« 1 2 »
Autor Zpráva
jakub kletenský
Profil *
Nazdar, chtel bych se zeptat, nevite nekdo jak bych mohl ve front page udelat diskusi? myslim takove to, jak tam pisete dotazy, muzete si tam hodit smajlik... klidne neco jednoducheho.. ale nejak tusim, ze to tak jednoduche udelat nebude... Diky...
venca163
Profil
jakub kletenský
předpokládám, že FP používáš tak, že ani ten HTML kód nepíšeš ručně (i kdyby jo, tak ani to nestačí samozřejmě), takže se budeš muset smířit s tím, že si svoji vlastní neuděláš...

využij různých služeb:
http://www.blueboard.cz/
a další...
Becks
Profil
Dobrý den,

prosím Vás, mám v FP už hotové stránky, ale chci ještě přidat to, kvůli čemu jsem je celé dělal - DISKUSI.

Jsem naprostý začátečník a neumím HTML. Už jsem diskusi objevil na BlueBoard.cz, už ji mám nastavenou a všechno, jenže je tam HTML kód a mám ho vložit na své stránky. Já s ním ale neumím ani trochu pracovat a nevim kam ten kód mám vložit ani jestli to vůbec bude fungovat.

Můžete mi prosím poradit? Tady v předchozích dotazech je odpověď pouze, že "že si svoji vlastní neuděláš ...", opravdu to nejde?

Mockrát děkuji.
Fingon
Profil
Muzete mi nekdo prosim vas vysvetlit co si predstavujete pod pojmem diskuze???? :-D

Diskutovat muzu i na nadrazi. :-D

Pokud autor mysli ruzne vzkazniky, shoutboardy, chaty ci fora tak to vsechno si muze stahnout nebo si to muze vlozit jako sluzbu.

Ja za diskuzi spis povazuju komentare ke clankum a tuto vec uz radovy webmaster udelat neumi (pokud to nedostal zadara v balicku zvanem CMS)
Joker
Profil
Becks
Já s ním ale neumím ani trochu pracovat a nevim kam ten kód mám vložit ani jestli to vůbec bude fungovat.
No samozřejmě tam, kde se pak má objevit ten výsledek. Tj. asi na nějaké místo na svojí stránce.
Ale je potřeba to vkládat ne v náhledu stránky, ale rovnou do zdrojového kódu. HTML kód je normální text, dá se v tom vyznat ;-) A kdyby náhodou ne, stačí si v textu stránky vložit nějakou značku, třeba "***DISKUSE***", pak si otevřít zobrazení zdrojového kódu, vyhledat si tu značku, smazat jí a na stejné místo vložit ten kód
Becks
Profil
To Joker

Prosím Tě, neposlal bys mi svoje ICQ, mně to prostě nejde, jsem asi úplnej ko*ot ...
Becks
Profil
To Joker

Jenom bych se Tě krok po kroku ptal a pak bych dal pokoj. Prosím, prosím ...
Becks
Profil
PROSÍM, PORAĎTE MI NĚKDO. POTŘEBUJU POMOC KROK PO KROKU, PROSÍÍÍM. JSEM UŽ FAKT ZOUFALEJ!
Joker
Profil
1. Otevřít si stránku nebo e-mail, kde je napsaný ten HTML kód, co se má vložit na web.
2. Označit a stisknout ctrl+C
3. Otevřít stránku ve Frontpage
4. Ve stránce na místo, kde má být diskuse, vložit třeba text *DISKUSE*
5. Přepnout ve Frontpage do náhledu HTML kódu (pokud se nemýlím, přepíná se to takovými oušky na spodní straně okna se stránkou)
6. V HTML kódu najít text *DISKUSE* a označit ho myší
7. Stisknout ctrl+V
8. Uložit, nahrát na web, zkontrolovat

Co je na tom složitého?
Becks
Profil
Přesně toto jsem už několikrát udělal a při kontrole se mi zobrazil pouze HTML kód té diskuse. Tak jsem na BlueBoard.cz pátral v nápovědě a našel jsem:

Návštěvní kniha
Jak umístit návštěvní knihu do stránek?

Máte několik možností, jak knihu do stránek vložit:

Do rámu
Pokud používáte na svých stránkách rámy, můžete knihu zobrazit v hlavním rámu. Do rámu, kde máte menu, umístěte odkaz, který vám systém vygeneruje.

Aby to fugnovalo, musíte do odkazu přidat ještě název rámce:

<a href="http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?hid=XYZ" target="nazev_hlavniho_ramce">Návštěvní kniha</a>

Do nového okna
Opět do svých stránek vložíte odkaz, do kterého pouze přidáte parametr, že se má otevírat do nového okna:

<a href="http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?id=XYZ" target="_blank">Návštěvní kniha</a>


Přičemž toto: target="nazev_hlavniho_ramce" (u rámu) a toto: target="_blank" (u okna) bylo zvýrazněno.

A opět si nevím rady. Chtěl bych to otvírat v novém okně. Kdyby šlo opět vypsat postup v bodech byl bych moc vděčný. Předem MOCKRÁT DĚKUJI!
habendorf
Profil
Vždyť to píšou naprosto jasně:

<a href="http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?id=XYZ" target="_blank">Návštěvní kniha</a>

Prostě to tam prdni a hotovo.
Becks
Profil
<a href="http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?id=XYZ" target="_blank">Návštěvní kniha</a>

Toto jsem dal na web jako odkaz a nic - ERROR!
habendorf
Profil
Blbá otázka: to xyz jsi nahradil?
Becks
Profil
Nahradil jsem to di.html (to je stránka, kde mám ten HTML kód té diskuse nebo spíš návštěvní knihy) a nic!

Jinak tady je ten kód té diskuse, jestli to třeba k něčemu pomůže.

<!-- BlueBoard.cz Navstevni kniha -->
<a href="http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?hid=5a1t4uhvjkbm9xfkbx4ijct8 s8ur6i">Návštěvní kniha</a>
<!-- BlueBoard.cz Navstevni kniha KONEC -->
Joker
Profil
Becks
Dovolil jsem si ten odkaz dát na testovací stránku, je tam i HTML kód, stačí zkopírovat. Anebo si stáhnout tu testovací stránku a potom přidat svoje texty.

Už to jde?
Becks
Profil
To Joker

Citím, že teď už to půjde! A děkuji za to! Nicméně bohužel nevím, co přesně mám udělat. Webové stránky dělám asi tak dva dny, sice už mám vše kromě hlavního hotové, ale přiznám se, že v tomhle dost plavu. Moc, moc prosím o další postup v bodech. A hlavně se omlouvám, že pořád otravuju ...
Becks
Profil
Tak jestli jsem to po dlouhém bádání dobře pochopil, tak jsem do své stránky vložil HTML kód, který byl napsán pod "Přes odkaz" a po vložení na web se mi mělo ukázat na stránce Odkaz na diskusi. To se mi neukázalo, pouze se mi opět objevil samotný HTML kód.
Ve druhém případě (HTML kód pod "Přímo vložená na stránku") taktéž.
Joker
Profil
Becks
Ještě jednou připomínám, že je ve Frontpage potřeba to dělat v režimu HTML, ne v režimu normální.
Jak je ve FP ta stránka, tak vlevo dole pod ní by měla být tři tlačítka:
Normal | HTML | Preview
HTML je to, co by mělo být označené.

Jinak bych doporučil se vykašlat na FrontPage, projít si Jak Psát Web, naučit se nějaké základy a potom psát stránky ve strukturním editoru, třeba PSPadu. Ač pravidla říkají, že tu nemáme lidi přeučovat na vlastní oblíbený styl tvorby stránek, dohadovat se přes dva dny nad tím, jak vložit do stránky nějaký daný kód mi přijde tristní.
Osobně jsem s FP taky kdysi začínal a nikdy se mi přes WYSIWYG režim nepovedlo udělat pořádnou stránku. Vždycky bylo něco, co jsem buď nevěděl jak udělat já, nebo to nezvládl FrontPage.
Naučit se HTML a psát přímo kód je jednodušší, než by se zdálo. Podle mě to je snazší a rychlejší, než se naučit pořádně dělat s aplikací o rozsáhlosti FrontPage.
Becks
Profil
Joker
Především chci za všechno moc poděkovat! Ten HTML kód jsem vkládal do HTML režimu.

Jsem fanouškem určitého druhu zábavy, která nemá v ČR potažmo v SR příliš velkou základnu a zoufale jsem postrádal nějakou webovou stránku a především diskusi na dané téma.
Asi tak před třemi dny jsem se rozhodl bez naprosto JAKÝCHKOLIV předchozích zkušeností (prostě jsem začal na zelené louce) založit stránku vlastní. Po dvou dnech usilovné práce a sbírání pouček na internetu jsem měl ve FP hotovo a už zbývá jen jediné, pro mě to nejdůležitější - diskuse.
Bohužel další dva dny bádám jak ji na své stránky vložit, obrátil jsem se sem na tuto diskusi, kde jsem našel dva vlídné lidi, kteří se mi snaží pomoct. A bezmezně za to děkuji!
Udělal jsem VŠE podle jejich instrukcí, včetně velice nadějně vyhlížejícího pouhého zkopírování HTML kódu do svých stránek (znovu připomínám, že jsem ho vkládal v HTML režimu). Bohužel všechny pokusy skončili po vložení na webzdarma.cz pouhým zobrazením HTML kódu na mých stránkách.
Už mám téměr naprosto vše hotovo. Chybí mi jediné, nejdůležitější. Mám všechny potřebné informace, registrace, vím jak mám vše udělat a přesto všechno se mi na stránkách zobrazuje pouze HTML kód diskuse. Možná si dokážete představit moji beznaděj. Nemohu uvěřit, že když jsem teď tak blízko cíle, tak to prostě nejde.

Tady je HTML kód mé navštěvní knihy z BlueBoard.cz:

<!-- BlueBoard.cz Navstevni kniha -->
<a href="http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?hid=5a1t4uhvjkbm9xfkbx4ijct8 s8ur6i">Návštěvní kniha</a>
<!-- BlueBoard.cz Navstevni kniha KONEC -->

Tady je návod z BlueBoard.cz jak ji na své stránky vložit:

Získejte HTML kód služby:

1. Zaregistrujte se pomocí registračního formuláře.
2. Na email vám přišlo heslo, takže se můžete zalogovat do systému (sloupeček vlevo).
3. Pokud jste se zalogovali, nacházíte se v Uživatelském rozhraní. Zde je trochu jiné levé menu (uživatelské). Klikněte na položku služby, kterou chcete dát na web, třeba Návštěvní knihy.
4. Nacházíte se na prázdném seznamu, kde si můžete vytvářet libovolný počet služeb (třeba knih). Klikněte na Vytvořit novou ....
5. Vytvořila se vám nová položka a přidala se do seznamu. Klikněte na ní.
6. Právě se nacházíte v Nastavení služby. Zde můžete službu různě nastavovat, k tomu vám slouží rychlá nápověda, která se vám objeví po najetí myší nad otazník u každé položky.
7. Pokud jste si již nastavili co jste potřebovali, klikněte na Ulož nastavení nahoře.
8. Služba je připravená. Odskrolujte dolů, kde naleznete v okénku část HTML kódu. Ten si zkopírujte do schránky (označte text a stiskněte CTRL + C).

Vložte HTML kód služby do svých stránek:

Do normálních stránek
1. Otevřete si jednu stránku vašeho webu v nějakém editoru tak, abyste viděli její HTML kód. Pokud nevíte jak se to dělá, přečtěte si návod, jak se stránky dělají na www.jakpsatweb.cz.
2. Nyní do svého kódu zkopírujte obsah schránky (pomocí CTRL + V), nejlépe na místo, kde by se měla potom služba nacházet.
3. Nyní zkuste umístit vaši stránku na web a otevřít si jí v prohlížeči. Tam kam jste vložili HTML kód bude vidět služba nebo odkaz na ni.

(Body 1 - 7 jsem již splnil. O další jsem se také pokoušel - neúspěšně.)

Tady jsou další kroky z BlueBoard.cz, tentokrát ze sekce "Nápověda":

Návštěvní kniha

Jak umístit návštěvní knihu do stránek?

Máte několik možností, jak knihu do stránek vložit:

Do rámu
Pokud používáte na svých stránkách rámy, můžete knihu zobrazit v hlavním rámu. Do rámu, kde máte menu, umístěte odkaz, který vám systém vygeneruje.

Aby to fugnovalo, musíte do odkazu přidat ještě název rámce:

<a href="http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?hid=XYZ" target="nazev_hlavniho_ramce">Návštěvní kniha</a>

Do nového okna
Opět do svých stránek vložíte odkaz, do kterého pouze přidáte parametr, že se má otevírat do nového okna:

<a href="http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?id=XYZ" target="_blank">Návštěvní kniha</a>
Do iframe

Iframe je rám, který může být zobrazen uprostřed jakékoli stránky.

Tady to bude trochu složitější, musíte si iframe napsat sami a vložit si do něj URL, kterou získáte z vygenerovaného kódu. Iframe napíšete takto:

<iframe width="470" height="500" src="URL"></iframe>

Místo URL vložíte URL k vaší knize, najdete ho ve vygenerovaném kódu takto:

<a href="http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?id=XYZ" target="_blank">Návštěvní kniha</a>

Šířku (width) nebo výšku (height) si můžete nastavit libovolně (viz parametry width a height), šířku však doporučujeme minimálně 470 (protože by se kniha do okna potom jinak nevešla) a výška je na vás, čím vyšší, tím lepší, kniha bude přehlednejší. Hodnoty jsou v pixelech.


Přičemž toto: target="nazev_hlavniho_ramce" (u rámu), toto: target="_blank" (u okna), toto URL a toto http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?id=XYZ (u iframe) bylo zvýrazněno.


Do údajů o uživateli v kolonce URL jsem vložil: http://www.název mé stránky.wz.cz (nevím, zda-li se tam nemá třeba něco přidat nebo dát něco trochu jiného).

HTML se velice rád a poslušně naučím jakmile mi rozsah mojí stránky nebude stačit a budu chtít vložit nějaké další (třeba složitější) věci. Ale nyní, když potřebuji jen vložit návštěvní knihu bych si rád nějakým způsobem vystačil jen s WYSIWYG režimem.

MOC PROSÍM O NĚJAKÝ OPRAVDU PODROBNÝ NÁVOD KROK PO KROKU (VČETNĚ PRO VÁS TŘEBA SAMOZŘEJMÝCH SKUTEČNOSTÍ) JAK MÁM TU ZATRACENOU DISKUSI (NÁVŠTĚVNÍ KNIHU) DO SVÝCH STRÁNEK VLOŽIT.

Toto je jakási poslední prosba o pomoc. V případě, že se opět cíle nedočkám už Vás zde nebudu obtěžovat a nahraji stránky bez diskuse a moje celodenní čtyřdenní práce tak přijde prakticky vniveč.

Předem tisíckrát děkuji (a děkuji především Jokerovi).
Joker
Profil
Becks
No tak to je mi teda záhadou. Mohl bych vidět přímo tu stránku?
Bubák
Profil
Tohle je z návodu, jak ve FrontPage vložit počítadlo Toplistu:
Pokud používáte Microsoft FrontPage,
zmáčněte pravé tlačítko myši, zvolte Paste Special a Treat as HTML


Takže kód (počítadla, diskuse, ...), zkopíruješ do schránky a výše popsaným postupem vložíš do stránky.

Nepiš VELKÝMI PÍSMENY dlouhé texty, špatně se to čte.
Becks
Profil
To Joker

Tady je link:
http://nhlbitkari.wz.cz/
Je tam jenom ta stránka na které je HTML kód té Náv. knihy.

To Bubák

Mám FP česky a i když kliknu právým tlačítkem po zkopírování kódu, tak tam nic podobnýho v češtině není.
Za velká písmena se omlouvám.
Joker
Profil
Becks
Na konci jak je:
<p><pre>&lt;!-- BlueBoard.cz Navstevni kniha --&gt;
&lt;a href="http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?hid=5a1t4uhvjkbm9xfkbx4ijct8 s8ur6i"&gt;Návštěvní kniha&lt;/a&gt;
&lt;!-- BlueBoard.cz Navstevni kniha KONEC --&gt;</pre></p>

Má to být:
<p><!-- BlueBoard.cz Navstevni kniha -->
<a href="http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?hid=5a1t4uhvjkbm9xfkbx4ijct8 s8ur6i">Návštěvní kniha</a>
<!-- BlueBoard.cz Navstevni kniha KONEC --></p>


Jinak FrontPage by měl mít nějaké tlačítko pro vložení odkazu, ne?
Pak by šlo vložit odkaz s adresou: http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?hid=5a1t4uhvjkbm9xfkbx4ijct8s8ur6i
a textem: Návštěvní kniha
(Pozor, tohle fórum nejspíš do adresy vloží mezeru, má to být bez mezery)
Becks
Profil
To Joker a ostatním

Změnil jsem ten HTML kód a na stránce se zobrazil odkaz "Návštěvní kniha", když jsem na něho ale klikl, objevilo se mi "Kniha neexistuje. Získejte nový HTML kód." nebo něco v tomto smyslu.

Poté jsem použil variantu s odkazem a ... FUNGUJE TO!

Chtěl bych opět srdečně poděkovat Bubákovi, Habendorfovi, částečně i Fingonovi, ale hlavně a především Jokerovi, opravdu Ti mockrát děkuji!

Tak se všichni mějte a ještě jednou DĚKUJI!!!
Joker
Profil
když jsem na něho ale klikl, objevilo se mi "Kniha neexistuje. Získejte nový HTML kód."
To bylo nejspíš tím co jsem psal:
(Pozor, tohle fórum nejspíš do adresy vloží mezeru, má to být bez mezery)

Tak hlavně že to funguje :-)
mano
Profil *
já bych taky rád DISKUZI na webu, ale bez blueBoard.

píšu normálně HTML

mam PHP

jak na to?

nemate připadně někdo zápis PHP na poslání, že bych se to toho podíval jak se to dělá?

Díky.
mano
Profil *
našel jsi na netu nehle board
http://www.jaknaweb.com/script-ulozit.php?script=215

zkoušl jsem i jiné, ale nefunguje mi to

co se tam musí nastavit?
kiweeta
Profil *
Chci si dát na stránky návštěvní knihu, ale vůbec nevím jak na to. Prosím prosím, poraďte mi Dík.
Karolka
Profil *
Jak si dát na blog NÁVŠTĚVNÍ KNIHU !!?? pls poradte mi!!.....................
Gekon
Profil
Karolka
kiweeta
www.blueboard.cz A pro příště: Založte si vlastní téma, ale hlavně zkuste hledat, řešilo se to tu tisíckrát.
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0