Autor Zpráva
LudekBrno
Profil
Zdravím, mám galerii fotek (z JAlbum), kterou chci osadit měřícím kódem Google Analytics. Jenže galerie je vygenerována tak, že pro každou fotku má vlastní html soubor a pokud chci sledovat pohyb návštěvníků v galerii, musím kód scriptu přidat do každého ze souborů před koncovou značku body. Ovšem fotek a tedy html souborů je kolem tisícovky a dělat ručně, by bylo na zblbnutí. Nedokáže PSPad něco takového automaticky? Případně jiný jednoduchý program?
xmark
Profil
Pspad by to dokázal. Stačí </html> nahradit za to, co tam potřebuješ a na konec dát </html>. A umí nahrazovat ve všech otevřených souborech.
Je to ale dost nepohodlné a jako mnohem smysluplnější bych viděl naučit se řešit galerii pomocí php.
LudekBrno
Profil
No jo, ale nemůžu přece v PSPadu najednou otevřít několikset souborů nebo ano? Je mi jasné, že php by bylo mnohem lepší, ale hosting kde galerii mám, PHP nepodporuje. A pro můj účel to ani není nutné, k požadované funkčnosti mi stačí html. Jen najít program, který dokáže ten kousek kódu dopsat (nahradit) automaticky ve všech html souborech, které najde v určené složce. PSPad to tedy asi neumí, což je škoda, protože to vyhledávání a nahrazení tam je, jen to asi nejde spustit dávkově pro složku i s podsložkami.
xmark
Profil
ok, musím trochu zkorigovat to co jsem psal. Pokud to řešíš na lokálu, pspad umí i hledat / nahradit v souborech z zadané složce.
Davex
Profil
LudekBrno:
Zkus menu Hledat » Hledat/nahradit v souborech… Ale nevím, zda to zvládne nahrazení i víceřádkového kódu. Nejvíc mi tam chyběly regulární výrazy, takže jsem to nepoužil na nic složitějšího.
xmark
Profil
Davex:
V tomto případě se obejde bez regulárů. A myslím že GA kód bude fungovat i když se srazí na jeden řádek (pokud nebude omezení v tom formuláři)
Bubák
Profil
Davex:
Ale nevím, zda to zvládne nahrazení i víceřádkového kódu.
V základu ne, ale údajně na to existuje plugin.

LudekBrno:
Jedna z možností je kód GA na jeden řádek. Jinak koukni na http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=11&topic=2399, zdá se, že HTML Replacer 2.0 umí to, co potřebuješ:
http://i54.tinypic.com/wiv5ut.png
http://www.slunecnice.cz/sw/replacer-2/
LudekBrno
Profil
OK, děkuji všem za tipy, vyzkouším a dám vědět.
LudekBrno
Profil
Tak HTML replacer přidání kódu vyřešil. Díky! Teď ještě vymyslet, jak nahradit na FTP pouze HTML soubory, abych nemusel přepisovat všechny soubory včetně fotek (celkem několik set MB a mám pomalý upload). V total commanderu se mi zatím nepodařilo vymyslet, jak označit všechny html soubory, ale ve struktuře podsložek. Kdyby někdo měl nápad, tak budu rád.
Bubák
Profil
Pokud máš TC, tak ti dám návod pro TC:
1) vytvoříš si složku a zkopíruješ do ní celý web
2) v této složce dáš vyhledat všechny soubory
3) klepneš na "Zobrazit výsledek v panelu" (vpravo dole)
4) doporučený krok, necháš výsledky seřadit podle přípony
5) označíš soubory, které nechceš zkopírovat a smažeš je
6) dej "Znovu načíst zdroj", klávesová zkratka Ctrl+R, nebo klepni na patřičnou ikonku
7) spustíš FTP

Dodatek: tenhle postup se mi občas hodí, tak ho mám promyšlený.
LudekBrno
Profil
Díky za polopatický návod :-) Ten TC toho umí opravdu hodně, jen přijít na správné pořadí kroků.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Pokuste se již v titulku uvést název programu související s tématem.

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: