Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Sylar Profil |
#1 · Zasláno: 24. 8. 2012, 20:50:32
Zdravím,
před několika týdny jsem na webu změnil všechny adresy na relativní tedy např. css/style.css, img/obrazek.jpg, url-adresa-stranky/ apod. Z chybových logů jsem ale zjistil, že roboti nyní bez problému navštíví např. stránku clanek-1/vyhledavani/, kterou si zřejmě složí ze odkazů na stránce na dvě stránky clanek-1/ a vyhledavani/. V hlavičce webu je ale uveden basehref, který má hodnotu http://www.muj-web.cz/, roboti jej ale neberou v potaz. Jak mohu tento problém vyřešit? Moc se mi nelíbí, že roboti navštěvují neexistující stránky na mém webu, které si v podstatě skládají z URL adres sami. |
||
Chamurappi Profil |
#2 · Zasláno: 25. 8. 2012, 05:21:07
Reaguji na Sylara:
„roboti jej ale neberou v potaz“ Kteří roboti? Předpokládám, že vyhledávačoví ne. Po světě se toulá i spousta hloupějších robotů, kteří se smíří i s horším přežíváním — zpravidla jim k pocitu naplnění smyslu života stačí pouhý <form> s <textarea> . Je jim celkem jedno, že na půlce webů jejich naléhavé sdělení zahodí antispamový skript, takže je nejspíš ani netrápí, že na zanedbatelném procentu webů netrefí správný cíl odkazu kvůli <base> . Nemají dostatečnou motivaci k tomu, aby se naučili správně HTML.
„Jak mohu tento problém vyřešit?“ Pokud myslíš, že to je problém, tak buď nepoužívej <base> , nebo nech ty špatné adresy přesměrovávat na dobré. Mně to jako problém nepřipadá.
Ještě se pro jistotu zeptám: kořenové adresy znáš? |
||
Sylar Profil |
#3 · Zasláno: 25. 8. 2012, 12:46:57
OK, děkuji za informace
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0