Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
peteo Profil |
#1 · Zasláno: 25. 1. 2013, 14:45:26
Dobrý deň, večer, ráno,
mám na stránkach vyhľadávanie, ktoré funguje, ale googlu sa predsa len niečo nepáči: pri vyhľadávaní sú možné voľby (napr. všetky slová, aspoň jedno slovo, sufix, atď. zo selectu a potom pomocou prepínača v názvoch vs i v obsahu. Problém: pri rôznych voľbách sa nájde rôzny počet výsledkov, tzn. každý raz je generovaná stránka s iným obsahom. Vyhľadávanie spracováva pri všetkých voľbách jeden script, ktorý generuje i <TITLE> v <HAED> .
A práve to sa googlu nepáči, že získava jednu stránku (teda s jedným <TITLE> ) s rôznym obsahom.
Dotaz: nakoľko <TITLE> v <HEAD> je generované podľa hľadaného výrazu, zaujímalo by ma, keď do tohto názvu podľa typu vyhľadávania (sú rozdielne výsledky) pridám nejaké netlačiteľné znaky napr " ", " " (medzera, dve medzery, ... /alebo keď niekto poradí i iné/), ako to zoberie google?
Bude povedzme 6 medzier degradovaných na 1 medzeru (ako v html kóde) a pritom ale google bude vedieť, že je tam 6 medzier, teda to zoberie ako rozdielne <TITLE>? Nenapadá ma nič rozumného, ako tie výsledky v <TITLE> rozlíšiť, vie niekto rozumne poradiť?
Ďakujem |
||
jenikkozak Profil |
Googlu vadí, že nemáte titulky unikátní, což považuje za problém. Buď to ignorujte, nebo titulky změňte (v případě, že Vám tato chyba vadí). Ale zachovat chybu a jen se snažit umlčet Google mi nedává moc smysl. Mimochodem výsledky vyhledávání by bylo možné rozlišit právě pomocí informací o nastavení.
Doporučil bych zakázat robotům indexaci výsledků vyhledávání. |
||
peteo Profil |
jenikkozak:
Nene, práve tie výsledky vyhľadávania sú pre mňa dôležité. Zatiaľ som to ošetril nie príliš pekne, na konci sa objavujú bodky. porovnajte hľadaj i v obsahu a hľadaj iba v názvoch prípadne vyskúšajte ďalšie možnosti. V podstate sa jedná o unikátny názvy i keď tam je minimálny rozdiel (bodky na konci). Skúšal som to s tými medzerami, ale dve a viac medzier je vždy degradovaných na medzeru jednu (aspoň vizuálne). |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0