Autor Zpráva
rad
Profil *
mam nove stranky dival jsem se jak je vidi prohledavace protoze google ani po vic nez tydnu provozu na dotaz site stranky neindexuje...
zkousel jsem to pres tuhle adresu :http://www.smart-it-consulting.com/internet/google/googlebot-spoofer/index.htm
moje stranky:http://www.forumetudiants.net/

kód který mi to vyhazuje :GET Header sent to the bot [Googlebot/2.1 (+http://www.google.com/bot.html)]:
HTTP/1.1 200 OK
Date: Wed, 17 Mar 2010 07:57:25 GMT
Server: Apache/2.2.14 (Unix) mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635
X-Powered-By: PHP/5.2.11
Connection: close
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html


HEAD Header sent to the browser [Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US) AppleWebKit/532.0 (KHTML, like Gecko) Chrome/4.0.211.2 Safari/532.0]:
HTTP/1.1 200 OK
Date: Wed, 17 Mar 2010 07:57:24 GMT
Server: Apache/2.2.14 (Unix) mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635
X-Powered-By: PHP/5.2.11
Connection: close
Content-Type: text/html

URI: www.forumetudiants.net/
Source delivered to [Googlebot/2.1 (+http://www.google.com/bot.html)]:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr" lang="es-ES" xml:lang="es-ES">
  <head>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8" />
    <meta name="content-language" content="fr" />
    <meta http-equiv="content-language" content="es" />
    <meta name="description" content="Foro de los estudiantes en Francia - Forum Étudiants en France. Forum etudiants etranger. Etudie en France." />
    <meta name="keywords" content="forum, foro, etudiant, estudiante, etudiants, estudiantes, France, Francia, universite" />
    <meta name="robots" content="index,follow" />
    <meta name='googlebot' content="index,follow,snippet,archive" /> 
    <meta name="copyright" content="2010, Radovan Bednar" />
    <meta name="author" content="Radovan Bednar - radovanmail@gmail.com" />
    <meta name="DC.title" content="Foro de los estudiantes - Forum Étudiants." />
    <meta http-equiv="Content-Script-Type" content="text/javascript" /> 
    <title>Forum etudiants - Foro estudiantes</title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://www.forumetudiants.net/css/reset.css" media="screen" />
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://www.forumetudiants.net/css/style.css" media="screen" />
    <link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />
    <link rel="icon" type="image/ico" href="favicon.ico" /> 
  </head>
  <body>
    <!--header-->
    <div id="header">  
      <h1 class="header">
        <a href="http://www.forumetudiants.net/">Forum etudiants, Foro estudiantes.
          <span>
          </span></a></h1>
    </div>
    <!--header end-->
    <!--menu -->
    <ul id="menu">  
      <li>
      <a href="http://www.forumetudiants.net/" title="Inicio - Forum etudiants" class="inicio">Inicio Forum etudiants</a>
      </li>  
      <li>
      <a href="http://www.forumetudiants.net/foro/" title="Foro estudiantes en Francia" class="foro">Foro estudiantes en Francia</a>
      </li>  
      <li>
      <a href="http://www.forumetudiants.net/info.php" title="Information forum etudiants" class="info">Information</a>
      </li>
    </ul>
    <!--menu end-->
    <!--content-->
    <div id="content">  
      <div id="text">    <h2>Bienvenidos,</h2>    
        <p> Este Foro esta dedicado principalmente para los estudiantes y para todas las        personas interesadas, con el fin de apoyar a la comunidad latina en Francia,        estar informado e informar antes de llegar a Francia, compartir sus        experiencias acerca de la vida en Francia, durante sus estudios y después de        terminarlos, los estudiantes franceses son bienvenidos a compartir también su        experiencia.
        </p>    
        <p> El idioma utilizado para este Forum es en Español, Portugués y Frances.
        </p>    
        <p> Este no es creado con un fin lucrativo ni comercial.
        </p>    
        <p> Son ustedes que iran creando progresivamente este Foro.
        </p>    <h2> Bienvenue à tous,</h2>    
        <p>Ce forum s’adresse en particulier aux étudiants originaires      d’Amérique Latine arrivés en France mais également à tous ceux      que cela pourrait intéresser; Le  but de ce site est de soutenir la communauté latine en France.       Il s’agit de fournir ou de recevoir, d’échanger, des informations avant de partir pour la France;       de partager ses expériences et son vécu parmi les Français au cours de ses études, et après les avoir terminées.        Les étudiants Français sont bien sûr aussi sollicités à faire part de leur expérience.
        </p>    
        <p>Dans ce Forum on peut s’exprimer en Français, Espagnol et en Portugais.
        </p>    
        <p>Il n’est pas à but lucratif ni commercial.
        </p>    
        <p>C’est vous, internautes, qui créerez petit à petit ce Forum.
        </p>     <h2>Contact:</h2>     
        <p>web : <a href="mailto:radovanmail@gmail.com">radovanmail@gmail.com</a>
        </p>    
        <p> Español :
        </p>   
        <p> Français:
        </p>  
      </div>
  </div>
     <!--content end-->
    <!--footer-->
    <div id="footer">  
      <address>  ˆ 2010 America latina en Francia - Foro estudiantes | Powered by 
        <a href="http://bbpress.org/">bbPress</a> | Development by 
        <a href="mailto:radovanmail@gmail.com">Radovan</a>  
      </address>
    </div>    
    <!--footer end--> 
  </body>
</html>

neni spatne to transfer encoding ??diky

Moderátor Chamurappi: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Moderátor Chamurappi: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
Kalda
Profil
V transfer encoding bych ten problém neviděl. To pouze znamená, že stránku je možné stáhnout na vícekrát (tj. nejenom od začátku) - viz. http://en.wikipedia.org/wiki/Chunked_transfer_encoding

Jinak Google Vaši stránku indexuje, viz.: http://www.google.cz/search?q=site%3Aforumetudiants.net , být Vámi, tak opravím duplicity, viz. http://vyhledavace.info/seo-faq/7/duplicitni-obsah
rad
Profil *
opravdu ? indexuje ? ja nic nevidim ?
duplicita je upravena reddirectem 301 je to spatne ?
Kalda
Profil
Na tom odkazu je vidět, že indexuje, jen ne na doméně s WWW, ale právě na doméně bez WWW. Ten Redirekt pomocí 301 je korektní.
raf
Profil *
diky ale ja opravdu nic nevidim ! proc mi google indexuje takhle kdy mam redirect a vsechny odkazy s www a v nastrojich pro webmastery google nastavenu adresu s www
je mi zahadou proc nic nevidim = je mozne ze je to tim ze pristupuji pres google.fr ??
opravdu si nevymislil po zadani site:forumetudiants.net google nic nenajde diky
Davex
Profil
Doména je nová a nesměřují na ní žádné odkazy, viz Co mám dělat, když Google nebo jiný vyhledavač moje stránky vůbec nenajde?
rad
Profil *
Ok takže google indexuje nebo ne po zadaném výrazu site:forumetudiants.net nebo site:www.forumetudiants.net se mi nic neobjeví - z toho lze usuzovat ze google stránky neindexuje ? robot google již na stánky přišel - to jsem zjistil z nástrojů ale asi je neindexoval proč ?
Davex
Profil
Každému se mohou ukázat jiné výsledky hledání, které se mohou při každém dalším dotazu měnit. Výsledky z Kaldova odkazu jsou pokaždé jiné - jednou tam nic není a podruhé vrátí jeden odkaz na úvodní stránku. Úvodní stránka je tedy zaindexována a je potřeba čekat na ustálení.
rad
Profil *
ok díky takže můžu čekat že třeba google zaindexuje i ostatní a bude vše ok ?
myslel jsem si že jsem někde udělal chybu proto jsem se ptal kdyby mi to někdo zkontroloval jestly není někde problém byl bych rád. děkuji.
info: mam robot.txt, sitemap protože je to forum nevím jestly generovat, díky
Marek Prokop
Profil
Jen malá odbočka. Není úplně nejlepší nápad používat na jedné stránce víc jazyků. Google pak buď vůbec nedokáže stránku jazykově zařadit, nebo ji zařadí špatně. Konkrétně na home page (http://www.forumetudiants.net/) Google jazyk nepozná a na stránce http://www.forumetudiants.net/info.php se domnívá, že je psána španělsky, ačkoli je z poloviny psána i francouzsky.

Tohle sice nebrání indexaci, ale bude to snižovat nalezitelnost stránek na konkrétní dotazy, protože při vyhledávání je soulad jazyka stránek a jazyka uživatele (resp. jazykového nastavení jeho Googlu) dost vlivný faktor řazení (a někdy i výběru) výsledků.

Další chyba je, že všechny tři stránky přímo dostupné z hlavního menu, mají stejné titulky.
rad
Profil *
Pro Marka prokopa - moc děkuju za upozornění. Chtěl jsem se zeptat jak bych tenhle problém měl vyřešit (jazykový)
je fakt že mám dva jazyky na stránce tak co bych měl google napsat nebo vůbec napsat do kodu ? děkuji za odpověd
Marek Prokop
Profil
[#11] rad

Nevím, jak to nejlépe vyřešit. Pokud vím, Google všechna metadata o jazyku ignoruje. Pokud to ale přesto chcete zkusit, používejte důsledně HTML atribut lang. Opravdu dobrého výsledku ale dosáhnete asi jen tím, že na každé stránce použijete jen jeden převažující jazyk.
rad
Profil *
ok takze do hlavicky nedavat dva jazyky ... a dodrzovat atributy jeste jsem se chtel zeptat zadne duplicitni title nevidim. title jsou si podobne ale ne stejne je to problem ?
rad
Profil *
ok takže řešení je počkat na google asi mu nemůžu nějak pomoci...
Jinak v nástrojích pro webmastery jsem chtěl nastavit preferovanou doménu a google mi pořád hlásí že tomu potřebuju ověřit vlastnictví domény. Ale já už jsem jí ověřil i v nástrojích na první stánce google hlásí ověřeno, tak nevím....
Marek Prokop
Profil
[#14] rad

Asi chce ověřit vlastnictví k té druhé doméně -- např. www.forumetudiants.net a forumetudiants.net jsou dvě různé domény a vlastnictví máte asi ověřené jen pro jednu z nich.
rad
Profil *
hm je mi záhadou jak je tedy ověřit mám přidat novou stránku když je to jen jedna ?
Kalda
Profil
Jak píše Marek Prokop - Google rozeznává dvě různé stránky:
1. www.forumetudiants.net
2. forumetudiants.net
Pravděpodobně jste do Google webmasters Tools přidal jen variantu 2., tj. nyní ještě dejte přidat další webové stránky i s www. (popř. opačně) a ověřte jejich vlastnictví.

Ad #10
Vícejazyčnost sice nebrání indexaci, ale už nevím, jak je to s prioritou, kterou pak stránkám robot přidělí.

Moje zkušenost je taková, že na jeden webu o rozsahu cca 3.000 stránek existoval ve dou mutacích - CS a ENG, každá na vlastní adrese (dohromady zhruba 6.000 stránek). Google po roce indexoval cca 600 stránek a to bylo vše, ačkoliv měl od začátku plnou sitemapu. Tehdy mě Marek Prokop upozornil na to, že v ENG lokalizaci se někde zobrazuje část textu je v češtině. Zjistil jsem, že programátor někde udělal botu a opravdu cca u 1/3 ENG stránek se zobrazovaly některé popisky česky a nikdo si toho za celý rok nevšiml :-( . Poté, co byl problém odstraněn, byl web do měsíce prakticky kompletně zaindexovaný. Dodnes nevím, zda za to mohla duplicita části popisu nebo zda se tak Google choval kvůli "dvojjazyčnosti" stránek.
rad
Profil *
ok můj problém je chci nechat forum vicejazycne - v brazilii se mluví portugalsky ve zbytku latinské ameriky španělsky a ve francii fr.
Nehodí se mi rozdělovat obsah do více stánek protože se předpoklídá že návštěvníci fóra jsou schopni komunikovat v obou jazycích ...
Jak na to ?
rad
Profil *
Ještě jednou - ověřil jsem doménu tak jak jste mi poradil a funguje to. Sice nechápu proč indexuje adresu bez www když jsem všude zadával s www.
Problém mi nastal jinde a to goole analytics - ten mi kdyz kliknu na odkaz pro prohlídnutí údajů hlásí na této stránce doslo k chybe mozná nebude pracovat správne...
a potom stejne prijde na stránku s grafy nevíte nekdo co tato hláška znamená ??
Děkuji

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zajímavé čtení:
Poptávání výměny odkazů je na této diskusi nežádoucí.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: