Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Minatory Profil |
#1 · Zasláno: 4. 9. 2011, 21:35:09
Zdravím,
existuje nějaký jednoduchý způsob jak dokázat na českém Googlu zobrazovat českou verzi stránek a na anglickém tu anglickou? Mám web řešený tak, že se jazyk nastavuje automaticky podle jazyku browseru a zároveň mám v menu zobrazené vlaječky na češtinu a angličtinu (takže by robot měl znát adresu české verze). Ale z nějakého důvodu když zkouším hledat v českém Googlu tak se zobrazují výsledky jen anglické verze a nikoliv české. Přestože mám české meta popisky jako keywords, description a i mám meta tagem nastavený jazyk webu na češtinu. Český Google ale celou českou verzi naprosto ignoruje. Myslel jsem, že to vyřeším dvěma doménami s koncovkami .com a .cz, ale bohužel .com už je zabraná někým jiným. |
||
Davex Profil |
#2 · Zasláno: 4. 9. 2011, 23:27:37
Google rozpozná jazyk stránky automaticky bez ohledu na meta tagy. Nemůže být chyba v tom, že se robotovi na URL pro českou verzi ukáže anglický obsah?
|
||
ninja Profil |
#3 · Zasláno: 5. 9. 2011, 10:10:18
Minatory: Přidejte link na web, nebo důkladně popiště strukturu vašich url. Máte ve vyhledávači (a/nebo prohlížeči) přepnutý preferovaný jazyk na češtinu?
|
||
Časová prodleva: 5 dní
|
|||
Yuhů Profil |
#4 · Zasláno: 10. 9. 2011, 21:57:40
Podstatné je odlišit ty dvě verze na úrovni URL. To znamená, že česká verze by měla mít jiné URL než verze anglická. Z původního dotazu jsem nepochopil, zda tomu tak je. Jestli to bude .cz a .com nebo nějaké jiné oddělení (třeba adresář, v cestě), je úplně jedno.
Robot může selhávat při posílání accept-language hlaviček, případně ho vůbec nenapadne jít na jednu stránku se dvěma různými accept-language požadavky. Pomohl by odkaz na konkrétní příklad. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0