Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
jirkasak15 Profil |
#1 · Zasláno: 21. 4. 2012, 20:24:01
Ahoj,
snažím se vytvořit si svůj vlastní RS a chci se zeptat na správný tvar URL. zápis 1 www.neco.cz/prvni-clanek zapis 2 www.neco.cz/index.php?p=prvni-clanek Je mi jasné že příklad 1 vypadá hned na první pohled lépe, ale dělají vyhledávače mezi příkladem 1 a 2 nějaký rozdíl? |
||
jenikkozak Profil |
#2 · Zasláno: 21. 4. 2012, 20:25:44
jirkasak15:
„ale dělají vyhledávače mezi příkladem 1 a 2 nějaký rozdíl?“ Jistě, jsou to dvě různé adresy. Ale že by se jim jedna z nich líbila výrazně více, se nedá říct. Důležitý je obsah dokumentu, ne jeho adresa. |
||
jirkasak15 Profil |
#3 · Zasláno: 21. 4. 2012, 20:41:16
jenikkozak:
děkuji ... |
||
Marek Prokop Profil |
#4 · Zasláno: 22. 4. 2012, 09:22:16
Vyhledavače budou statisticky častěji dávat přednost těm URL, kterým dávají přednost uživatelé, což je v tomto případě asi to první.
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
pepperos Profil |
#5 · Zasláno: 24. 4. 2012, 23:23:05
Určitě první varianta. Statická URL je lepší než dynamická (druhý případ). Navíc se na ní i lépe odkazuje.
|
||
Lukáš Pítra Profil |
#6 · Zasláno: 24. 4. 2012, 23:35:42
První varianta je lepší pro člověka i pro vyhledávač.
|
||
Str4wberry Profil |
#7 · Zasláno: 25. 4. 2012, 00:41:07
Co ti na URL „
www.neco.cz/index.php?p=prvni-clanek “ přijde dynamičtějšího a proč si myslíš, že se na ni hůře odkazuje než na „www.neco.cz/prvni-clanek “, pepperosi?
|
||
_es Profil |
#8 · Zasláno: 25. 4. 2012, 01:05:37
Marek Prokop:
„Vyhledavače budou statisticky častěji dávat přednost těm URL, kterým dávají přednost uživatelé, což je v tomto případě asi to první.“ Koľko užívateľov zadáva prvú alebo druhú variantu pomocou klávesnice do adresového poľa prehliadača? Ak sa v drvivej väčšine na oba tvary adries dostanú z odkazov, tak by na ich tvare malo záležať veľmi málo. U adresy typu neco.cz to bude asi výrazne iné. |
||
Marek Prokop Profil |
#9 · Zasláno: 27. 4. 2012, 09:07:49
_es:
„Koľko užívateľov zadáva prvú alebo druhú variantu pomocou klávesnice do adresového poľa prehliadača?“ To netuším, ale o ničem takovém jsem nepsal, takže mi není moc jasné, na co reagujete. |
||
_es Profil |
Marek Prokop:
„To netuším, ale o ničem takovém jsem nepsal, takže mi není moc jasné, na co reagujete.“ Na toto: „Vyhledavače budou statisticky častěji dávat přednost těm URL, kterým dávají přednost uživatelé, což je v tomto případě asi to první.“ Ak užívatelia tú adresu manuálne nepíšu do adresového poľa, ako to je časté pri adrese typu neco.cz , tak prečo by mali dávať prednosť prvej variante? Skôr by im to asi malo byť jedno, či nie? Možno je teoreticky nejaká výhoda z pohľadu užívateľa na adresu, no na ten účel snáď slúži element title.
|
||
Str4wberry Profil |
#11 · Zasláno: 27. 4. 2012, 09:53:50
Třeba na tu adresu bez zbytečných znaků raději klikne člověk ve výsledcích hledání nebo ji ochotněji přepíše z papíru. Asi by se daly vymyslet další případy.
|
||
Marek Prokop Profil |
#12 · Zasláno: 27. 4. 2012, 10:03:17
[#10] _es
Myslím, že URL se několikařádově častěji čte, než píše. Je známo, že Google vliv zobrazovaného URL na rozhodování uživatelů velmi podrobně a dlouhodobě testoval a některé poznatky z těch testů i zveřejnil. Lze dohledat. |
||
_es Profil |
Marek Prokop:
„URL se několikařádově častěji čte, než píše“ To je predsa jasné, lebo je zobrazené v adresovom poli prehliadača. Otázne je, prečo by mala užívateľa, ak sa dostáva na stránku v takýchto prípadoch cez odkaz, nejako výrazne zaujímať časť adresy za doménou. Vo výsledkoch vyhľadávania Google sú predsa vysoko zastúpené oba tvary adries. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0