Autor Zpráva
Sylar
Zdravím,
před několika týdny jsem na webu změnil všechny adresy na relativní tedy např. css/style.css, img/obrazek.jpg, url-adresa-stranky/ apod. Z chybových logů jsem ale zjistil, že roboti nyní bez problému navštíví např. stránku clanek-1/vyhledavani/, kterou si zřejmě složí ze odkazů na stránce na dvě stránky clanek-1/ a vyhledavani/. V hlavičce webu je ale uveden basehref, který má hodnotu http://www.muj-web.cz/, roboti jej ale neberou v potaz.

Jak mohu tento problém vyřešit? Moc se mi nelíbí, že roboti navštěvují neexistující stránky na mém webu, které si v podstatě skládají z URL adres sami.
Chamurappi
Reaguji na Sylara:
roboti jej ale neberou v potaz
Kteří roboti? Předpokládám, že vyhledávačoví ne.

Po světě se toulá i spousta hloupějších robotů, kteří se smíří i s horším přežíváním — zpravidla jim k pocitu naplnění smyslu života stačí pouhý <form> s <textarea>. Je jim celkem jedno, že na půlce webů jejich naléhavé sdělení zahodí antispamový skript, takže je nejspíš ani netrápí, že na zanedbatelném procentu webů netrefí správný cíl odkazu kvůli <base>. Nemají dostatečnou motivaci k tomu, aby se naučili správně HTML.

Jak mohu tento problém vyřešit?
Pokud myslíš, že to je problém, tak buď nepoužívej <base>, nebo nech ty špatné adresy přesměrovávat na dobré. Mně to jako problém nepřipadá.
Ještě se pro jistotu zeptám: kořenové adresy znáš?
Sylar
OK, děkuji za informace

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zajímavé čtení:
Poptávání výměny odkazů je na této diskusi nežádoucí.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0