Autor Zpráva
Nováček8
Profil *
Dobrý večer, chci vás poprosit jestli nevíte o nějakým programu který umí v textu místo mezer zadat pomlčky. Dělám si stránky a občas jím dávám delší názvy. Abych nemusel každý text ručně přepisovat.
Dam příklad: mam například stránku pojmenovanou: Procházka městem Prahou a jejím okolí - a já bych potřeboval aby program uměl udělat tohle: prochazka-mestem-prahou-a-jejim-okoli.
Prostě aby velký písmena převedl na malí a mezery nahradil pomlčkami. Nebo co používáte vy?
Předem děkují za odpověď.
Davex
Profil
Stačí třeba krátký program v JavaScriptu, který jde spustit ve vývojových nástrojích v každém dobrém webovém prohlížeči (klávesa F12 / konzole).

"Procházka městem Prahou a jejím okolí".normalize("NFKD").replace(/[\u0300-\u036f]/g, "").toLowerCase().replace(/[^a-z0-9_]+/g, "-");
Nováček8
Profil *
Davex:
Mám vytvořit soubor .js s tímto kodem a otevřít ve strance? Nebo jak?
Davex
Profil
Spustím Firefox, stisknu klávesu F12, zobrazí se vývojové nástroje, přepnu na záložku Konzole, dole na příkazový řádek > vložím kód výše, a stisknu klávesu Enter/Return.
Nováček8
Profil *
Davex:
Vložím do řádku kod a a text zmizi a zobrazí se mi hláška bezpečnostní varovaní. :(


Davex:
A nešel by udělat skript aby na stance byli dvě kolonky do jedné by se vložil text a do druhé by se změnil?
TomášK
Profil
blog.tersmitten.nl/slugify
Nováček8
Profil *
Děkují moc ale já bych potřeboval k čemu nebude potřeba zaplý net. Něco jsem zkusil udělat Odkaz Ještě bych to potřeboval ten začátek udělat aby se převet do té druhé kolonky.
Keeehi
Profil
Odkaz
Bubák
Profil
www.tvorba-stranek.web-region.cz/url.html
Stránku a skript si táhneš a můžeš to používat spouštět z disku i bez připojení k internetu.
Pokud ti vadé externí JS, můžeš z externího www.tvorba-stranek.web-region.cz/url.js udělat zkopírovánál obsahu interní skript.

JS je (česky) komentován, pokud chceš převádět i jiné znaky, třebas × na x, jednoduše si JS upravíš.
Funguje i v IE6 ;-)
Nováček8
Profil *
Keeehi a Bubák:
Děkují za odkazy. Trochu jsem si s tím pohrál . Už to je jak to potřebuju jenom bych ještě prosil někoho o úpravu kodu. Aby jsem nemusel označovat v druhém poli text modře ale když kliknu na Copy aby se text z druhého pole vložil do schránky.
Předem děkují za odpověď.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Pokuste se již v titulku uvést název programu související s tématem.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: