Autor Zpráva
Joker
Profil
Nemýlím-li se, pár lidí tu (podle příslušného tématu) používá pro tvorbu webů Eclipse, můžete mi s ním poradit?
Zjišťoval jsem nějaké informace a vypadá to jako dost schopný nástroj. Rád bych ho vyzkoušel, ale mám trochu chaos v těch jejich balíčcích- je jich tam několik a není mi úplně jasné, co který obsahuje. A to ani po prostudování toho "Compare Eclipse Packages"


Neměl by někdo nějaké stručné "intro", kterou variantu vlastně stáhnout a co která umí?
widlak
Profil
Mno ja som mal tu cest trapit sa s tym asi dva mesiace dozadu.

1. Pred tym nez to zacnes instalovat potrebujes mat nainstalovanu javu, ked este nemas (presnejsie java SE runtime enviroment 6 update 3 je najnovsia verzia):
https://sdlc5d.sun.com/ECom/EComActionServlet;jsessionid=2E8A13B0DC2DC F381416F5417FE2481A
2. stiahni si samotne eclipse: http://www.eclipse.org/downloads/ (momentalne verzia 3.3.1.1 - neviem aky operak pouzivas tak si vyber). Na zaciatok v pohode staci ta co je oznacena ako "Eclipse Classic"
3. Ked to cele nainstalujes mozes pristupit k instalacii balickov. Najjednoduchsie je to pomocou Eclipse Update Manager-u. Na tejto linke je pekny a jednoduchy navod na phpeclipse: http://www.plog4u.org/index.php/Using_PHPEclipse_:_Installation_:_Inst alling_PHPEclipse
Mike8748
Profil
nebo si muzes "postavit" vlastni Eclipse Europe
Borek
Profil *
Z pluginů pro Eclipse jsem s docela dobrou úspěšností zkoušel WST (součást PDT, http://www.eclipse.org/pdt/, nejjednodušší je stáhnout PDT a začít editovat HTML soubory) a Aptanou (aptana.com).

Eclipse má ale pro tvorbu webů jeden naprosto zásadní problém - neumí pořádně zalamovat řádky. To je důvod, proč jsem nakonec skončil u MS Visual Web Developeru - Ctrl+Enter funguje podobně a zalamování řádků tam je.
Joker
Profil
Díky za informace, můj prozatímní výsledek:
Snažil jsem se vzít Eclipse z repozitáře Ubuntu a potom doinstalovat PDT, což se mi nepovedlo, protože v repozitáři byla starší 3.2.? verze a PDT vyžaduje 3.3.?
Takže jsem zvolil opačný přístup, stáhnul si přímo ze stránek toho projektu Eclipse Europa včetně PDT a ikonky si do menu natahal ručně :-) Plus jsem si stáhnul tu Aptanu, to už šlo vcelku hladce.

Zatím se s Eclipse teprve seznamuju, ale vypadá to jako dost schopné prostředí.


Ještě čistě náhodou pokud tu někdo děláte s v Linuxu, nevíte, jak nastavit, aby šlo mít Eclipse projekty přímo na localhostu? Když dám Eclipse workbench do /var/www, občas si stěžuje, že nemůže vytvořit/změnit nějaké svoje soubory (ač jsem do /var/www nastavil všem plný přístup, což teda z pohledu bezpečnosti nevím, jestli je nejlepší nápad- i když webserver není přístupný z jiných počítačů)
Aleš Janda
Profil
Ještě čistě náhodou pokud tu někdo děláte s v Linuxu, nevíte, jak nastavit, aby šlo mít Eclipse projekty přímo na localhostu?

Symbolický odkaz na adresář? ;-)
Joker
Profil
Aleš Janda
Symbolický odkaz na adresář? ;-)
Ahá, jasně...
...ehm...
a vysvětlení pro BFU by nebylo? :-)
Aleš Janda
Profil
Joker
Symbolický odkaz je speciální soubor/adresář, který neexistuje sám o sobě, ale pouze ukazuje na jiný soubor/adresář. Čili pak se např. do jednoho adresáře dá dostat dvěma způsoby. Viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Symbolický_odkaz

V tvém případě bych udělal symbolický odkaz z /var/www/html/java na ~/tvuj_adresar_pro_eclipse (nebo naopak). Eclipse bude zapisovat do svého adresáře, ale ten adresář bude ten samý jako je v /var/www/html/java.

Můžeš to udělat třeba pomocí
ln -s ~/tvuj_adresar_pro_eclipse /var/www/html/java na

Pomocí symbolických odkazů se dá vyřešit 90 procent problémů souvisejících s nevhodným umístěním souborů na disku :-)
Radim24
Profil *
Kterou verzi mám stáhnout?

http://www.eclipse.org/downloads/

Stahuji teď Eclipse IDE for Java Developers (85 MB)
Ale nevím jestli to je to co potřebuji...
Mike8748
Profil
Radim24
no to zalezi co v tom chces delat. jestli chces delav v Jave tak si stahujes spravne Java Developers

pokud chces psat php, tak si stahni balicky PDT (viz phpeclipse, vyse)
Radim24
Profil *
Takže Eclipse mám spuštěný, te´d stahuji balíček PDT pro Windows. Jak se to pak kompiluje?
Mike8748
Profil
nic se nekompiluje, akorat to nakopirujes do adresare kde mas eclipse nainstalovany (pokud to teda stahujes jako balicek, zazipovanej)
Radim24
Profil *
Tak jsem to spustil, otevřel php projekt, nastavil jsem si include cestu na adresar ve kterem mám umístěny vsechny soubory svoji aplikace. Zkouším dát run, ale píše mi to, že "there are not recent launches", nevím přesně co to znamená, ale asi bych měl někde něco spustit. Poradí mi někdo jak začít. Dělal jsem dříve v Pascalu, takže zhruba tuším co bych měl od toho očekávat, ale nevím jak to uvést do chodu. Dík
Radim24
Profil *
Obsahuje ten program nějaké kukátko, kde bych si mohl nastavit zobrazení určitých hodnot při určitých podmínkách? Nic takového jsem tam zatím nenašel. Jsem to viděl dříve v tom Pascalu a byla to dobrá věc. Taky netuším kde mám očekávat nějaký výstup...
Radim24
Profil *
Může mi někdo pomoct s tímhle:

http://tipy.kiv.zcu.cz/index.php/Prvn%C3%AD_spu%C5%A1t%C4%9Bn%C3%AD

Nevím kde mám po otevření nového projektu vytvořit tu třídu a balíček. Ikonu nikde nevidím.
Radim24
Profil *
Snažím se nějak nastavit aby mi šlo spustit php a docela v tom plavu. Kdyby se našel nějaký milosrdný Samaritán, byl bych vděčný.

Zatím jsem zkoušel nastavit Window - Preferences - PHP Exexutables
(a tady mám problém nevím co tam mám zadat. Zkoušel jsem php scrpt a taky php.exe uvnitř adresáře s triádou). Píše mi to, že soubor není platná aplikace typu Win32...

Také jsem zkoušel nastavit PHP server: na localhost
Svoji aplikaci mám pod localhost/seznamka/system/forms tak jako spustitelný phop soubor jsem nastavil soubor index.php
Taky jsem si nasvtavil Mozillu jako externí prohlížeč,ale nic z toho nepomáhá. Při pokusu o spuštění to hlásí ... toto není platná aplikace typu Win32...
Mike874
Profil *
Radim24
- o co se vlastne pokousis? psat program v php? tohle opravdu neni jako pascal
- co te vedlo k tomu zacit pouzivat eclipse ? myslim ze by ti stacil pspad, notepad+, co podobne programy.
- php jsou skripty, potrebujou pro svoji funkci server. neni je mozne spoustet (prikazem Run v eclipse), to dela neco uplne ale uplne jinyho
- zmineny odkaz na kiv.zcu je ti taky nanic, protoze to se tyka projektu v Jave, ne php
Radim24
Profil *
JO už jsem to zjistil, že je to na Javu. Teď zkouším rozjet php nastavením php serveru. PSPad už nějaký čas používám, výborný editor. Napsal jsem si o program na debug, dostal jsem odkaz. Četl jsem nějakou nápovědu na wikipedii nebo kde to bylo, a podle toho, to vypadá, že musím nastavit php.ini. Když jsem s tím ztratil tolik času tak bych to taky rád dodělal. Testuju na localhost.
Radim24
Profil *
Jestli mi chceš pomoct tak mi poraď jakto že php_info() mi hlásí,
že php.ini mám C:\WINXP
ačkoliv ho tam nemám. Ten existuje v

Apach conf mám v C:\server\SERVER_TOOLS\Apache2\conf
a ini odkazuje, že načítám module C:/server/SERVER_TOOLS/phptriad/php/php4apache2.dll
Ten php.ini se ale očividně nenačítá pod phptriad, takže kde musím umístit php.ini, aby ho php registrovalo?
Radim24
Profil *
Nevím jestli jsem to řekl jasně. testuji na localhost už delší dobu. Teď se pokkouším rozjet to abych mohl ladit ty scripty v Eclipse. Tam je nastavení php servru a taky executabel extension... To po mě chtělo, když jsem se pokoušel spustit php scroipt. Možná to dělám blbě? Ale očekával bych, že chci-li aldit v Eclipse, musím to v něm spustit. Vím že php není executable, ale něco to obsluhovat musí. Myslel jem nejdříve jsetli Eclipse nemá v sobě vlastní server a php? Je tedy třeba to nastavit na server, který používám externě, že? Stáhl jsem si taky Zend a ta nápověda ve Wikipedii je pro Zend... Mohu tedy zkusit buď jedno nebo druhé...
Radim24
Profil *
Tak se znovu pokouším rozjet ten server přes eclipse.
Java server mám spuštěný.
Nastavil jsem "php executable" - akorád zkouším tam dosadit php.exe nebo php4ts.dll, php4apache2.dll nebo php4apache.dll.
Nevím jestli když to běží přes javu jede to přes Apache? to asi ne... čili říkám si, jestli mám k tomu phpčku potřebný ovladač, abych to mohl spustit. Jinak mi to psalo nějakou chybu v konfiguraci ini.php

Proto vás prosím, aby jste mi poradili, jestli potřebuju sehnat nějaký obladač na php přes javu nebo jaký ovladač vybrat a jestli mi můžete poslat konfiguraci php.ini.

Díky moc.
XY
Profil *
Pokud chces programovat v Eclipse PHP bylo lepsi si stahnout http://download.eclipse.org/tools/pdt/downloads/release.php?release=S2 0080601-RC2

Konfigurace php.ini je zde http://devcha.blogspot.com/2008/01/how-to-install-zend-debugger-on-win dows.html

php.ini by mel byt ve WinXP v adresari WINDOWS

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Pokuste se již v titulku uvést název programu související s tématem.

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: