Autor Zpráva
Jirin
Profil
Chci se poptat, jak to je s indexovanim iframe, indexuje jeho obsah v poradku? Respektive, nejradeji bych byl za nejakou lepsi altrnativu a aby tam sly davat posuvniky, ale to asi nepujde ze?
PerToon
Profil
Rada číslo 1: nedělej iframe.
llook
Profil
Obsah iframe se pokud vím indexuje. Ale jako adresa se bere adresa obsahu iframe, což většinou asi nechceš.
Pokud chceš část stránky s posuvníkama, tak to udělej přes CSS:
<div style="width: 400px; height: 300px; overflow: scroll;">

Tadyto bude s posuvníkama.
</div>
Jirin
Profil
PerToon: Jasne iframe se chci vyhnout, ale nevim jak

Illook: Uz vim jak, diky moc;-)
error414-
Profil *
1. Je tam opravdu potreba?
2. Ses si jistej?
3. Jestli potrebujes nacitat externi data poouzij php.

PS: Je potreba?
Yuhů
Profil
Jirin
iframe se normálně indexuje. Zápis <iframe src="xyz"></iframe> vyhledávače obvykle chápou stejně nebo hodně podobně jako <a href="xyz"></a>.

Problém zcela jiného rázu vzniká, když je vnitřek stránky s iframe nalezen vyhledávačem. Pak se uživatel dostane na stránku, která sama o sobě v iframe není. Proto je lepší iframe používat ke vkládání menu a jiných opakovaných prvků, než ke vkládání unikátního obsahu. Více viz
www.jakpsatweb.cz/include.html
Jirin
Profil
Jak jsem psal, potrebuji spise nahradu iframe, protoze potrebuji neco co by se dalo rolovat a to mi poradil Ilook, takze to bude snad bez problemu:)
Jirin
Profil
Jeste jeden dotazek,je mozne zde nekde nastavit, aby se zobrazoval posuvnik jen pokud je treba?
Jirin
Profil
Omluvam se, jiz jsem to nalezl na JPW
-
Profil *
Ahojte vsetci. Mam taku mozno pre niekoho banalnu otazku, ci sa da optimalizovat index stranka vo "frames". Kedze Google chuti text tak je to asi problem, ale nestaci dat text do [noframes]text[/noframes]? Mate skusenosti s optimalizaciou stranok v ramoch? Dakujem za kazdu tazko napisanu odpoved :-)
error414-
Profil *
Pokus pouzivas ramce tak muzes optimalizovat pro google, ale zaindexuje stranky jen v ramcich.
Anonymní
Profil *
To znamená že prípadné odkazy z katalógov by mali viesť priamo na obsah rámca s obsahom? Alebo to vyriešiť textom v [noframes]? Díky.
error414-
Profil *
Jamyslim ze v teto dobe je hodne zastarale pouzivat ramce, na nejakou stranku na ktere ti zalezi aby byla uspesna v prohlizeci.
Zkus pouzit php nebo udelej kazdou stranku statickou.

Zas takove zkusenosti s ramci nemam abych ti mohl poradit.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0