Autor Zpráva
tapies
Profil
Dobrý den,

Publikování ve Flashi CS4 generuje HTML stránku. V generovaném HTML je zapsán i obsah dynamických textových polí, viz příklad. Předpokládám, že Crawler si textu v komentářových závorkách nevšimne. Nebo ano?

Bude z pohledu SEO funkční následné vložení klíčových slov do vygenerovaného HTML kódu?

Uvítám jakoukoliv radu ohledně SEO pro Flash aplikaci.

Děkuji.


příklad části generovaného HTML:
<body bgcolor="#ffffff">
<!--url's used in the movie-->
<!--text used in the movie-->
<!--
<p align="center"><font face="Arial" size="16" color="#000033" letterSpacing="0.000000" kerning="1">pes</font></p>
<p align="center"><font face="Arial" size="16" color="#000033" letterSpacing="0.000000" kerning="1">kočka</font></p>
-->
Jimmy Hayek
Profil
tapies:
Předpokládám, že Crawler si textu v komentářových závorkách nevšimne.
Myslím, že ne. Každopádně ho bude ignorovat.

Bude z pohledu SEO funkční následné vložení klíčových slov do vygenerovaného HTML kódu?
A k čemu ta klíčová slova mají sloužit?
tapies
Profil
Jimmy Hayek:
Děkuji Jimmy, klíčová slova by měla sloužit k zviditelnění webu ve vyhledávačích.
Jimmy Hayek
Profil
tapies:
No jo, ale to tam budeš generovat pouze klíčová slova? Žádný jiný obsah nebude?
tapies
Profil
V podstatě ano, obsah webu bude celý v SWF, a ten se bude volat z HTML kódu (automaticky generovaného Flashem CS4 při publikování).
DoubleThink
Profil *
Dá se předpokládat, že vyhledávač bude komentáře ignorovat. Tato funkce publisheru Flashe má podle mě sloužit jen jako pomůcka kodérovi, který pak některé texty může snadno použít.
tapies
Profil
DoubleThink:
Děkuji, jak tedy na SEO pro Flash aplikaci?
DoubleThink
Profil *
tapies:
jak tedy na SEO pro Flash aplikaci?
Alternativním obsahem. Pokud má Flash podstránky, použít ideálně shodný deeplinking s alternativním obsahem.
Kalda
Profil
Řešil jsem to nedávno s kamarádem, který dělal pouze FLASHový web.

Použil Vámi popisovanou volbu (včetně toho komentáře) a říkal, že i po delší době a řadě existujících zpětných odkazů byl Google jediným vyhledávačem, který indexoval alespoň něco.
Ale říkal, že to Google indexoval velmi zvláštně a když mi to popisoval, tak jsem se spíše shodli na tom, že Google se snažil data vyčíst přímo z Flashe (nebo zde).
Nakonec přidal HTML variantu webu.
tapies
Profil
DoubleThink:
Ano, to jsem si myslel. Předpokládám, že mohu vložit alternativní obsah i přímo do html publikovaného Flashem, třeba na místo, kde je kód, který se provádí např. při nevhodné verzi FlashPlayeru uživatele.
Omlouvám se, jsem více designer než technik.
Děkuji.
tapies
Profil
Kalda:
Ano, vím, že se na tom Google nějak dohodl s Adobe a jde do SWF. Asi udělám totéž, co udělal Váš kamarád. Děkuji.
tapies
Profil
Dobrý den,

chtěl bych se prosím ještě zeptat na následující.

Mé Flashové stránky jsou založeny na animacích a dá se říct, že obsahují v podstatě 4 stránky.
Bez animací stránky ztrácejí svůj efekt, takže nejjednodušší řešení pro alternativní obsah se mi jeví vytvoření jen jedné HTML stránky, která textově zobrazí celý obsah webu.

1. Je to prosím z pohledu SEO rozumné řešení, nebo mám i pro alternativní HTML vytvořit 4 stránky provázané linky?


2. pokud bych vytvořil pro web (např. www.ovoce.cz) více HTML stránek, jak by měly linky z pohledu SEO vypadat?
<a href="http://www.ovoce.cz/jablka.html">jablka</a> 
nebo
<a href="jablka.htm">jablka</a>


a návrat na hlavní stránku
<a href="http://www.ovoce.cz">zpět na hlavní stránku</a> 
nebo
<a href="index.html">zpět na hlavní stránku</a> 


Děkuji.
Joker
Profil
tapies:
ad 1:
A ten alternativní obsah bude kde? Pátá stránka? A návštěvníkovi bez Flashe na těch čtyřech zbývajících napíšete něco jako "Jestli chcete vidět obsah webu, klikněte sem"? A když vyhledávač bude indexovat lépe tu "alternativní" stránku (protože pro něj bude mít smysluplný obsah, na rozdíl od těch zbývajících) a návštěvník z Flashe přijde z vyhledávače na ni, řeknete mu zas "Jestli chcete to samé, ale hezčí, klikněte sem"?

Přijde mi výhodnější udělat alternativní obsah na každé stránce. Jak z pohledu uživatelů, tak z pohledu vyhledávačů.

ad 2:
Pokud ty odkazy vedou kam mají, nemyslím si, že by bylo pro vyhledávače nějak podstatné, jestli používáte relativní nebo absolutní odkazy.
tapies
Profil
Omlouvám se, v bodu 2. jsem chybně napsal index.html, má být třeba alternativní.html, protože

v kořenovém adresáři bude index.html, kde se testuje přítomnost Flashe u uživatele, pokud test projde ok, index.html spustí Flash stránky, a je hotovo.
Pokud test neprojde, v index.html bude link na alternativní.html s alternativním obsahem. V alternativní.html mohou být odkazy na html podstránky nebo kompletní alternativní text bez odkazů.
Alternativní text bude v obou případech stejný: textAlternativníJednéStránky=textAlternativníPrvníStránky+textAlternativníDruhéStránky+textAlternativníTřetíStránky+textAlternativníČtvrtéStránky.
Takže z tohoto pohledu by mě zajímalo, co je pro SEO lepší, jedna alternativní stránka nebo tato jedna rozdělena do i do podstránek.

Flash stránky nebudou mít s alternativním obsahem vůbec nic společného, kromě textu zkopírovaného do té/těch alternativních html.



Pokud chápu dobře, robot by měl v mnou popisovaném případě pro indexaci vzít v úvahu alternativni.html a případné html podstránky. Mám pravdu?

Děkuji za odpověď.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zajímavé čtení:
Poptávání výměny odkazů je na této diskusi nežádoucí.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0