| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Juandev Profil |
Předpokládám, že GoogleBot a jemu podobní projíždí i odkazy, které nejsou běžnému čtenáři viditelné a jsou skryté přes CSS, předpokládám správně?
Čili jako, když mám dva různý weby typu pejsek.juandev.cz a kocicka.juandev.cz, tak pokud nejsou spojený linkama tak to boti nenajdou? |
||
| Dranel Profil |
#2 · Zasláno: 25. 8. 2010, 15:33:23
Juandev:
Nevím, jestli prohlíží i ty s display:none, ovšem ty posunuté mimo obrazovku bere na vědomí stejně jako hlasové čtečky (informaci nemám potvrzenou, je z mé hlavy). Co se druhé části otázky týče tak ano, na stránku (nikoliv na web - takový pojem robot nezná) musí vést odkaz, jinak se tam robot nedostane. Odkaz musí být pomocí čístého HTML, JS ani Flash bot neumí (platilo do nedávna, nevím, zda-li i teď). |
||
| ninja Profil |
#3 · Zasláno: 25. 8. 2010, 15:34:05
K první otázce: zatím ano, nicméně považuje se to za zakázanou techniku a v případě odhalení to vyhledávače penalizují.
Druhou otázku nechápu, na co se ptáte? |
||
| Juandev Profil |
ninja:
„Druhou otázku nechápu, na co se ptáte?“ No mám dvě subdomény a na každé mám sadu nějakých stránek. Sada A, ale není odkazama propojena se sadou B. A jakým způsobem mohu botovi bránit aby projížděl skryté kotvy? Respektive mohu vyselektovat linky, které bot nemá navštěvovat? Tedy v případě, že nemohu měnit zdrojový kód stránky a řekněme že vkládat noindex do všech odkazovaných stránek je poněkud náročné. Nedá se to někde definovat, jako v bots.txt? Moderátor Chamurappi: Nejprve si rozmysli, co chceš napsat, a pak to napiš najednou, prosím.
|
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0