Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
divady Profil |
#1 · Zasláno: 17. 7. 2014, 22:02:01
Dobrý den, dnes jsem se setkal s jednou zajímavostí (problémem)
když používám prohlížeč google chrom a jsem přihlášen, tak ve vyhledávání na klíčové slovo se web nachází hned na druhé pozici, ale jakmile v jiném prohližeči zadám do google stejné klíčové slovo muj web je až na 4 straně. je to možný tím že jsem přihlášen ve chromu a google ovlivňuje vyhledávání? |
||
jenikkozak Profil |
#2 · Zasláno: 17. 7. 2014, 22:22:21
Ano, Google už více než pět let používá personalizaci vyhledávání na základě historie hledání konkrétního uživatele.
|
||
Martin Kolčaba Profil |
Ano, je, Google využívá při vyhledávání tzv. personalizaci.
Roli hraje víc faktorů, mimo jiné (a zjednodušeně řečeno): - zda jste přihlášen ve svém Google účtu - Google vám pak přednostně nabízí weby, které často navštěvujete - z jakého zařízení hledáte - na mobilním nejspíš uvidíte jiné výsledky než na desktopu - z jakého prohlížeče hledáte - zda z toho, který běžně používáte, a nebo z jiného - z jakého místa hledáte - Google se snaží určit kde jste a tomu přizpůsobit výsledky - jaké datacentrum Google vám zrovna poskytuje výsledky - a další. Před dvěma lety jsem o tom psal článek i s menší ukázkou, najdete ho na http://blog.komart.cz/pozice-google/, doporučuji i diskuzi pod ním. |
||
divady Profil |
#4 · Zasláno: 17. 7. 2014, 22:48:15
děkuji mockrát článek jsem si už přečetl díky
|
||
Časová prodleva: 11 let
|
0