Autor Zpráva
ziki
Profil *
Vim ze podobny dotaz tu uz byl, vsechno sem prolistovala. A vazne nevim v cem je chyba. Mám web (normalne v dokumentech je slozka sada web. souboru) mam v nem i vsechny soubory htm a jejich slozky. Tak proc kdyz do kolonky URL napisu jmeno souboru htm (kterej je samozrejme v sade web.souboru) a ulozim to,tak se mi tam hned automaticky hodi cela cesta k tomu souboru (respektive absolutni adresa).
Nereknu kdybych si tady nic neprecetla,ale mam diskusi a JPW precteny snad skrz na skrz,tak proc me frontpage tak zlobi? Poradte prosim.
Oswald
Profil
Ahoj, on je problém vytvořit relativní odkaz ze souboru, který ještě nebyl uložen. V tom bych tušil problém.
ziki
Profil *
Oswald: ne,ten soubor je ulozenej v sade web. souboru.az kdyz je ulozenej tak k nemu udelam odkaz,ale relativni odkaz se hned zmeni na absolutni :/
Kráťa
Profil
Tak si jeden soubor v tom adresáři otevři v PSPadu, dej tam "hledání v souborech", nahraď ten začátek absolutní adresy za mezeru v celém adresáři naráz a je to (třeba c:/www/mojestranky).
Jestli to nemáš nějak ve PF nastavené, aby to dělal sám. Já ho neznám, ale vůbec bych se nedivil.
ziki
Profil *
Kráťa : v zivote sem v PSPadu nedelala. Ale zkusila sem to podle tvy rady...ale na amatera to byl asi moc slozitej postup:) takze to nevyslo.

Pripadam si uz jak totalni "...." ze neumim udelat obycejnej odkaz z okruhu vlastnich stranek :/
Kráťa
Profil
ziki
Já zase nikdy nedělal ve FP. Třeba to nahrazování umí nějak také. Nevím.
ziki
Profil *
Kráťa : a myslis ze by si mi jeste jendou (vic polopatě) vysvetlil o co vlastne jde? pochopim kdyz se mnou nebudes mit trpelivost.
A nebo nevim jakej jinej duvod by byl proc nefungujou odkazy,napada me jedine tohle.
Kráťa
Profil
Co takhle velká a malá písmenka, diakritika, mezery v názvech souborů...
To vše může ve FP a na tvých Windows fungovat, na serveru, kde to běží na Linuxu už ne. Zkus vše napsat malými písmenky, bez diakritiky a bez mezer, např. se odkazuješ <a href="soubor.html">Soubor</a> a on se jmenuje "Soubor.html". To ti bude ma Windows fungovat, na Linuxu ne.
Mám tak trochu tucha, že možná vůbec nejde o nějaké relativní a absolutní odkazy.
Napiš přesně, co napíšeš a co se ti stane, či nestane,
Třeba to fakt může nějak FP přehazovat podle nastavení, já v něm dělal asi 2x v životě, nevím. Zkus se tam do toho nastavení a do nápovědy podívat.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.