Autor Zpráva
partizan
Profil *
dřív jsem použiíal různé praktiky na vylepšení umístěni stránek ve fulltextu. přisli mi na to a po zásluze přišel trest a moje stránky skončili v propadlišti dějin. takže jsem se poučil z krizového vývoje a vše co zavánělo něčií nekalým jsem odstranil. po čase se moje stránky vyšplhali dost vysoko. a před pár dny najednou bum a stránky zase zmizely. tentokrát si ale nejsem vědom ničeho podvodného z mé strany. pokud tam přece neco podvodného je, tak bych to velice rád odstranil, ale z lidi na seznamu nemůžu dostat odpověď na otázku zda a co je na mých stránkách špatně. a to jsem platící zákazník. nejde o statisíce, ale desetitisíce což možná na poměry seznamu není moc. ze strany seznamu je to totální ignorace ať uz vyplňuju formuláře na webu, píšu mejly nebo volám, tak odezva žádná. teda žádná, to bych jim křivdil. odkázali mě na faq na fultext.seznam.cz, kde ale není ani slovo o tom co je považováno za podvodnou techniku.

může mi někdo poradit jak zjistit kde je problém? díky ignoraci seznamu mám náběh stát se z polepšeného webmastera zase podvodníkem, protože se být hodný zjevně nevyplácí!
Plaváček
Těžko říct, bez odkazu na stránky.
partizan
Profil *
nechci byt konkretni dokud to nebude nutne. jde mi spis o obecnou rovinu veci = udelas nevedomky chybu a oni te bez varovani vyradi a ani ti nedaji moznost napravy, protoze nezjistis kde je chyba. nekde jsem se docetl, ze na centrumu ti pred vyrazenim daji echo, abys mel sanci dat veci do poradku. a tento pristup se mi zda ferovy. to jak situaci resi seznam nebudu hodnotit, protoze bych musel byt sprosty!
Timy
partizan
to jak situaci resi seznam nebudu hodnotit, protoze bych musel byt sprosty! -- seznam si ji může hodnotit jak chce, není nikde psáno, jak se má chovat. A pokud nedáš link na stránku, tak se to prostě nevyřeší.
Leo
Spamer spamerem zustane. Co se tyka situace na Seznamu a jinde / muze vas to stvat jak chce, ale nikdo vam nic nezarucil, nic jste si nezaplatil, zadnou smlouvu nemate. Leo
Pavel Z.
Profil *
Co se týče seznamu, tak se mi stalo něco podobného. Byl jsem na 4.místě a asi 2 měsíce po zavedení jejich "super" fulltextu mi na stránky přestal chodit robot, nakonec tedy nebyl ani v logu. Měl jsem ponětí, že by se mohlo jednat o chybně interpretované robots.txt, podezření se nepotvrdilo a odpovědi ze seznamu nechodili (také placený zákazník).

Inu stalo se, že klient si přál redesign stránek, takže se tak stalo a jedinná změna, která by to mohla zapříčiňovat byla, že se změnilo přesměrování jiné domény přes PHP header "301 Moved Permanently" na tu více propagovanou. Seznam i Google ukazuje nyní stejné výsledky z obou domén na prvních místech. Nevím, jestli mám opět podniknout přesměrování, ale aby to nedpadlo stejně jako minule.

Na jaké jste stránce? Moje stránky se nenalézali ve výsledkách vůbec - poté zřejmě vypršel neznámý ban (podplacený konkurencí ?) nebo pomohl redesign.
partizan
Profil *
nic jste si nezaplatil
už jsem uvedl že zaplatil řádově desítky tisíc i když ne pochopitelně ne za umísěení ve fultextu, což ani nelze.

Spamer spamerem zustane Tento názor s Váma NESDÍLÍM!
partizan
Profil *
To Plaváček

když v seznamu zadám site:neco.cz neco kde neco je název mojí domény, tak tam po mých stránkách není ani památky, takže předpokládám že je to tutovka, že mě seznam zablokoval
Timy
partizan
a to jsem platící zákazník -- nechápu - co jste komu (a za co) zaplatil?
i když ne pochopitelně ne za umísěení ve fultextu -- teď už to nechápu vůbec. Že jste zaplatil desetitisíce za nové auto ještě neznamená, že budete první ve fulltextu;-)
Tento názor s Váma NESDÍLÍM! -- souhlasím s vámi, věřím, že i spamer se může polepšit:-)
nechci byt konkretni dokud to nebude nutne -- řekl bych, že už to je nutné, pokud se chceme hnout z místa a ne se jen dohadovat.
Acci
partizan
Do Seznamu musíš zadat
site:neco.cz neco
Jinak to nebere
partizan
Profil *
to Timy

nechci tady moji adresu prezentovat verejne, ale jsem ochoten ji poslet mejlem v pripade zajmu se na to mrknout.
partizan
Profil *
To Acci

presne tohle jsem tam napsal :o(
Timy
partizan
ale jsem ochoten ji poslet mejlem v pripade zajmu se na to mrknout. -- no jak chceš, ale nic neslibuju. Mail v profilu vlevo
partizan
Profil *
To Timy

zaplatil jsem za klicove slovo na kvartal 3 x 6000 kc bez DPH a vzhledem k tomu jsem predpokladal o neco rekneme lidstejsi pristup ze strany seznamu.
partizan
Profil *
to Timy

mas to v mejlu
Timy
partizan
Pokud vím, tak seznam na celosvětové hledání používá google. V samotném googlu totiž jste normálně k nalezení, ale v seznam svět nejste... To je imho docela zajímavé. Jinak ta stránka je totálně seo unfriendly, nějaká ta seo optimalizace by neškodila. Ale opravdu netuším, co by mohlo seznamu tak moc vadit, že by ji vyřadila z databáze, žádný jasný (koneckonců ani nejasný) seo spam jsem tam nenašel, ta stránka podle mě je "čistá". Takže asi nějaký konkurenční boj?

zaplatil jsem za klicove slovo na kvartal 3 x 6000 kc bez DPH a vzhledem k tomu jsem predpokladal o neco rekneme lidstejsi pristup ze strany seznamu. -- tak v tom neporadím, do reklamy nevidím, ale pokud už třeba nevypršela doba, po kterou to mělo být na prvním místě, tak to vskutku férové není a je to možná i na žalobu.
Timy
Tak změna, asi jsem předtím hledal špatná spojení, v seznam svět jste k nalezení, ale v seznamu samotném ne:( Záhada vyřešena, používal jsem Jeden užitečný SEO nástroj a jako URL jsem tam dal adresu i s indexem, tak to trochu blblo. Výsledky hledání jména vaší firmy:

MSN: 1
Google EN: 1
Google EN české stránky:1
Google CS: 1
Jyxo: 2
Seznam ČR: Nenalezeno
Seznam svět: 1

Nenápadné:-)
partizan
Profil *
to Timy

to ze jsme zaplatili za klicove slovo nema nebo ma pouze minimalni vliv na umisteni ve fultextu, ale ocekaval jsem lidstejsi pristup pri reseni problemu platiciho zakaznika. na zalobu to teda urcite neni, ale nicmene vim ze jim uz nedam ani korunu a to ze dvou duvodu: 1. pristup k zakaznikovi je uplne o nicem
2. ucinnost klicoveho slova je doslova MIZERNA. vyjizdime v casti seznam doporucuje = uplne nahore a uplne dole na strance i s logem a klikne na to mizernych cca. 5% lidi! ocekaval jsem ze kdyz nekdo hleda napr. slovo brambora, tak na takto vyrazny odkaz tykajici se brambory klikne min 20% lidi.

taky to vidim na konkurncni boj. jedne velke firme v teto oblasti jsme dohodili zakaznika za malou protisluzbu a tim jsme na sebe upozornili a vzapeti nas web sel do kytek :o( protisluzba se zatim nekonala, zato ze seznamu jsme zmizeli natotata

jedine co jsme pouzili a mozna trochu zavanelo spamem bylo ze pouzivame dva aliasy a nas web je dostupny pres dve ruzna url = duplicita, ale podle toho, co jsem se docetl na tomto foru by vysledkem melo byt maximalne to, ze na seznamu bude k nalezeni jen jedna z adres a ne ze nam obe dve zablokuji. asi ma nase konkurence delsi prsty nez my.
partizan
Profil *
to Timy

...a abych nezapomnel. Dik za ochotu!
Fred
Timy V tom nástroji jsem na dejme tomu něco velmi podobné jako
chata krušné hory na seznamu první
a na krušné hory v něm vůbec nejsem.
Jsou to jiné hory a jiný typ objektu, ale je to rozhodně divný.
Fred
Na jednu stranu ale můžeme bejt rádi že je tam pole pro vyhledávání ve fulltextu a ne v katalogu.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0