| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| helpik.JPW Profil |
#1 · Zasláno: 13. 11. 2011, 18:06:09
Zdravím Vás,
chtěl bych si ujasnit několik věcí, pro mnohé spíše základního charakteru: 1/ GATS - zbožáky a vyhledávače - na webech používám ten způsob, že kam web registruju (registrace vždy na nově vytvořený email účet Seznam nebo Gmail s přístupy pro majitele i mě) -> taková je úprava kódu. Styl je podobný jako http://www.jakmeritweb.cz/spravne-nastaveni/zakladni-uprava-mericiho-kod-google-analytics . Je to pro mě zároveň kontrola, do jakých zbožáků jsem web přidal. Některé jsou placené a majitel si to třeba nepřeje. - H1 má také verzi http://www.h1.cz/ga, která je bohatá na přidání zdrojů (mimochodem stejně si registraci musíme udělat ručně :D ) , ale odrazují mě formulky typu (níže)
create:function(a,b,c){if(!b){b='auto'}if(c){c+='.'}else{c=''}_gaq.push([c+'_setAccount',a]);_gaq.push([c+'_setDomainName',b]);_gaq.push([c+'_setAllowAnchor',true]);var s,i;for(i=this.e.length-1;i>=0;i--){s=this.e[i].split(':');_gaq.push([c+'_addOrganic',s[0],s[1],true])}}}
která nevím co znamenají a nevím co by kde vytvořila/přeměnla/vložila v přehledech. V žádném případě tím nechci tvrdit, že kód je špatně napsaný. To bych si nedovolil. Há jednička je top v ČR v inernetovém marketingu. - obdobně složitý se mi zdá GATS na dobryweb.cz 2/ jak nejlépe využít nejlepší vstupní stránky (2 způsoby: GA, GWT) - při analýze kws se dá zjistit, na která kws lidé na sanou podstránku nejspíše přišli -- jediný možný způsob zatím vidím jen v v analogii rozšíření mnoha klíšových slov na nové podstránky, je to ok? Nebo i jinak? 3/ klíčová slova (GA) vs. vyhledávací dotazy (GWT); klíčová slova (GWT) - souhlasíte s tím, že klíčová slova zobrazující se v GA a vyhledávací dotazy v GWT jsou téměř stejné? - souhlasíte s tím, že klíčová slova v GWT zobrazují (na rozídl od klíčových slov v GA) četnost a "zaměření" stránek |
||
|
Časová prodleva: 6 dní
|
|||
| Yuhů Profil |
#2 · Zasláno: 19. 11. 2011, 14:41:53
První části dotazu nerozumím, pravděpodobně proto, že nemám nejmenší ponětí o tom, co je to zbožák.
2) dělat z častých dotazů nové podstránky není špatný nápad, ovšem tím oslovuješ pouze tu návštěvnost, která už k tobě chodí. Mnohem lepší je hledat témata pro nové podstránky na nějakém keyword toolu, protože tam najdu i to, co ke mně nikdy nedorazilo. Obecně je statistika landing pages nejlepší asi pro vyhodnocování konverzí. 3) ano, kw v GA a GWT jsou téměř stejná, nemají důvod se lišit. V GA jsou navíc kw od uživatelů Seznamu, která se někdy hodně liší. Klíčová slova v GWT pod landing page ukazují zaměření. Naneštěstí pro konstruktéry vyhledávačů to neplatí naopak. |
||
| helpik.JPW Profil |
#3 · Zasláno: 20. 11. 2011, 01:17:01
Yuhů:
add1/ „co je to zbožák“ - já tak nazývám zbožový katalog (zbozi.cz, apod.) Možná tomu říkam tak jak já ... :) - katalog: prostě "dobrý a prověřený" katalog, kam se zadává popis, kategorie/podkategorie, název, ... (k dané stránce) - vyhledávač - klasika - G., Seznam, Jyxo add odp 2/ - doteď jsem s častým dotazem zacházel právě tak, že jsem vytvořil podstránku tak, aby obsahovala i vhodná kws s kewword toolu. Myslel jsem, že k té "známé" návštěvnosti přibudou i návštěvy nové a zároveň rozšiřuji long tail, což by mělo být k určitému tématu klíčového slova správné. X jsem asi malinko natvrdlý k "Mnohem lepší je hledat témata pro nové podstránky na nějakém keyword toolu, protože tam najdu i to, co ke mně nikdy nedorazilo" - těmi konverzemi myslíš - po naběhnutí LPs uživatel udělá nějakou chtěnou akci -> objedná, kontaktuje, hned neuteče apod že? add3/ jasný, díky, chtěl jsem si to ověřit. |
||
|
Časová prodleva: 15 let
|
|||
0