Autor Zpráva
Pavlína z Karlína
Profil
Dobrý den,
je možné nastavit cíl v Google Analytics, kterým je odeslání dotazu přes kontaktní formulář?
Kontaktní formulář je umístěn na konci každé stránky, takže nemá vlastní URL.
Děkuji.
ninja
Profil
Ano, je to možné.

1. Že je formulář na každé stránce neznamená, že stránka před a po odeslání formuláře nemůžeme mít rozdílné URL.

2. Pokud přesto nechcete měnit URL, můžete použít virtuální zobrazení stránky:
_gaq.push(['_trackPageview', 'kontaktní-formular-odeslan']);

3. Nově lze nastavit Cíl i na Event Tracking, pokud preferujete tuto metodu před bodem 2.
Pavlína z Karlína
Profil
Mockrát děkuji za odpověď. Jsem ráda, že to jde. Bohužel nejsem v této oblasti příliš znalá, mohl byste mi poradit, jak "jako lajk" tento cíl v Analytics nastavím? Bude k tomu potřeba oslovit naše webmastery, kteří na stránky s kontaktním formulářem vloží nějaký měřící kód?
Tomáš Meisner
Profil
Ano přesně tak. Budete muset oslovit webmastera. Bude muset upravit kód Google Analytics (lépe řečeno přidat řádek JavaScriptového kódu jak už ho zmínil ninja). Více info se dozvíte například na http://www.google.com/support/googleanalytics/bin/answer.py?answer=55521
Pavlína z Karlína
Profil
Děkuji za radu.
Pavlína
smiesek
Profil
Chtěla jsem si v GA nastavit sledování cíle pro odeslání kontaktního formuláře.

Nejprve jsem myslela, že se to bude realizovat za pomocí sledování událostí, ale po dlouhém čtení jsem došla k závěru, že pokud mi nejde o sledování toho, co předcházelo před a po odeslání formuláře, lze to řešit i nastavením cíle.

Přesto si nejsem jistá tím, co mám vyplnit za cílovou adresu, když formulář posílá všechna data pomocí POST, tedy nevidím hodnotu URL po odeslání formuláře.
Standardní stránka s formulářem je kontakt.php, ale dát jej jako cílovou adresu je podle mě blbost, už by se to zaznamenalo, aniž by byl formulář odeslaný, tedy zaznamenal by se přístup na stránku a to já nechci.

Ráda bych zaznamenávala a sledovala kolikrát došlo k odeslání formuláře.
Milkys
Profil
Po odeslání formuláře se většinou zobrazí děkovná nebo potvrzovací stránka, že byla zpráva odeslaná. A to je ta stránka, která je cílem. Na tu stránku se umístují měřící kody, ta se nastavuje jako cíl v GA.
smiesek
Profil
Kod jsem upravila na onsubmit, ale přesto se mi nic nezaznamená, potvrzovací/děkovací stránka je součástí stránky formuláře, jde o způsob předávání dat pomocí POST, řeším pomocí událostí
<form action="kontakt.php" method="post" onsubmit="_gaq.push(["_trackEvent", "Formulare", "Odeslani", "Zprava"]);">

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zajímavé čtení:
Poptávání výměny odkazů je na této diskusi nežádoucí.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0