Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Devo Profil |
#1 · Zasláno: 5. 9. 2011, 19:13:00
Dobrý den.
Mám problém s určením správné cílové adresy URL pro nastavení cíle v Google Analytics neboť adresní řádek ukazuje URL obsahující znak "#" a takovéto rozlišení u URL zřejmě Google Analytics vůbec nerozlišuje. (Soudím tak, protože nevidím URL s takovýmto rozlišením v Hlavním obsahu stránek v GA) Konkrétně: 1. Potřebuji nastavit Cíl "registrace zákazníka" a cílová adresa po provedení registrace je (viděno v adresním řádku prohlížeče) http://www.domena.cz/account.php#new_customer. Předpokládám, že cílovou adresu tedy správně nastavím jako "/account.php" 2. /account.php je však zároveň URL při nalogování běžného zákazníka. Abych měřil konverze pouze registrujícímse zákazníkům, chci použít specifickou "cestu k cíli" (cestu registrace) a první krok označit jako "požadovaný krok" - tím odfiltruji pouze ty zákazníky, kteří se busou registrovat. 3. ALE: PROBLÉM JE, ŽE jako krok 1 při nastavení Cesta k cíli bych měl zřejmě (viděno v prohlížeči) použít URL "/login.php#new_customer" (to je URL stránky s formulářem po stisknutí tlačítka "registrovat"). Tedy - opět je v adrese "...#new_customer" a když se podívám do Obsahu v GA, žádnou takovou URL tam nevidím. Předpokládám tedy, že jí bude Analytics ignorovat. Prosím, mohl by mi někdo poradit, jakou adresu prvního kroku nastavit? (Používám starou verzi GA bez možnosti nastavit Cíl jako Událost.) Děkuji!! D. |
||
ninja Profil |
#2 · Zasláno: 5. 9. 2011, 20:05:25
Ano, Google Analytics v základním nastavení místní kotvy (#) nebere v potaz. Je možné to obejít. [url=google analytics # anchor]Hledejte[/url], psalo se to mockrát.
|
||
Devo Profil |
#3 · Zasláno: 6. 9. 2011, 13:48:49
Ninja: Děkuji moc za odpověď! Vidím, že cesta existuje..., bohužel, zkouším najít řešení (viz. "psalo se to mockrát"), ale po půlhodině se vůbec nechytám, vůbec nedokážu objevit relevantní diskuzi nebo článek... Prosím, mohl by mne někdo nasměrovat? Děkuji moc!
|
||
Časová prodleva: 14 let
|
0