Autor Zpráva
Seberm
Profil *
Chtěl bych se zeptat jak vytvořím v programu Front Page pole pro heslo? Prosím poraďte... Poslete třeba návod na otik10@seznam.cz nebo odpovězte tady na fóru...
Yuhů
Profil
FrontPage ti moc nepomůže. Jsou dvě fáze toho řešení:

1. dát do stránky políčko pro heslo
2. zajistit, aby to nějak fungovalo

Zatímco ta první věc je velmi snadná (<input type="password" name="cokoliv">), ta druhá je velmi obtížná. FronPage s tou druhou fází nijak nepomůže. Mrkni se na stránku

www.jakpsatweb.cz/heslo.html
Leeway
Profil *
Opravdu, tato aplikace neobsahuje funkci, pomocí níž by se dalo dal do stránky dát input s heslem. Je tomu tak proto, že FrontP neumí pracovat s tímto polem. Příkladem tím může být logování či prokazování totožnosti. To se obvykle programuje v PHP, které díkybohu zatím FrontPage nezná...
Pokud však znáte php tak:

<form action="....
<input type="password" name="heslo">
</form>

<?php
if($heslo=12345){
header("Location: tajnastranka.htm");
}else{
header("Location: chyba.htm");
}
blamik
Profil *
No já ale ten problém nevidím.

FP2000. Vložit > Formulář > Textové pole
Kliknout do textového pole pravým tlačítkem myši a z dialogu vybrat vlastnosti textového pole (popřípadě dvakrát na něj kliknout ) a ve vlastnostech textového pole je několik možností nastavení... úplně poslední je volič "Pole pro Heslo: Ano/Ne" Zvolit ano a kliknout na OK

Jinak je to vše.... a jde to i bez PHPčka
Ať žije ASP
blamik
Profil *
Jasně zapoměl jsem na zakryptování a na zprovoznění......

Zakryptování může být třeba na základě SSL kanálu na kterých bude část "po" loginu přístupná.... např

Samotné zaheslování stránek se dá celkem jasně vyčíst z ukázkového souboru: Nový > Stránka nebo sada webových souborů > Šablony webových souborů > Průvodce rozhraním databáze................ tam je myslím v posledním kroku možnost zadat v zaškrtávacím poli zabezpečení....... vygeneruje jednoduchý ukázkový web kterým se dá pro testování a vlastní výuku celkem dobře pracovat. Je tam jednoduché skriptování pro zaheslení všech nepřístupných stránek. Všímejte si zejmena souborů:

Login_Validate.asp
Login_Check.asp

Myslím že je to docela čisté řešení které se dá používat i v praxi.


Zdar
blamik
Profil *
Pardon chybka...

Šablony webových souborů = Šablony webových serverů
sacred
Profil *
tak tady je to lehke das vlozit formular textove pole a dvakrat na nej kliknes a zaskrtnes pole pro heslo ale je to lepsi tim kodem
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0