Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
nemeja Profil |
#1 · Zasláno: 25. 2. 2012, 10:11:01
Dobrý den,
včera jsme řešili s kamarádem SEO. Kamarád mi říkal, že pokud bych si koupil x ruských IP adres, že by mi to vyhodilo web na první místa vyhledávačů. Co je na tom pravdy? Děkuji za odpověd |
||
Plaváček Profil |
#2 · Zasláno: 25. 2. 2012, 10:33:53
nemeja:
Vůbec nerozumím otázce. |
||
nemeja Profil |
No zda je možné aby se mi zvýšil pagerank, koupením IP adres a nasměrováním na hosting webu, kterému chci zvednout rank.
|
||
Plaváček Profil |
#4 · Zasláno: 25. 2. 2012, 10:51:28
nemeja:
Pořád tomu nerozumím, co si představuješ pod pojmem "koupit IP adresy"? |
||
nemeja Profil |
#5 · Zasláno: 25. 2. 2012, 11:04:05
Taky to nechápu, proto jsem to hodil sem :).
|
||
Cody Profil |
#6 · Zasláno: 25. 2. 2012, 11:57:29
Otázka je sice špatně formulovaná, ale rozhodně tvůj kamarád nemá pravdu.
|
||
nemeja Profil |
#7 · Zasláno: 25. 2. 2012, 12:40:37
Děkuji za odpověd. Myslel jsem si to, byl by to dost jednoduchý způsob na rank.
|
||
ludekbrno Profil * |
#8 · Zasláno: 25. 2. 2012, 14:18:01
nemeja:
Kamarád to má asi poněkud popletené. Ranky se nezvyšují IP adresami a už vůbec ne ruskými. Ranky ti zvýší odkazy vedoucí na tvoje stránky, ale musí být tématické a jazykově shodné. |
||
Monster Profil * |
#9 · Zasláno: 25. 2. 2012, 15:56:32
Maj ty IP adresy Pagerank? Pokud ne tak bych je nebral :D
|
||
Cody Profil |
#10 · Zasláno: 25. 2. 2012, 16:03:24
Monster:
IP adresa nemá rank, rank má konkrétní stránka. |
||
Časová prodleva: 7 dní
|
|||
Monster Profil * |
#11 · Zasláno: 3. 3. 2012, 23:03:26
No já to nikdy netestoval, ale doména je jen alias. Web lze umístit i na ip adresu a pokud na tu ip adresu budu odkazovat měla by získat ranky, ne?
|
||
jenikkozak Profil |
#12 · Zasláno: 4. 3. 2012, 06:31:51
Monster:
„Web lze umístit i na ip adresu a pokud na tu ip adresu budu odkazovat měla by získat ranky, ne?“ Ne. PageRank, o kterém je řeč, totiž nezískává web jako celek (tedy ta IP), ale konkrétní stránka. |
||
ludekbrno Profil * |
#13 · Zasláno: 4. 3. 2012, 11:22:53
jenikkozak:
Jen mě tak napadlo, že ta IP adresa potom bude ekvivalentem homepage, takže by teoreticky PR získat mohla. Nebo ne? |
||
Monster Profil * |
#14 · Zasláno: 4. 3. 2012, 11:56:03
To jsem chtěl naznačit. Sice je ta pravděpodnost malá. Ale v minulosti jsem u několikrát narazil na nejrůznější download servery a další pochybný weby který jeli bez domény. Přesně jak říká ludekbrno, hlavní stránka byla veřejná ip určená jen pro tento web a ty podstránky již klasicky html, php nebo data...
|
||
jenikkozak Profil |
ludekbrno:
„Jen mě tak napadlo, že ta IP adresa potom bude ekvivalentem homepage, takže by teoreticky PR získat mohla. Nebo ne?“ Ne. Rank získává stránka. To, že není její název uvedený v URL a je vybrána patřičná stránka (která pak má dvě URL) pomocí serveru, neznamená, že to hodnocení získá IP. Přece pokud špatně uvedeš odkaz a zapíšeš tam jen http://, tak se hodnocení přenese na protokol? A když zapomeneš i na protokol, tak by se to přeneslo na okno prohlížeče? (Úmyslně absurdní.) Ne, takhle do spodních vrstev se to nepřenáší. A je úplně jedno, jestli je uvedena doména, nebo IP serveru. Pokud by to bylo, jak říkáš, tak pokud máš na webu přesměrování například z /index.php na /, znamenalo by to, že ta úvodní stránka by nemohla mít žádný rank, protože rank by měla doména. Ranky (tedy ty, o kterých se bavíme) hodnotí soubory, ne prostředky IP vrstvy sítě. Odpověď tedy zní, že ne - nákup ruských IP adres nemůže přímo pomoci ke zvýšení PageRanku. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0