Autor Zpráva
jennifer
Profil *
Jsem začátečník a mám FrontPage 2000. Potřebuju k tlačítku (obrázek v Gif) nastavit aby se změnilo (na jiný obr. Gif) když nad něj najedu myší...a nevím jak, pomůže někdo prosím????
Šlaha
Profil
<a href=x.html" class="zmena" />
v css
<style>
a.zmena {display:block; width:; height:; background-image: ('1.gif');}
a.zmena:hover {display:block; width:; height:; background-image: ('2.gif');}
</style>
Yuhů
Profil
jak píše Šlaha, tak je to správně. Musí se to udělat v kódu (Zobrazení HTML). Hlavně to nedělej žádným příkazem FrontPage, on se sice tváří, že to umí, ale neumí to.
Timy
Profil
ještě by pod obrázkem měl být schovaný nějaký "alternativní text" pro případ, že se nezobrazí obrázky.
Mistr
Profil
FrontPage umí i jiné "vychytávky" (například písmo přijíždějící z různých míst, nápis spirálovitě se točící (možná)), ale opravdu to, jak již píše Yuhů, nezkoušej. Jen tím ukážeš svoji webmasterskou nevyspělost.
jennifer
Profil *
a ten alternativní text tam dám jak?
jennifer
Profil *
nemohl by mi to někdo vysvětlit ?zkoušela jsem to ale něják mi to nefunguje?kam mám co doplnit?

<a href=x.html" class="zmena" />
v css
<style>
a.zmena {display:block; width:; height:; background-image: ('1.gif');}
a.zmena:hover {display:block; width:; height:; background-image: ('2.gif');}
</style>
PerToon
Profil
<style>
a.zmena {display:block; width:100px; height:50px; background-image: ('1.gif');}
a.zmena:hover {display:block; width:100px; height:50px; background-image: ('2.gif');}
</style>

Pokud je obrázek 100 pixelů široký a 50 pixelů vysoký. Ty čísla si změň jak chceš.
jennifer
Profil *
no ale já ani nevím kam to vložit a jak tam zadat tu cestu pro obrázky.prostě to nefunguje...
<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 4.0">
<meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">
<title>New Page 3</title>
<style>a.zmena {display:block; width:100px; height:50px;
background-image: ('file:///C:/testwww2/tlačítka/kudy.gif');}
a.zmena:hover {display:block; width:100px;
height:50px; background-image: ('file:///C:/testwww2/tlačítka/java kudy.gif');}
</style>
</head>

<body bgcolor="#000000" text="#FFFF00">

; <BR><BR>

<p><img border="0" src="images/logo-la.gif" width="249" height="75"></p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>

</body>

</html>
Yuhů
Profil
upřímně řečeno, těžko radit, když zadáváš cestu k obrázkům na svůj disk (přes file:)

To hlavní, co tam ale nemáš je to obalení odkazem:

<img border="0" src="images/logo-la.gif" width="249" height="75">
změň na

<a href=x.html" class="zmena">
<img border="0" src="images/logo-la.gif" width="249" height="75">
</a>
rhintin
Profil *
holka s tebou je to tězky no.brečim pod židlí.sorry ale vnenuj se radsi zakladům HTML www.jakpsatweb.cz
Michalek
Profil
rhintin
Za dva roky se to určitě naučila :)
sotek
Profil *
ja mam teda jiny zpusob ale mam 2003FP
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.