Autor Zpráva
kolemjdoucí
Profil *
Ahoj, chtěl jsem se zeptat jaký mám zvolit program na tvorbu webu. Chtěl bych aby se v něm dalo psát v php, html, css a js. Aby sám vytvářel css s možností úpravy a po uložení by ukládal css do externího souboru a aby se při psaní kódu zobrazoval online náhled. Díky
Ignác
Profil *
PSPad
Str4wberry
Profil
Microsoft Expression Web 2.
dirtyrider
Profil
Ale ten Microsoft Expression web je placenej , můžes mít jenom triAL
Str4wberry
Profil
Když je placený, tak si ho může klidně i koupit.
P5P
Profil *
Pspad - podle mě je to asi nejlepší free editor s mnoha možnostmi.
mirag3
Profil
P5P
takťiež súhlasím, odporúčam PSPad
srigi
Profil
Ak kces seriozne pracovat s PHP, tak sa PSPadu vyhni, silno odporucam PDT (eclipse) - podporuje totiz doplnovanie kodu v ramci projektu a code-folding. PSPad nevie ani jedno.
tiso
Profil
aptana studio + php http://www.aptana.com/
silverback
Profil
Můžu doporučit jedině Adobe Dreamweaver, ale ten je ukrutně drahej, takže to jen v případě komerčního využití. Jako free se mi líbil taktéž PSPad, ale používál jsem ho dřív, nevím jak se časem vyvynuly jeho funkce.
svadla
Profil
co treba Geany nebo Quanta, pokud chces pracovat pod linuxem
ale nerozumim "sám vytvářel css"
kletely
Profil
kolemjdoucí
Notepad++ alebo PSPad
el mariachi
Profil
silverback, nehnevaj sa, ale dreamviewer ? :))) nenašiel som zatiaľ nič, čo by pspad nezvládol, takže určite som za ten :) notepad++ som istý čas tiež využíval, ale osobne mi viac sadol pspad
srigi, pre väčšinu ľudí je pspad viac ako dostačujúci, nie každý pracuje v 20členných teamoch a podobne ;) imho považujem radu "pspadu sa vyhni" pri začiatočníkovi dosť nepresnú a zlú. profesionál zas sám dokáže uznať, ktorý program mu poskytne najviac komfortu, čiže...
Str4wberry
Profil
Reakce na P5P, miraga3, kletelyho a el mariachiho:
Zvládá skutečně Vámi doporučovaný editor online náhled při psaní kódu.
el mariachi
Profil
má náhľad html stránky a html stránky z web servera, ak je to to, čo si myslel...
tak či tak, je to jeden z najlepších free riešení aké sú pre windows dostupné, a to, že dreamviewer ti podobnú vec možno podporuje naplno, je dobrá na dve veci pri dynamických stránkach ;) kde je problém uložiť stránku, prekliknúť v lište na browser, stlačiť F5 a kochať sa ? naozaj to berieš ako smerodatnú záležitosť ?
silverback
Profil
el mariachi:
No jak jsem říkal - PSPad jsem používal dříve - je docela možné že už dnes umí všechno co dreamweaver (nikoli dreamviewer - takový program bohužel neznám), ale pro mě je tento program momentálně jednička co se týče konstrukce a správy komplexních webů - ulehčuje mi práci díky templatům a obecně hodně pohodlného ovládání, linkování, náhledů a práce s css, přímá editace ftp, integrace flashe atd atd. Jen moje zkušenost, nic víc :)
r.i.p.cz
Profil *
a co říkáte na WYSIWYG web builder? sem noob co neumi html ani ostatni prog. jazyky ale mě se zdá být dobrý už jen kvůli java skriptum a php co obsahuje poslední verze + další skripty stažený z webu udělá z někoho jako sem já majitele vlastního webu i bez znalosti programování

posuďte sami r.i.p.cz.sweb.cz zatím je to jen frame a menu s pár odkazy co bych chtěl mít dostupný kdekoliv + něco něco něco... (určitě je co vylepšit např. fotogalerie trvá dlouho než se načte, teprve potom začne fungovat script)
mám tam nějaký menu, frame, fotogalerie,heslo na FTP atd. + to co je okolo z ShaBoard. Umí i spoustu jiných nepoužitelných a úplně zbytečných efektů a kravinek :D

btw. hodilo by se mi par rad a tipů:
1. potřeboval bych zobrazit web adresu stránky co je aktuálně v inlineframu např: když tam je google, tak ukázat tu adresu v nějakým samostatným řádku: "google.com/firefox" pro příp. zkopírování do schránky nebo kontrolu kde to vlastně jsem
2. mám tam odkazy na nějaké stránky a potřeboval bych je "donutit" zobrazit v tom framu a ne v novým okně jako to třeba dělá Tr*vian nebo piratebay(tam je momentálně tag _blank protože se nejde vrátit z5 tlačítkem undo)

díky za příp. rady

Moderátor Chamurappi: Opraven odkaz.
Alenn
Profil *
No chtěl bych něco kde bych psal kod a hned vedle bych viděl co to dělá ! Jinak se to dá dělat aktualizací otevřený v IE vim ale takhle se mi to zdá jednodušší, anebo ted mě napadla opera ta umí načítat v intervalu ... no díky za poznámky !

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Pokuste se již v titulku uvést název programu související s tématem.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0