Autor Zpráva
Radek73
Profil
Zajímala by mne taková věc: Jak se to dělá v programu HTML-Kit 292 s adresami html souborů které v něm vytváříte: Jednak, jak se dá změnit adresa souboru co vytváříte anebo zda se v tomto programu dá vytvořit složka souborů která by se mohla obsadit několika html soubory ( jedna www stránka může být složená z několika souborů ) - prostě jak se to dělá v tomhle programu. Mohl bych to analogicky otrocky napsat a ty soubory dát do jedné vytvořené složky dejme tomu v TotalCommanderu ( kdysi dávno známý Norton ) ale přijde mi to jako dost neelegantní - měl by to umožňovat tento HTML-Kit editor, v kterém ale nemůžu přijít na to, jak se to tam dělá. Znáte někdo tohle ?
Radek73
Profil
Můžu se tedy zeptat, v jakých programech píšete HTML Vy když HTML-Kit 292 tady nikdo nezná?
Tomáš123
Profil
Radek73:
Často používané editory sú napríklad:
• Notepad++
• PSPad
• Netbeans
juriad
Profil
Radek73:
Osobně používám na projekty Eclipse a na jednoduché (či extrémně náročné úpravy) vim. Ale nejsem typickým webovým vývojářem.

Zkus si prohlédnout toto vlákno: Jaký editor pro PHP (přehled editorů)
A zamysli se, zda chceš prostý textový editor, nebo správce projektu.

Stránky se z částí skládají nejčastěji pomocí PHP. Chceš-li s tím začít, stačí ti pro začátek server a jediný příkaz include.
Kubo2
Profil
Radek73, Tomáš123:
Sublime Text
lionel messi
Profil
Radek73:
v jakých programech píšete HTML Vy
Viď článok odkázaný juriadom, osobne využívam NetBeans, pretože píšem dosť veľa aj v PHP, rozhodujúcim faktorom je pre mňa napovedanie kódu (HTML, CSS i PHP (vrátane OOP) na dobrej úrovni) a cena (freeware).
Radek73
Profil
Když jsme u toho PHP, tak i když je to od tématu tak mám problém ho spustit. Funguje mi EasyPHP - to jsem už dokázal alespoň spustit že to nevypadne pomocí přesměrování na port 8081 u některých souborů ( asi do tří potřebných mě to nepustilo takže tam zůstalo 80, nevím, zda to vadí? ), pak jsem nainstaloval knihovnu s msvcr110.dll soubory takže se to alespoň spustilo ale když píšu v HTML-Kit 292 PHP což by mělo fungovat tak to prostě nefunguje - nic se nezobrazuje když dám zcela primitivní "Ahoj světe". Nevíte si s tím někdo rady? Takže PHP mi zatím nefunguje.
Tomáš123
Profil
Radek73:
nic se nezobrazuje když dám zcela primitivní "Ahoj světe".
A nezabudol si na jednoduchú zmenu koncovky z .html na .php?
Radek73
Profil
Ano, program začal fungovat, ovšem píše to tyhle tři hlášky:
1.Program nelze spustit protože v počítači chybí php_mbstring.dll
2Vstupní bod procedury php_checkuid se nepodařilo v dynamicky propojované knihovně php5ts.dll nalézt.
3.Vstupní bod procedury zend_unmangle_property_name se nepodařilo v dynamicky propjované knihovně php5ts.dll nalézt.
Tomáš123
Profil
Radek73:
Vravíš, že si si nainštaloval EasyPHP...Prosím ťa:

Aký operačný systém máš na svojom PC?

Akú verziu EasyPHP si si stiahol?
Kubo2
Profil
Tomáš123:
Aký operačný systém máš na svojom PC?
Citujem http://www.easyphp.org/easyphp-devserver.php: „EasyPHP DevServer (for PHP development) installs a complete WAMP environment for PHP developers including PHP, Apache, MySQL, PhpMyAdmin, Xdebug...“ - takže najskôr má na počítači Win.

Akú verziu EasyPHP si si stiahol?
Opäť si dovolím jeden predpoklad: najnovšiu.
Radek73
Profil
Operační systém:Win7Home
EasyPHP DevServer 14.1 VC11

Potom jsem ještě musel změnit v některých souborech port 80 na 8081 a ještě nainstalovat Dll Files fixer.
Tomáš123
Profil
Kubo2:
Opäť si dovolím jeden predpoklad: najnovšiu.
Pýtal som sa to preto, lebo som sa chcel uistiť. Vo veštiarni končia o 18:30.

Radek73:
EasyPHP DevServer 14.1 VC11
Skús použiť VC9...
Kubo2
Profil
Tomáš123:
Vo veštiarni končia o 18:30.
Hm, koľko ti asi mohlo trvať písanie tvojho príspevku [#10]? Možno by ti v tej veštiarni ešte boli ochotní venovať svojich drahocenných extra päť minút. :-)
Tomáš123
Profil
Kubo2:
koľko ti asi mohlo trvať písanie tvojho príspevku
Navrhujem, aby si prestal zapárať...
1.) Dobre vieš, že s tou veštiarňou som si robil srandu;
2.) Píšem dosť rýchlo na to, aby mi to trvalo 18 minút.

A ešte dodatok:
installs a complete WAMP
S tým máš pravdu, ja som skôr myslel akú verziu, ale napísal som to inak. V každom prípade Radek73 to pochopil správne a to je základ.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Pokuste se již v titulku uvést název programu související s tématem.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: