Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
SEO_girl Profil |
AHoj,
koukám tady do "odkazů na vaše stránky" v Google Webmaster tool a zjišťuju, že mi u jedné domény ukazuje jen asi 5 odkazů, přestože by jich mělo být kolem 200. U ostatních domén mi ty odkazy ukazuje ok, ale tady prostě nejsou. Jde přitom o STEJNÉ odkazy. Proč u některých domén vidět jsou a u jedné domény ne? Díky za názor. SG |
||
Dog Profil |
#2 · Zasláno: 14. 6. 2012, 23:09:39
Zkus počkat, jestli je náhodou ještě nenajde
Pro zajímavost, kde jsi ty STEJNÉ odkazy získala? :) |
||
SEO_girl Profil |
#3 · Zasláno: 15. 6. 2012, 09:13:55
Dog:
Mám svých asi 20 webů, takže "vzájemná spolupráce", pak jsem nakoupila dalších 150 ručních registrací do katalogů. U ostatních WWW vidím katalogy, i ty mé další stránky, u jedné domény prostě vidím odkazů 5. Jsem JELEN. |
||
Dog Profil |
#4 · Zasláno: 15. 6. 2012, 14:44:39
Kupovat si hromadné registrování do katalogů bych moc nedoporučoval
|
||
Lukáš Pítra Profil |
#5 · Zasláno: 15. 6. 2012, 15:01:50
Pravděpodobně nepřišly Googlu dostatečně zajímavé, aby je v přehledu zobrazil. Třeba právě proto, že jsou "stejné". Vlastně se divím, že je jinde zobrazí :-)
|
||
SEO_girl Profil |
#6 · Zasláno: 15. 6. 2012, 18:19:37
Lukáš Pítra:
Ty odkazy nejsou "stejné". Těch odkazů je 180 a jsou různé. Tyto odkazy jsem"nakoupila" pro svých X webů. Všude vidět jsou, u toho nejdůležitějšího ne. Chjo. Trápí mě to proto, protože poslední změna v algoritmu (asi před 4 dny) mě poslala z 5. pozice na 3.stranu. Ocením rady, jak zajistit zpětné odkazy, aby "to fungovalo". Díky, pánové. :-) |
||
_es Profil |
#7 · Zasláno: 15. 6. 2012, 18:29:07
SEO_girl:
„jsem nakoupila dalších 150 ručních registrací do katalogů“ Možno sa zíde článok http://www.zdrojak.cz/clanky/negativni-seo-jako-bic-na-konkurenci/ |
||
SEO_girl Profil |
#8 · Zasláno: 15. 6. 2012, 19:57:54
_es:
Hezký článek, děkuju za něj. Jenomže moje jiné weby se nepropadly a stále okupují první pozici na google i seznamu. Ten "jeden jediný" se na google propadl (na seznamu stále první). Ach jo.... Fakt nevím. :-( |
||
Petr ZZZ Profil |
#9 · Zasláno: 15. 6. 2012, 22:11:47
Reaguji na SEO_girlu:
Můj dojem je, že jsi použila zavržené optimalizační techniky a u toho jednoho webu to prasklo a u těch ostatních (zatím) ne. Uvědom si prosím, že na prvních místech vyhledávání očekává uživatel oblíbené stránky a ne takové, jejichž tvůrci zneužili nedokonalosti vyhledávače. Možná ti pak přijde snazší se s danou situací duševně vyrovnat. :-) Abych ti jen nespílal – třeba tě napráskala konkurence a došlo k ruční penalizaci; zvláště pokud postižený web je z hodně konkurenčního prostředí, je to docela reálná možnost. |
||
Cody Profil |
Google nikdy nezobrazuje všechny odkazy, ale jen ty, co považuje za důležité. Nejvíce zpětných odkazů zobrazuje Majestic SEO.
|
||
Plaváček Profil |
SEO_girl:
Počkej na druhý díl článku, právě na něm pracuji. Poodhalíme roušku tajemství budování zpětných odkazů a povíme si, co je špatného na otrockém sledování pozic. Pro úvod doporučím historický, ale dosud platný článek Martina Snížka: http://www.snizekweb.cz/weblog/seo-pozice/. P.S. S ohledem na to, co jednak tvrdím už dlouho, a s přihlédnutím k tomu, co navíc Google svými posledními aktualizacemi algoritmů SEO expertům vzkazuje, bych vynechal z linkbuildingu registrace do bezcenných katalogů, u nichž často není ani patrné, kdo a za jakým účelem je provozuje. K tomu také jeden z mých starších článků: http://plavacek.posterous.com/katalogomanie-aneb-rizika-bezhlave-registrace Petr ZZZ: Neexistují "zavržené" optimalizační techniky. Existují pouze hloupé optimalizační techniky :) |
||
Petr ZZZ Profil |
Reaguji na Plaváčka:
Dobře, pohlížíme-li na věc z toho hlediska, že vyhledávače provozují nějaké podnikání, založené na (hledání hranice) porušování autorských práv a faktu, že autoři jim to tolerují, protože z toho mají prospěch (chtějí být na internetu nalezitelní), potom žádné "zavržené" SEO neexistuje, protože tvůrci vyhledávače nepřísluší cokoli zavrhovat. Celá hra ale nemá jen dva aktéry – provozovatele hledané stránky a provozovatele vyhledávače, ale máme zde taky hledajícího brouzdala. Jeho zájmem je najít to, co hledá, a to je tím pravděpodobnější, čím lépe se tvůrci vyhledávače podaří nabízet na předních místech stránky, které jsou mezi brouzdaly skutečně oblíbené. O to se vyhledávač snaží a proto penalizuje takové techniky "optimalizace", jejichž jediným cílem je manipulace s výsledky hledání, bez ohledu na to, jak si stránka skutečně vede na pomyslném žebříčku brouzdalově. Z pozice tvůrce vyhledávače jsou takové techniky zavržené, z pohledu nezúčastněného pozorovatele jsou prostě jen hloupé. Asi jsem, i když do jisté míry nerad (často něco hledám), ochoten připustit, že rozlišování zavrženého a hloupého není v této souvislosti pouhé slovíčkaření, ale příspěvek k čistotě chápání světa lidí. :) |
||
Plaváček Profil |
Petr ZZZ:
Ono je to celé ještě složitější. Vyhledávač, respektive jeho provozovatel, se snaží co nejlépe zodpovědět uživatelův dotaz. Poslední kroky Google ukazují, že nutně nemusí jít o odkaz na konkrétní stránku (i když i ten je k dispozici). Ale na spoustu věcí umí Google odpovědět, aniž by člověk musel kliknout a navštívit cílovou stránku, a znovu se prodírat množinou informací, aby našel odpověď. Spousta majitelů webů (a "SEO expertů") v tom vidí riziko a nekalou techniku tvůrců vyhledávače. Já to vidím jako přínos. Ale to je na delší debatu a jsme už trošku mimo téma. |
||
Petr ZZZ Profil |
Plaváčku, přesně to, co píšeš, mi dělá v poslední době vrásky na čele, ale máš pravdu, že se dostáváme mimo téma. Nakousl jsem to tedy v samostatném vlákně:
Vytěžuje Google cizí databáze? |
||
Plaváček Profil |
#15 · Zasláno: 17. 6. 2012, 10:18:05
Petr ZZZ:
Nemělo by ti to ale dělat vrásky na čele. Spíš bych čekal, že přijmeš realitu a pokusíš se přicházející změny využít ku svému prospěchu. :) |
||
Dog Profil |
#16 · Zasláno: 17. 6. 2012, 10:37:24
Jak bychom je měli využívat? :)
|
||
Cody Profil |
#17 · Zasláno: 17. 6. 2012, 10:43:42
Plaváček:
„Spousta majitelů webů (a "SEO expertů") v tom vidí riziko a nekalou techniku tvůrců vyhledávače. Já to vidím jako přínos. Ale to je na delší debatu a jsme už trošku mimo téma.“ Pro uživatele hledajícího odpověď je to jednoznačně přínos, pro majitele webů již mnohem méně. Ale je to trend, kterým Google jde a pokud ho chvem dál využívat (a naši klienti) nezbývá se než přizpůsobit. Jako již poněkolikáté. |
||
Plaváček Profil |
Cody:
Ale majitel webu často nepotřebuje, aby hledající přišel až na jeho stránky. Kupříkladu majitel penzionu nepotřebuje nutně, aby uživatel navštívil jeho stránky a brouzdal. Často stačí, když najde rychlý kontakt a odkaz na mapu a další užitečné informace. To je přeci základ SEO - nezáleží na tom, kam člověk dopadne, ale zda mě najde. A prostředků, jak to zařídit, máme dostatek. Což je odpověď i pro Doga. |
||
SEO_girl Profil |
#19 · Zasláno: 17. 6. 2012, 11:24:04 · Upravil/a: SEO_girl
Petr ZZZ:
No tak tenhle web je dost starý, není to žádná sra*ka, je hodnotný, patří jedničce ve svém oboru. Mrzí mě to. Nemyslím, že bych to pokazila tím, že bych provedla ruční registraci v katalozích........ Jak poznám, že jsem penalizovaná? To by mělo být vidět v Google Webmaster Tools, ne? CHjo chjo...... KOukám, že se tady sešlo spousta chytrých hlav. Tak mi teď poraďte, co mám dělat? Mně se tohle nikdy nestalo, takže fakt nevím, co s tím. Bůůů, škyt! Tak jsem zkusila MajesticSEO a vidím tady něco dost divnýho: linkuj.cz - number of matched links: 940. To je nějaká hloupost, ne? Vidím to i v grafu... |
||
Petr ZZZ Profil |
SEO_girl:
Škytáš hezky, ale jednu věc nějak nechápu – registruješ do stopadesáti katalogů, ale sem odkaz nedáš. Ta stránka je... ehm, – nějaká "nemravná"? Nebo proč na ni tady nechceš odkázat? Koukám, že přibyl příspěvek – jedná se o linkuj.cz ? To je nějaký zkracovač adres, nebo systém na výměnu odkazů, nebo co to je? (Krátce jsem tam koukl a ze stránky samotné jsem se nedozvěděl dostatečně rychle, o čem ten web je.)
|
||
SEO_girl Profil |
#21 · Zasláno: 17. 6. 2012, 12:39:24
Petr ZZZ:
Ne, je to velice korektní web. Vůbec nevím, co linkuj.cz je. Ani to nevidím v seznamu katalogů. Začínám věřit tomu negativnímu SEO. |
||
Petr ZZZ Profil |
#22 · Zasláno: 17. 6. 2012, 12:53:08
„Ne, je to velice korektní web.“
Aha. |
||
SEO_girl Profil |
#23 · Zasláno: 17. 6. 2012, 13:20:33
Petr ZZZ:
Sorrý, já sem prostě nedám link, neb opravdu nestojím o to, aby měli někteří ne příliš chytří lidé radost z toho, že stránky mají problém. Je to pochopitelné? |
||
SEO_girl Profil |
#24 · Zasláno: 17. 6. 2012, 14:23:59
Tak už vím. Linku.cz počítá odkazy z Facebooku. Tak to jooooo :-D
Podle MajesticSEO se nic hroznýho na stránkách neděje, zpětné odkazy vidí, to mě uklidnilo. Budu věřit, že se vrátím zpět na 1.stranu. Moc děkuju všem za rozumy i odkazy na zajímavé články. |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0