přestalo bavit. Když si dá člověk bacha, urychlí to práci.
|
||
mckay Profil |
#6 · Zasláno: 24. 8. 2010, 02:05:22
Já protože dělám design obvykle jako šablonu do cms, tak používám NetBeans, ale nejsem si jistý, že to má nějakou výhodu proti pspadu pro klasické html & css.
|
||
__construct Profil |
#7 · Zasláno: 24. 8. 2010, 08:54:32
Ja používam Komodo Edit a NetBeans.
RKD: „třeba do Dreamweaveru, neurychlí práci“ Prácu Ti urýchli takmer každý dobrý programátorský editor, na ktorý si zvykneš a ktorý sa naučíš dobre používať, či už to bude Vim, SciTE, alebo niečo komerčné. |
||
gtext Profil * |
#8 · Zasláno: 24. 8. 2010, 09:10:22
|
||
__construct Profil |
#9 · Zasláno: 24. 8. 2010, 10:03:54
gtext:
Neuviedol si, že tie editory sú pre Mac :-) |
||
Fibi Profil * |
#10 · Zasláno: 24. 8. 2010, 14:19:09