Autor Zpráva
Míša
Profil *
Nevím jak do stránky přidat doc soubor ke stažení, píše mi to Unable to run text converter. A ješte bych ráda udělala, aby se mi obrázek, který se otvírá v novém okně, otevřel v okně s danou šířkou a výškou a nedal se dál roztahovat. Jde to pouze Java scriptem (neumím ho)?
Kráťa
Profil
Tu první věc řeším tak, že soubor zabalím a dám ke stažení v *.zip, druhou věc jsem nikdy nepotřeboval, tudíž nevím.
Míša
Profil *
zatím mi neprošel ani zip nevím co dělám špatně
Fred
Profil
Kráťa: to spíš vypadá jako tohle : http://www.kbalertz.com/kb_316387.aspx a já nemám FP, takže se mi to špatně překládá (nebo se mi nechce), mrkněte na to někdo
Yuhů
Profil
Míšo, nevkládej ten soubor do stránky jako do stránky, ale vlož ho do webu. Potom na něj jenom odkaž normálním odkazem.

To druhé jde jenom javascriptem a FrontPage ti to nijak neusnadní (tohle neumí). Musíš to naťukat v kódu podle návodu:
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/window.open.html
Míša
Profil *
Yuhů
Díky moc za radu, tohle mě opravdu nenapadlo.
Ten javascript taky zkusím, ale nevím, kam ho do toho kódu vložit, abych nepokazila funkčnost a neroztrhla nějakej tag. Stránky "Jak psát web" jsou fakt skvělý, vždycky sem tam našla radu a chválu šířím dál svým známým.
Kráťa
Profil
Fred: O FP vím také starou Belu, anglicky neumím, v Rusku ani v USA jsem také nebyl, rozumím z toho, že něco 72 hodin a jsou tam obrázky nějalého programu :-)
Míša
Profil *
Tak to okno se mi nedaří, nevím, kam to mám napsat. Když vám tady napíšu kousek kódu k jednomu obrázku poradí mi někdo:
<tr>
<td align="middle"><table cellSpacing="0" cellPadding="0" border="0">
<tbody>
<tr>
<td><a href="zast_gv.htm" target="_blank"><img alt="Zastoupení G+W" src="zasr_g1.jpg" width="128" height="185"></a></td><td><img height="1" alt src="file:///D:/source/images/nogif.gif" width="20"></td>

A ještě nevím, proč se mi tam píše toto (viz výše) file:///D:/..........
Ty obrázky má sice zkopčený z CD, ale uložila sem si je, můžu to smáznou? A odkud pokud, tak nerada zasahuju do kódu, mám strach, že se mi to všechno pokazí.
lukaas
Profil *
Aby to fungovalo i na webu, tak tam musíš mít tzv. relativní cestu a ne absolutní. Tenhle kousek je určitě špatně
file:///D:/
. Dál to závisí na i na umístění té stránky, ze které na obrázek odkazuješ. Pokud bude na stejné úrovni jako obráuek (ve stejném adresáři) tak tam bude jen
src="nogif.gif" 

Raději si pročti jakpsatweb.cz.
Kráťa
Profil
Míša
Přesně tohle máš špatně... src="file:///D:/source/images/nogif.gif"
Jak píše lukaas, možná by nebylo špatné, přečíst si něco o cestách na JPW. To src="file:///D:/source/images/nogif.gif" je příkaz, aby se zobrazil obrázek který je někde na disku D: v adresáři (složce) source/images. Založ si v kořeni svého webu nový adresář, pojmenuj si ho třeba obrazky, či images, aby to vypadalo jako že jsi bombarďák, dej do něj všechny obrázky, které chceš, aby se na stránkách zobrazovaly a do kódu už jen uvedeš např. src="images/nogif.gif"
jimmy
Profil *
jak mam ulozit web stranku boze????????aby se nezobrazovalo ze ji mam na plose:((((((((((((((
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.