Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Fujrer Profil * |
#1 · Zasláno: 20. 6. 2013, 21:57:40
Lze v Analytics měřit kliknutí na odkaz který nikam neukazuje: href="#" např. nějakou onClick událostí? Ten odkaz aktivuje jquery slider, který odkrývá reference. Potřeboval bych vědět, jestli na to návštěvníci klikají.
|
||
ninja Profil |
Ano, nejlépe k tomu využitje Události (Events):
<a href="#" onClick="_gaq.push(['_trackEvent', 'Slider', 'Posun', 'Vlevo']);">«</a> |
||
Fujrer Profil * |
#3 · Zasláno: 22. 6. 2013, 00:32:37
Děkuji.
Teď bych to potřeboval vtělit do scriptu, on totiž ten link spouštějící slider se vypisuje do stránky javasriptem: $('.toggle').prev().append(' <a href="#" class="toggleLink">'+showText+'</a>'); když ten onClick kód vložím za ten class="toggleLink", tak je to chybná syntaxe... Asi bude problém s těmi apostrofy? JS neznám... Samozřejmě by se to dalo řešit nějakým jiným sliderem, když ale tento jsem hledal tak dlouho a funguje i v nejstarších IEčkách... |
||
Fujrer Profil * |
#4 · Zasláno: 22. 6. 2013, 09:53:12
No, tak to nebylo nakonec tak těžké ani pro mě... :) onClick="_gaq.push([\'_trackEvent\', \'Slider\', \'Posun\', \'Vlevo\']);"
|
||
marcus33cz Profil |
Předpokládám, že tohle bude někdo řešit i v nové verzi GA ("Universal Analytics"). Je tam trochu změna a není to patrné z jejich dokumentace.
Například původní skript: _gaq.push(['_trackPageview', '/click']); ga('send', 'pageview', '/click'); Obdobně i ostatní. |
||
Fujrer Profil * |
#6 · Zasláno: 25. 6. 2013, 09:36:28
No, a ještě by se hodilo to zkompletovat i pro starší anayltics než pro které poskytl řešení Ninja, protože mě to v Events bohužel nic neukazuje, GA kód který ten web používá je ještě:
try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-XXXXXX-X"); pageTracker._trackPageview(); tedy bez těchto qaq.pushů: var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-XXXXXX-X']); _gaq.push(['_trackPageview']); |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0