Autor Zpráva
IdemeNaHavaj
Profil
Ahoj,
mám zatiaľ asi 3000 zaindexovaných URL adries (podľa webmaster tools), teraz som tie adresy zmenil, namiesto index.php?kategoria=ovocie je teraz example.com/ovocie/banany.html. (example.com/kategoria/podkategoria.html)
Zmenia sa samé tie adresy alebo ich musím nejako odstrániť a čakať X dní aby si ich google znova našiel? A uškodí to nejako na vyhľadávaní google?
candiess
Profil
IdemeNaHavaj:
Na ty staré adresy bych dal hlavičku s trvalým přesměrováním (Move permanently). viz. funkce header()
IdemeNaHavaj
Profil
Tie staré adresy ale už neexistujú, aj názvy kategórií a ovocií sú iné
napr. index.php?kategoria=jablka je teraz example.com/Ovocie/Jablka-Cervene.html (a zelene a iné..)
candiess
Profil
IdemeNaHavaj:
tak je budeš muset vytvořit :) nejlíp toho dosáhneš tak, že přidáš podmínku do toho rewrite, tj pokud pravidlo nevyhovuje, podstrčí se ti podstrkovak.php, v tom budeš mít kod podobny
<?php

if($_GET["kategorie"] && $_GET["podkategorie"]) {
$location = $_GET["kategorie"]."/".$_GET["podkategorie"].".html";
 header ('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
  header ('Location: '.$location);

}

kod si uprav a ošetři dle libosti
Plaváček
Profil
IdemeNaHavaj:

Pak je nutné přesměrovat staré URL na nové pomocí .htaccess.
IdemeNaHavaj
Profil
candiess:
ďakujem ale cez PHP to nepôjde pretože:
1.
$_GET['kategorie'] je iné ako nový tvar kategórie..
Teda ak sa z googlu dostanem napríklad na ?kategoria=banany tak ma to prehodí na /banany/.html a to je už zle
a)
2. Podkategoria neexistuje v starých adresách ktoré google má :(

Plaváček:
Bol by som rád ak by si mi aj napísal že ako
Plaváček
Profil
IdemeNaHavaj:

To už si budeš muset nastudovat, viz třeba: Mod_rewrite. Nicméně - tohle jsi měl udělat dřív, než jsi změnil URL. Škoda už asi bude napáchaná.
IdemeNaHavaj
Profil
V google webmaster tools som našiel
Ak chcete určiť, ako majú vyhľadávacie nástroje indexovo prehľadávať vaše stránky, alebo chcete požiadať o odstránenie adries URL z výsledkov vyhľadávania Google, použite súbor robots.txt 
Ako sa na to používa robots? :)
Aktuálne tam mám
User-agent: *
Disallow: /nazov-tajnej-zlozky/
amunak
Profil *
IdemeNaHavaj:
to slouží k něčemu jinému. Buď si prostě musíš zařídit redirect, nebo přijdeš o zpětné odkazy a budeš muset počkat, než ti to google zaindexuje znova. Ale rozhodni se rychle - měl jsi se zeptat dříve, než jsi to udělal.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zajímavé čtení:
Poptávání výměny odkazů je na této diskusi nežádoucí.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0