Autor Zpráva
unlucky
Profil
1) Ahoj, nevíte někdo dopad na SEA

mezi

(fixní část) - (proměnlivá část)

#1
Moje hračky - úvod
Moje hračky - Pro dospělé - komiksy

#2
Moje hračky - úvod
Pro dospělé - komiksy


který z výše je lepší? Je lepší mít například jedno dvě opakující se slova v title na každé stránce nebo mít v každé úplně nové slovo?
A jak je na tom z hlediska sea mít co nejvíce slov daného odvětví v textu, když se toto slovo opakuje hodněkrát?

ještě 1 otázečku:
url:

3) co je lepší, výhody nevýhody také z hlediska sea
(číslo znamená stránka)
stranka.cz/clanek/nazev-clanku/3/
stranka.cz/clanek/3-nazev-clanku/

4) s lomítkem na konci nebo bez?
Tomáš Meisner
Profil
[#1] unlucky
1.
a) Je výraz "Moje hračky" značka, kterou chcete budovat? Pokud ano, asi ji určitě nechte na začátku Title. Pokud ne, dal bych ji na konec Title
b) Title by měl vyjadřovat to, o čem ta stránka je. To je nejdůležitější
2.
Napište si ten text, pak si ho po sobě přečtěte a sám uvidíte, jak je to pro návštěvníka čitelné. Udělejte to tak, aby se to dalo dobře číst. Používejte synonyma, oborově přidružená slova, nejdůležitější je první a poslední odstavec textu.
3.
a co kdyby jste ten text rozdelil na podkapitoly a vzniko vam tedy:
stranka.cz/clanek/nazev-clanku/prvni-kapitola
stranka.cz/clanek/nazev-clanku/druha-kapitola
stranka.cz/clanek/nazev-clanku/treti-kapitola
4.
z hlediska "SEO" je to jedno... jen jde o to, aby to fungovalo - tzn. jak je nastaveny server...
unlucky
Profil
a množství se opakujících slov v title?

třeba v jiném topicu byl dotaz,kde bylo v title

"rybářské nářadí, rybářské dvd, rybářské tričko ..."
čím více slov "rybářské" tím lepší umístění nebo co? :D
Marek Prokop
Profil
Nemyslím si, že by opakování stejného slova v titulku vedlo k lepší pozici ve výsledcích vyhledávání tohoto slova.
Tomáš Meisner
Profil
[#4] Marek Prokop
Naprosto souhlasím, ale je otázka jak velkou roli hraje vzdálenost slov od sebe... Fakt si neodvážím tvrdit co je lepší, jestli když mám v titulku napsáno "Rybářské DVD a rybářské knihy" nebo "Rybářské DVD a knihy" v závislosti na vyhledávání výrazů "rybářské dvd" a "rybářské knihy"...
Marek Prokop
Profil
Vzdálenost slov "rybářské" a "knihy" v titulku "Rybářské DVD a knihy" mi připadá natolik malá a titulek "Rybářské DVD a rybářské knihy" natolik ošklivý, že bych v tomto případě určitě neváhal.
unlucky
Profil
kdyby množství slov nezáleželo, tak jak někteří "profíci" dělají, že dostanou váš web na určité klíčové slovo na první místo?

backlinkem z mega úspěšné stránky? nebo jak "optimalizují"?
Marek Prokop
Profil
[#7] Nevím. Žádné "profíky" jsem ke svým webům nikdy nepustil.
ninja
Profil
unlucky: v současné době opravdu více záleží na offline než na online faktorech.
Tomáš Meisner
Profil
[#9] ninja
off-page a on-page ne? :-)
Terri
Profil *
unlucky:
1) Ahoj, nevíte někdo dopad na SEA
To vám nikdo neřekně, protože neznáte algoritmus jednotlivých botů a ten se navíc mění. Můžete to tak akorát testovat pokusně.
Davex
Profil
Terri:
Nemyslím si, že pořadí slov v titulku má takový zásadní vliv, aby to bylo testovatelné. Pokud se budeme bavit o Googlu, tak se mezi top 10 dá dostat jen s několika zpětnými odkazy a s klíčovým slovem na konci titulku - záleží především na obsahu.
unlucky
Profil
řekněme, že obsah je na slušné úrovni. Ale je nějaký velký rozdíl mezi
switch $title
case "stranka":
$title= "nářadí"
,"pruty"
,"tričko" atd..

<title>Rybářské <?php echo "$title"; ?> </title>


a typem, kde nebude pokaždé rybářské, každý title bude jedinečný. Jak to vyhodnotí google? jedna varianta má 5x stránek s Rybářské a druhá varianta například jenom 2 a přitom obsah a slova title by byly podobné?
Davex
Profil
Titulek má především jasně vyjadřovat obsah stránky a musí mít smysl. V konečném důsledku není až tolik podstatné, jak to bude Google vyhodnocovat - je to pouze jeden z faktorů.

Pokud bude titulek na stránce se seznamem rybářských prutů, tak může mít klidně podobu "Feederové pruty — Lojzovy rybářské potřeby", na stránce s produktem bude "Prut Super Hi-Tech Special 3,0 m — feederové pruty" a jiná kategorie bude mít třeba "Nepromokavá trika — Lojzovy rybářské potřeby".

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zajímavé čtení:
Poptávání výměny odkazů je na této diskusi nežádoucí.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0