Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Krog150 Profil * |
#1 · Zasláno: 8. 5. 2016, 12:56:54
Napsal jsem knihu a rád bych jí rozdělil do odstavců a veršů, jako to má Bible. Nechci to dělat ručně, nýbrž automaticky v OpenOffice Writeru.
Mám tam kapitoly oddělené nadpisy, odstavce oddělené volným řádkem, no a věty oddělené tečkami :D Rád bych u každého odstavce měl to velké číslo, a u každé věty to malé číselko, jako to má Bible. Jak na to? |
||
lionel messi Profil |
Krog150:
1. Obrátil by som sa na iné fórum venované buď všeobecnej PC tematike (pc.poradna.net) alebo nejaký support OpenOfficeu, ak nejaký existuje, zdá sa mi, že tvoj problém nesúvisí s tvorbou webu. 2. Alebo by som skúsil dačo teologické. |
||
snazimse Profil |
#3 · Zasláno: 8. 5. 2016, 15:41:05
Krog150:
„Rád bych u každého odstavce měl to velké číslo, a u každé věty to malé číselko, jako to má Bible. Jak na to?“ Ručně nebo programem, program neznám, musíš pohledat... |
||
juriad Profil |
#4 · Zasláno: 8. 5. 2016, 16:01:48
Tady je asi největší problém v tom, že tu knihu máš v nějakém formátu, se kterým je těžké pracovat; nejspíš to bude odt, doc nebo docx. Jsi tedy omezený programy, nebo řekněme kancelářskými balíky, které s těmito formáty pracují. Ony samy mají nějaké možnosti programování v sobě pomocí maker.
Zamysli se nad tím, zda vůbec je reálné něco takového automatizovaně provádět s textem, který je už naformátovaný. I kdyby nebyly problémy s ničím jiným, tak poznat hranici věty je značně netriviální. Jsou i jiné oddělovače: otazník, vykřičník. V případě přímé řeči je tečka před uvozovkou. Přímá řeč je obecně pěkná potvora; nejsem si jistý, jak bych ji chtěl řešit. Tečka, kterou jsi uvedl se píše i ve zkratkách, datumech, řadových číslovkách. Pokud je toto číslování velice důležité pro tvoji knihu, asi bych ji předělal do jiného formátu: Co věta, to řádek. Co odstavec, to prázdný řádek. Nadpis začíná takovým počtem znaků #, jaká je jeho úroveň. Nevím, jaké další formátování potřebuješ v samotném textu knihy. Z takového způsobu uložení bys pak knihu mohl velice snadno generovat do jakékoli podoby. Já osobně bych z toho generoval texový zdroják a ten překládal do pdf. |
||
Krog150 Profil * |
Zvládli to kdysi s Biblí, moje kniha je kratší, musí to jít! :D
I Korán a Kniha Mormonova jsou rozděleny do veršů. Verše často neznamená věty. Ukázka Bible: bible21.cz/wp-content/uploads/2010/12/BIBLE21.pdf Proto i já jsem ochoten rozdělit knihu na verše jinak, než pomocí vět, stejně ale nevím, jak. |
||
Keeehi Profil |
#6 · Zasláno: 8. 5. 2016, 23:38:00
Krog150:
„Zvládli to kdysi s Biblí, moje kniha je kratší, musí to jít! :D“ Kdysi to dělali ručně. Tedy i dnes to jde ručně. Pokud ti chceš automatizovat, tak že jsi si vybral nevhodný formát ti popsal juriad a jaký formát by byl lepší taky. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0