« 1 2 »
Autor Zpráva
Milan II
Profil
Ahoj, prosím poraďte začátečníkovi, jak mám udělat odkaz zavři obrázek. příklad: udělal jsem miniaturu, kliknu na ni a otevře se mi obrázek, fajn, ale jak mám do toho otevřeného obr. udělat odkaz "zavřít obrázek" aby se čtenář nemusel vracet nazpět šipkou v panelu nástrojů??? Hledal jsem toto v nápovědě a na webu, ale na nic jsem nenatrefil - možná jsem se špatně díval... Help!!! Díky za radu.
Mistr
Profil
Zkoušel jsi i sekci věnující se JavaScriptu? Právě přes něj se to totiž bude dělat.
Mistr
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/objekt-window-metody.html#close
Filips
Profil
Musíš to přes javascript. www.jakpsatweb.cz/javascript

Filips
tom7
Profil *
Milan II
Podívej se na zdrojový kód těchto stránek a stáhni si k tomu externí javascript.
Milan II
Profil
Chlapi, jsem z toho celej mimo! Hledím tady do těch scriptů a nevím co s tím - kam a za co mám napsat close(). Nejde to nějak po lopatě, třeba přímo přes panel nástrojů?? Já vím, že dělat stránky bez znalostí scriptů je volovina, ale ty začátky jsou těžký....
tom7
Profil *
Polopatě
tom7
Profil *
Tohle zkopíruj do hlavičky dokumentu: Ta je ohraničená tagy "head"

<SCRIPT Language="JavaScript" type="text/javascript">
<!--
// Hlavní funkce zobrazující obrázek
function ShowFoto (Img, W, H){
// Zjistí rozlišení monitoru (velikost obrazovky)
var Browser = navigator.appName;
var Version = parseInt(navigator.appVersion);
if ((Browser == "Netscape" & Version >= 4) ||
(Browser == "Microsoft Internet Explorer" & Version >= 4)){
ScrH = screen.height;
ScrW = screen.width;
} else {
ScrH = 0;
ScrW = 0;
}

// Vypočítání správné velikosti a souřadnic pozice nového okna
var BorderW = 1;
W += 2*BorderW;
H += 2*BorderW;

var Position;
if ((ScrH > 0) && (ScrW > 0))
Position = ",left="+(ScrW - W)/2+",top="+(ScrH-H)/2;
else
Position = "";

// Vytvoření nového okna
var NewWin = window.open("", "Fotografie",
"toolbar=no,location=no,width="+W+",height="+H+
",directories=no,status=no,menubar=no,"+
"resizable=no,scrollbars=no"+
Position);

// Naplnění - zapsání zdrojového kódu nového okna
with (NewWin.document){
write("<HTML><HEAD><TITLE>Foto - kliknutím zavřete"+
"</TITLE></HEAD>");
write('<BODY BgColor="black" Text="white"'+
' TopMargin="0" LeftMargin="0">');
write('<A Href="javascript:close();"><IMG Src="'+Img+
'" HSpace="'+BorderW+'" VSpace="'+BorderW+'" Border="0"></A>');
write("</BODY></HTML>");
close();
}
}
// -->
</SCRIPT>


Tohle dej do zdrojového kódu tam, kde chceš mít náhled obrázku:


<a href="javascript:ShowFoto('obrazekvelky.jpg',476,300)">
<img src="obrazeknahled.jpg" alt="titulek obrázku" width="250" height="315"></a>
Mistr
Profil
Milan II
Já vím, že dělat stránky bez znalostí scriptů je volovina, ale ty začátky jsou těžký....
Volovina to není. Stránky lze dělat bez znalostí skriptů docela pohodlně. Volovinou je bezhlavé rvaní skriptů do stránek. Jen aby se to hejbalo, mrkalo svítilo, přijíždělo zleva odjíždělo dolu apod. Tohle ale, myslím, není úplně Tvůj případ.
Milan II
Profil
Jen aby se to hejbalo, mrkalo svítilo, přijíždělo zleva odjíždělo dolu apod. Tohle ale, myslím, není úplně Tvůj případ.
Ne, to vážně není můj případ! Podívej se na ten můj výtvor www.volny.cz/skywoker2005 Tom7 mi sice sem dal fůru věcí, ale ani tak s tím nehnu. Když to zkopíruji do HTML, tak semi tyto zaky objeví i v náhledu! Nevím co dál. Seženu si asi někoho, kdo mi to ukáže v reálu, jinak už nevím...
tom7
Profil *
Milan II
Musíš to zkopírovat do html!
tom7
Profil *
Odkaz www.volny.cz/skywoker2005 je nefunkční
Milan II
Profil
Óóó, sorry. vypadlo mi jedno písmeno! www.volny.cz/skywolker2005 tak je to přesně.
Anonymní
Profil *
tom7
Také mám s tím problém, až tady jsem konečně narazil na trochu názorný příklad, jak otevřít obrázek v novém okně a po kliknutí naň také ho zavřít. Použil jsem k tomu ávod dle tom7 a kupodivu po několika pokusech mi to i funguje. Mám ale ještě několik nejasností a otázek.

1) Mohl by mi někdo poradit (nejl. tom7), jak to zařídit, aby se nové okno otevřelo dle velikosti obrázku? Zkoušel jsem v tom zápisu všelijak experimentovat, ale bohužel se mi to nepodařilo. Prostě vždy se jen otevře okno dle zadaných rozměrů, nebo pokud je zruším, tak vznikne nesmyslný rozměr.

2)Mohl bys prosím vysvětlit význam toho zápisu? Něco málo jsem už pochopil, ovšem zdaleka mi není jasný význam všech parametrů. Případně můžeš poradit, kde se to dá dočíst?
děkuji za odpověď.
tom7
Profil *
Anonymní příteli,
rád bych poradil, ale tak podrobně tomu nerozumím. Stáhl jsem si tento kód z nějakých stránek a taky jsem to zkoušel asi jako ty až to fungovalo. Myslím, že automaticky dle velikosti obrázku nové okno otevřít nejde, už jsem o tom něco hledal, ale jist si nejsem.

Použití jen samotného javascriptu k otevření stránky ideální není, neboť ten kdo má javascript vyplý, tak se nikam nedostane. Miloš mi poradil řešení, které našel u Pichlíka, kde je to právě ošetřeno, zkoušel jsem to, ale zatím to nejede podle mých představ, protože se mi otevře jak okno v javascriptu, tak normální okno.

Jinak ten javascript k otvírání obrázku doporučuji dát do externího souboru.

Tom7
mestolipnik
Profil
Zdravím všechny.

Tak že po velkém úsilí a snažení se mi podařilo dosáhnout kýženého výsledku. Můžete se na to podívat na adrese:
http://www.mestolipnik.xf.cz/

Ještě to není zdaleka hotové, postupně na tomto webu pracuji, ale pro posouzení to zcela jistě stačí. Jo ještě jedna věc, programuji to v FP2003, takže kritici mi můžete sypat popel na hlavu!
Lucinka
Profil *
tom7: strašně moooooooooc děkuju, také jsem s tím měla problém, ale udělala jsem to podle tebe a je to naprosto super...ani mi to nedalo moc práce...opravdu straaaaaaaaaaasně moc děkuju
Milos
Profil
Je to dobré - použil jsem kód od 'tom7',
jen u FireFoxu mi to hází scrollovací lišty, i přesto, že velikost obrázku si zjistím přes PHP a funkci GetImageSize.
Nevíte někdo, jak ty lišty jednoduše odstranit i ve FireFoxi???
tom78
Profil *
Ten kód co jsem tu kdysi dal není dobrý, protože se dá obrázek otevřít pouze přes javascript. Kdo ma JS vypnutý nebo když se stane někde chyba, obrázek se neotevře. Už jsem našel lepší řešení, kde je to ošetřeno. Konkrétní příklad.

Zde je již opravený postup:
Tohle zkopíruj buď do hlavičky dokumentu: Ta je ohraničená tagy "head" nebo to dej do externího souboru:

<SCRIPT Language="JavaScript" type="text/javascript">
function ShowFoto (Img, W, H){
var Browser = navigator.appName;
var Version = parseInt(navigator.appVersion);
if ((Browser == "Netscape" & Version >= 4) ||
(Browser == "Microsoft Internet Explorer" & Version >= 4)){
ScrH = screen.height;
ScrW = screen.width;
} else {
ScrH = 0;
ScrW = 0;
}

var BorderW = 1;
W += 2*BorderW;
H += 2*BorderW;

var Position;
if ((ScrH > 0) && (ScrW > 0)) Position = ",left="+(ScrW - W)/2+",top="+(ScrH-H)/2;
else Position = "";

var TmpName= new Date();
var NewName = "Name_"+TmpName.getTime();
var Scrollbars = ",scrollbars=no";
if ((ShowFoto.arguments.length>3) && (ShowFoto.arguments[3]== true)) Scrollbars = ",scrollbars=yes";

var NewWin = window.open('', NewName, "toolbar=no,location=no,width="+W+",height="+H+",directories=no,status =no,menubar=no,resizable=no"+Scrollbars+Position);


if (NewWin && NewWin.document){
with (NewWin.document) {
open();
write('<html><head><title>Velká fotografie</title></head><body style="margin:0px;padding:0px;background-color:#000000;">');
write('<A href="javascript:close();" title="Kliknutím zavřete"><IMG src="'+
Img+'" hspace="'+BorderW+'" vspace="'+
BorderW+'" border="0"></a>');
write('</body></html>');
close();
}
return (false)
} else return (true)
}

</SCRIPT>


Tohle dej do zdrojového kódu tam, kde chceš mít náhled obrázku:


<a href="velkyobrazek.jpg" target="_blank" onClick="return (ShowFoto(this.href,640,480))">
<img class="foto" src="nahledobrazku.jpg" width="160" height="120" title="nějaký titulek."></a>
Milos
Profil
To: tom78
Moc díky funguje bezvadně - akorát sem ten kód musel vložil přímod do těla stránky, když jsem to vkládal externě přes <SCRIPT src="image.js" type="text/javascript"></SCRIPT> tak mi to hlásilo error na prvním řádku???

Nevíte někdo čím by to mohlo být např. že mám javu od SUNu???

Díky.
tom78
Profil *
Milos
Pokud dáváš javascript do externího souboru, musíš z kódu odstranit to co je na začátku a na konci:
<SCRIPT Language="JavaScript" type="text/javascript">
</SCRIPT>

Pak to musí fungovat.
Externí soubor si stáhni zde.
Leo
Profil
"Nevíte někdo čím by to mohlo být např. že mám javu od SUNu???"

JavaScript s Javou (treba od Sunu) vubec nesouvisi, jsou to uplne ruzne technologie, Leo
Milos
Profil
Omlouvám se za zbytečné zdržení, ale blbost byla u mě, já do toho externího souboru vložil i
<SCRIPT Language="JavaScript" type="text/javascript"> - což u externího souboru se vkládat nemá...
Důchodce
Profil *
Zdravám Vás progrmatoři, amateří web stránek. Jsme staršího ročníku a učím se to co Vám je vrozeno dobou. Přetáhl jsem si od Toma78. Když jdu, ale do náhledu tak mě to píše hned chybu na řádku a písmenu, ale tam nic není napsáno. Když to hodím na internet tak miniatura se zobrazí fotografie. Při kliknití naběhne okno, ale s chybovou hláškou. Píšete že jste to upravovali........Ják????? To že jste mazali závorký, nebo něco připisovali.....?
Důchodce
Profil *
Napíšeto okno
Ve skriptu na teto strance došlo k chybě
Řádek: 22
Znak: 34
Chyba: Chybná syntaxe (nevím co to je)
Kod: 0
Důchodce
Profil *
a když v náhledu kliknu, aby se to zvětšilo tak to píše
Řádek: 1
Znak: 1
Chyba: byl očekáván objekt
Kod: 0
URL: file://C:\Documents and Settings\x\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\QFM10JKX\[2].htm

Porádí te někdo starci
e-mail:ralop@volny.cz
tom78
Profil *
Důchodce
Pane důchodce, nepíšeš to náhodou ve FrontPage? Jestli ten script má fungovat, tak bude fungovat až v prohlížeči, jedno jakém, ne v náhledu Frontpage.
Pokud tohle není chyba, tak bude nejlepší, když sem dáš odkaz na svoje stránky.
Důchodce
Profil *
Tan odkaz jsem kopíroval do FP na zálošku HTML a osadil <SCRIPT></SCRIPT>....potom jem kliknul ve FP na náhled a při načítaní mě to již napsalo tyto chyby. Tak jsem to dal na web a načte to miniatury a potom jak kliknu, aby se to zvětšilo tak naběhne okno s obrázkem jak jsem chtěl, ale forografie se nenačte
www.mujweb.cz/www/smenab/volejbal.htm

předem děkuji za pomoc
koudi
Profil
Důchodce
To možná bude tim, že odkazuješ na soubor velký obrázek, který na serveru není. A ještě jedna podstatná věc: když tam dáváš náhledy, tak tam dej skutečně jenom náhledy (malý) a NE VELKÝ OBRÁZKY O VELIKOSTI 600kilo!
Důchodce
Profil *
Mnohokrát děkuji za pomoc, jsou to maličkosti co rozhodují o funkčnosti a nefunkčnosti. Ale snad se do toho dostanu. Ještě jednou mnohokrát děkuji Tome78 a Kloudi
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.