Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
david78 Profil |
PSPad má nejaký problém s ukladaním do utf-8.
Prejaví sa to, keď vložíte nejakú diakritiku do súboru.php. Samozrejme mám nastavené ukladanie do utf-8 v prednastaveniach programu. (Nastavení - Program...) Komodo edit mi zahlásil, že súbor je v cp-1250. Neviem, či som blbec, alebo na niečo zabúdam. Nikto iný s týmto problém nemá? Inak mám ten program rád, má niektoré fajn funkcie. |
||
jenikkozak Profil |
#2 · Zasláno: 9. 4. 2014, 16:45:43
Nevím, jakých verzí se to týká, ale může pomoci kliknutí na Formát > UTF-8 (bez ohledu na to, jestli tam je, nebo není zatrhávátko).
|
||
Joker Profil |
#3 · Zasláno: 9. 4. 2014, 16:50:13
david78:
„PSPad má nejaký problém s ukladaním do utf-8.“ Ne, nemá. „Samozrejme mám nastavené ukladanie do utf-8 v prednastaveniach programu. (Nastavení - Program...)“ Které nastavení máte na mysli? Nevšiml jsem si takové položky v nastavení. Kódování se nastavuje v menu Formát, viz [#2] jenikkozak. |
||
Bubák Profil |
#4 · Zasláno: 9. 4. 2014, 17:01:58
david78:
„alebo na niečo zabúdam“ Jaké kódování pro zmíněný soubor ti hlásí PSPad? Najdeš to ve stavovém řádku. Můj tip, že k tomu došlo tak, že v PSPadu máš zapnutou autodetekci kódování, ta selhala, třeba proto, že v souboru žádná diakritika nebyla a po přidání textu s diakritikou se soubor ukožil v kódováné podle autodetekce, tedy Windows-1250. Zapnutí/vypnutí autodetekce najdeš v menu Formát, viz [#2] jenikkozak, já doporučuji mít autodetekci zapnutou a kódování přepínat v menu Formát. V Nastavení - Program... najdeš zapnutí/vypnutí BOM, pokud ukládáš .php soubory, které se budou includovat, tak je důležité mít BOM vypnutý. |
||
david78 Profil |
#5 · Zasláno: 10. 4. 2014, 10:51:50
Bubák:
„Jaké kódování pro zmíněný soubor ti hlásí PSPad? Najdeš to ve stavovém řádku.“ Naozaj, je tam Windows- CP1250. Ale len v prípade, že mám zapnutú automatickú detekciu CP. Ak nie, veselo hlási utf-8. jenikkozak: „bez ohledu na to, jestli tam je, nebo není zatrhávátko“ A to ma práve neustále mýlilo. Myslel som si, že keď je to zatrhnuté, tak sa to tak ukladá. Potom mi nieje jasné, prečo to je zatrhnuté. Ale stačilo na to kliknúť a v záložke sa objavil červený trojuholník, indikujúci neuložené zmeny v dokumente. Takže ďakujem za rady. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0