Autor Zpráva
Vitek_81
Profil
Ahoj, pouzivam pro sve stranky front page a vim, ze pri publikovani webu mam zkusit nahled v nekolika prohlizecich. Co ale delat, kdyz v Exploreru jsou stranky ok, ale v Mozille ujizdi fotky od textu (jsou tedy na jine urovni, nez v nahledu exploreru)

Doporucite prosim nejaky freeware soft, ve kterém udělat solidní fotogalrii?
Děkuju
Axamith
Profil
Těchto problému se zbavíš, pokud se naučíš rozumět kódu a optimalizovaqt pro jednotlivé prohlížeče.
Na kompletní psaní webu doporučuji free PSPad, ve kterém napíšeš v podstatě cokoliv. A co se týče fotogalerie, tak záleží na tom, co od ní očekáváš. Můžeš ji generovat, nebo datlovat zdroják, záleží, na co si troufneš.
Vitek_81
Profil
děkuju za info, takže přímo ve Front page to neudělám (myslím přes návrh, ne přes kód)

Je to složité provést optimalizaci přes kody? Jsem ve vytváření webu začátečník. . . udělal jsem si webovku pro to, abych se mohl učit dělat web. Nebráním se tomu rozumět víc kodum, ale nevím, kde mám začít pro danou optimalizaci.
shaggy
Profil
Nechcem ťa strašiť, ale s optimalizáciou majú občas problémy aj skúsenejší koderi... nie je to však vôbec také ťažké a pri jednoduchej stránke to pôjde ľahko.
Nie však vo FrontPage, to naozaj nie je dobrý WYSIWYG editor. Skús sa poobzerať po nejakom inom (ja si momentálne na žiadny dobrý free wysiwyg editor nespomeniem, možno niekto iný), alebo začni pracovať rovno s html kódom (to je tá najlepšia cesta, najrýchlejšie sa tak zdokonalíš a iba tak môžeš poriadne stránky optimalizovať).

Mne osobne pri vytváraní stránok pomohol seriál Jířiho Koseka:
http://www.kosek.cz/clanky/html/index.html
musím ťa však upozorniť, že je pomerne starý, ale na pochopenie základov HTML je veľmi pekne napísaný. Veľa vecí sa už nepoužíva (rámy, tabuľkový layout), ale na tých príkladoch možno pochopíš ako sa to vytvára + si prečítaj jakpsatweb (nemyslím diskusiu, ale stránku) a určite to zvládneš ;-)
bbukaj
Profil
Mam tady otázku na všechny a spíše na člena mestolipnik, který má příspěvek na této diskuzi: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=12&topic=2 7556
kde napsal, že Fronntpage 2000 opravdu dost "prasí" kód. Já FP 2000 mam a nechce se mi kupovat jiný a proto bych potřeboval tento problém vyřešit.: muj web http://modry-klokan-stenovice.cz správně jde jde pouze v prohlížeči internet explorer, protože mi FP 2000 automaticky mění kod odkazu na file:... nevíte jak to vypnout nebo obejít nebo se toho prostě zbavit? dík
MaMbo
Profil
chtěl jsem se zeptat na něco podobnýho. V exploreru odkaz funguje, v mozille ne. Jak na to? Zkoušel jsem to i v Expression webu a NVU. A nic...
vertigo4
Profil
MaMbo
http://www.jakpsatweb.cz/frontpage/fp-2000-odkazy.html
Julia
Profil *
Vitek_81

Ahoj, mne sa to tiež stalo. Kým som si stránku neprezrela v Mozille, tak bolo všetko ok. Musíš tú stránku robiť presne tak, aby keď si ju pozrieš v Exploreri tak ti to sedelo aj Mozille. Viem, že je to ťažké a komplikované, ja som kvôli tomuto musela celú stránku prerobiť, lebo bolo všetko posunuté. Teraz robím náhľady pre istotu len v Mozille, aj keď tento prehľadač kvôli tomuto nemám veľmi rada. Veľa šťastia :-)
Julia
Profil *
Nevedeli by ste mi prosím poradiť, ako si mám z BlueBoardu.cz urobit štatistiky, odkazy a ankety? Keď prilepím daný odkaz tak mi ho len tak vypíše a nič sa nedeje. Skúšala som to aj cez kódy, ale nič. Neviem, čo s tým.
Bubák
Profil
Julia
To nějak souvisí s Internet Explorerem a Mozillou?
Pokud ne, tak si založ vlastní vlákno.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Pokuste se již v titulku uvést název programu související s tématem.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: