Autor Zpráva
travis666
Profil *
Zdravim,
chcel by som sa opytat...
Pracujem na fore ktory ma adresu asi takuto ...forum/topic.php?cat=123&id=456&aid=789&p=2
Z hladiska SEO by som to chcel pomocou htaccess prerobit na krajsiu URL ktora by v sebe niesla nazvy stromu fora napr .../forum/novinky/co-je-nove-na-mojej-stranke
Zaklady htaccessovania viem, ale neviem nejako prist nato, ako to urobit. Mozem do htaccessu vlozit nejaky php kod ktory vytiahne z databazy podla cisla "cat=123" nazov kategorie a nasledne prepisat adresu cez rewriterule? Alebo ako mam teda ten nazov kategorie a nazov temy preniest do krajsej URL?
Alebo sa to robi nejakou inou metodou nez ja htaccess?

Dakujem za kazdu radu
tiso
Profil
V PHP nebudeš hľadať kategóriu podľa čísla (123), ale podľa názvu (novinky).
htaccess použiješ na preklad adresy, kde adresu /forum/novinky/co-je-nove-na-mojej-stranke preložíš napríklad na /forum/topic.php?category=novinky?topic=co-je-nove-na-mojej-stranke potom budeš mať názov kategórie dostupný v premennej $_GET['category']. Podobne ostatné premenné.
_es
Profil
travis666:
Prečo si myslíš, že to prerobenie má „z hľadiska SEO“ nejaký veľký význam? Rátaš aj s potenciálnymi problémami?
travis666
Profil *
tiso
Dik za odpoved, taketo riesenie mi tiez napadlo, no dufal ze som bude existovat nejake ine riesenie... no ked sa to inac urobit neda tak to prerobim teda takto

_es
Z citania na nete ohlasom SEO som pochopil ze vyhladavace lepsie manipuluju s adresou ktora vystihuje dane forum, nez s cislami... (alebo nie?) a koniec koncov je to aj krajsie
Plaváček
Profil
travis666:

Toto fórum používá také "neučesané" URL a zjevně to vyhledávačům vůbec nevadí. Pokud to tedy děláš jen kvůli nim, asi děláš zbytečnou práci.
_es
Profil
travis666:
vyhladavace lepsie manipuluju s adresou
Ako by s ňou mali „manipulovať“?

Z citania na nete ohlasom SEO som pochopil
Z čítania čoho konkrétneho?
travis666
Profil *
Dik plavacek
ja neviem, prerabanie by mi zabralo dost casu si myslim, kedze niesom az taky koder :)
takze myslis ze vyhladavace to budu brat rovnako, takze staci dat nazov temy do title ?
aDAm
Profil
travis666:
no dufal ze som bude existovat nejake ine riesenie

žádné jiné řešení není, takto se to prostě dělá, webserver ti "pěknou" url rozbije do jednotlivých částí a ty pak s nima pracuješ ve skriptovacím jazyce. A nebo máš možnost takovou že webserver ti tu pěknou url předá aplikaci jako query string a ta si rozparsuje sama a sama určí co se má dělat a zobrazit podle daných pravidel.
pepperos
Profil
Google v roce 2008 řekl, že rewrite URL není třeba, že ho ani nedoporučují: http://googlewebmastercentral.blogspot.cz/2008/09/dynamic-urls-vs-static-urls.html

Spíš bych toto řešil kvůli userům a pro jednodušší odkazování.
Cody
Profil
Ovšem příliš složitou URL plnou parametrů neumí zaindexovat.
Amunak
Profil
Cody:
Umí, v nejhorším tomu jde poradit v GWT.
Cody
Profil
Amunak:
Lze. Bohužel v případě Seznamu jsme nahraní.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zajímavé čtení:
Poptávání výměny odkazů je na této diskusi nežádoucí.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: