Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
David1256 Profil |
#1 · Zasláno: 10. 12. 2014, 21:29:03
Dobrý den,
nevíte, jak dostat do Sublime Text nebo Brackets syntax hightlighter "HTML multihighlighter", který existuje v PSPadu. Jsem na něj strašně zvyklý a Sublime ani Brackets vůbec neumí v rámci HTML stránky používat pro odlišené programovací jazyky odlišné highlightery. Nastaví se jen motiv editoru, který používá stejné barvy na všechny highlightery, respektive na highlightery všech typů souborů, a tak třeba HTML ve kterém je trocha JS a trocha PHP vypadá naprosto nečitelně. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost? Děkuji. |
||
Zechy Profil |
#2 · Zasláno: 10. 12. 2014, 21:40:59
JS se obarvuje vždy tak jak má (Ani samotný JS nejsou o něco víc barevnější).
Co se týče HTML, pokud jej kombinuješ s PHP předpokládám, že ten soubor je *.php, a to sublime obarvuje jak má, protože jeho PHP obarvovačka umí i HTML, takže netuším, co se ti tam nezdá. |
||
David1256 Profil |
#3 · Zasláno: 10. 12. 2014, 22:26:44
Zechy:
Ano mám .php a Sublime ho obarví, ale úplně ve stejných barvách jako HTML, takže se v tom souboru vizuálně špatně orientuje. PHP na první pohled nejde rozeznat od HTML protože je obarveno stejnými barvami jako HTML. Uvedu příklad: PSPad: HTML - fialová, černá JS - červená, černá PHP - modrá, zelená, černá Sublime (Monokai barevné schéma): HTML - růžová, žlutá, zelená JS - růžová, žlutá, modrá PHP - růžová, žlutá, modrá Tady z toho příkladu je jasně vidět, to co se snažím vysvětlit. PSPad vykresluje HTML, JS, PHP různými barvami (fialová, červená, modro-zelená), zatímco Sublime používá pro HTML, JS, PHP stejné barvy (růžovo-žlutá, růžovo-žlutá, růžovo-žlutá). |
||
Zechy Profil |
#4 · Zasláno: 10. 12. 2014, 22:29:39
Ještě, že existuje taková halda barevných schémat na výběr :).
|
||
David1256 Profil |
#5 · Zasláno: 10. 12. 2014, 22:38:20
Zechy:
Existuje jich sice halda, ale všechny úplně podle stejného vzorce, jen s jinými barvami místo růžovo-žluté. Nenašel jsem žádnou šablonu, která by barevně odlišovala HTML/JS/PHP |
||
Str4wberry Profil |
#6 · Zasláno: 11. 12. 2014, 01:58:11
Osobně při barvení jako PHP nevidím v Sublime Text problém.
HTML, CSS, JavaScript, PHP – vše je řádně obarveno. ![]() |
||
xROAL Profil |
#7 · Zasláno: 11. 12. 2014, 03:20:17
![]() Je to síce screenshot z NetBeans (a nie z PSPadu), ale aj ten robí to, čo sa David1256 snaží dosiahnuť. Ako je vidno, NetBeans používa v jednom súbore rôzne farebné schémy (prípadne aj iné pozadie na riadkoch) pre HTML, PHP, CSS aj JS. Nejde teda o zafarbovanie kódu ako takého, ale o rozlišovanie v rámci súboru - premenná v PHP má inú farbu ako premenná v JS atď., čo skutočne pomáha v lepšej orientácii v kóde. Bohužiaľ, riešenie nepoznám, keďže Sublime Text ani Brackets nepoužívam. Chcel som len ujasniť o čo ide. |
||
Jan Tvrdík Profil |
#8 · Zasláno: 11. 12. 2014, 09:39:38
David1256:
Nebylo by lepší v jednom souboru HTML, JS a PHP vůbec nemíchat? |
||
Zechy Profil |
David1256:
Když už si trváš na odlišné syntaxi, kdysi jsem napsal colorscheme pro sublime po vzoru dokumentace nette - Jinými barvami je HTML, jinými PHP. (S tímto barevným schématem jsem i testoval, jak se chová míchané HTML a PHP při PHP zvýraznovači, když jsem psal první reakci.) |
||
David1256 Profil |
#10 · Zasláno: 11. 12. 2014, 12:07:30
Zechy:
Tím rozlišíš PHP od HTML, ale PHP a JS vypadají skoro stejně, protože v .tmTheme od sebe není způsob, jak rozlišit barvu např. JS a PHP proměnné. <dict> <key>name</key> <string>Variable</string> <key>scope</key> <string>variable</string> <key>settings</key> <dict> <key>fontStyle</key> <string></string> <key>foreground</key> <string>blue</string> </dict> </dict> Pro PHP i JS proměnné bude barva modrá. |
||
Zechy Profil |
#11 · Zasláno: 11. 12. 2014, 16:28:30
David1256:
On ten způsob existuje :) Ale JS jsem nikde v dokumentaci obarvené neviděl, tak jsem ho neřešil. |
||
David1256 Profil |
#12 · Zasláno: 11. 12. 2014, 17:29:23
Zechy:
A jaký je tedy ten způsob, můžeš poradit? |
||
Zechy Profil |
#13 · Zasláno: 11. 12. 2014, 17:36:53
Na konec každého scope se dá přidat název jazyku, aby se odlišila barevnost stejných věcí, u JS by se přidívalo .js. Viz. taje psaní témat do ST.
|
||
David1256 Profil |
#14 · Zasláno: 13. 12. 2014, 14:17:37
Zechy:
To vypadá použitelně, ještě to prozkoumám. Co se týče Brackets editoru, tak jsem zjistil, že budou mít podporu možnosti vytvořit si highlighter s podporou různého barevného schéma pro různé kontexty od verze 1.1, která by měla vyjít v brzké době. |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0