| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| smiesek Profil |
#1 · Zasláno: 4. 9. 2014, 04:59:47
Nevím, zdali to vkládám do správného kategorie, ale ráda bych se zeptala, pokud vložím do diskusního fora, které má URL např. XX odkaz na svou stránku, například do 2 kategorií.
A) jeden odkaz bude v "Prezentace stránek" B) druhý odkaz bude v "Pracovní příležitosti" Pokud se na druhý den podívám do Akvizice, budu mít třeba celkově 4 návštěvy ze stránek XX. Ale lze nějak při vkládání odkazů do fora si rozlišit, abych poznala, kolik uživatelů přišlo z toho počtu 4 z odkazu v kategorii Prezentace stránek a kolik z Pracovní příležitosti? Něco jsem se nedávno dozvěděla, že se nějakým skrytým kodem sleduje návštěvnost stránky, po kliknutí např. z e-mailového newsletteru, tak jestli se nedá vložit i do URL nějaká skrytá metrika, i když pochybuju. Je možnost někde dohledat di toho rozlišení, pokud je možné a nebo je to reálné? |
||
|
Časová prodleva: 10 dní
|
|||
| anonymníí Profil * |
#2 · Zasláno: 14. 9. 2014, 13:27:18
smiesek:
a co takové UTM parametry? Ty se ti nelíbí? Pro tento účel, tedy sledování kanálů jednotlivých kampaní, naprosto ideální. |
||
| smiesek Profil |
#3 · Zasláno: 14. 9. 2014, 15:30:43
anonymníí:
o tom prosím nic nevím a neznám, mohu poprosit o nějaký zdroj, kde by bylo i naznačeno jak s tím začít pracovat? |
||
| Martin Kolčaba Profil |
#4 · Zasláno: 14. 9. 2014, 15:49:38
smiesek:
„mohu poprosit o nějaký zdroj, kde by bylo i naznačeno jak s tím začít pracovat?“ https://support.google.com/analytics/answer/1033863 tady byste měla najít odpověď |
||
| smiesek Profil |
#5 · Zasláno: 14. 9. 2014, 16:21:34
Martin Kolčaba:
něco málo jsem se již dala do vyhledávání, ale tohle vše se prosím pokud jsem pochopila správně nastavuje přímo v google analytics, ale jak poznám, a nebo docílit toho, že jednou mi přijde uživatel např. z podstránky, která je (vložím do) v diskusi a podruhé zase příjde jiný uživatel ze stejné podstránky akorát třeba z podkategorie odkazy? Např. Home > Odkazy nebo Home > Diskuse |
||
| Martin Kolčaba Profil |
aha, pokud vám jde o odlišení návštěvnosti ze dvou podstránek, tedy nikoli o odlišení návštěvnosti ze dvou různých odkazů na jedné stránce, ani se nemusíte parametry zabývat.
V Google Analytics můžete dohledat, ze kterých stránek se k vám uživatelé proklikli. Najdete to v přehledu Akvizice > Všechny odkazující stránky (potud jste asi došla sama) > teď klikněte na web, na němž jsou podstránky, o které vám jde > teď vidíte, kolik vám jednotlivé stránky daného webu přinesly návštěv |
||
| smiesek Profil |
#7 · Zasláno: 14. 9. 2014, 19:06:22
Martin Kolčaba:
ano, šlo mi o odlišení ze dvou podstránek. Děkuji za ujasnění. Ještě když to bylo již nakousnuto, bych se ráda zeptala, kdybych v budoucnu ráda používala parametry, musela bych již přímo vkládat URL s předem zadaným parametrem pro odlišení, který bych si zvolila? Takhle lze vložit spíše bannerovou reklamu, než pouze jako textovou volně v diskusi textu ve smyslu: klikněte zde pro zobrazení dalších obrázků. Lze to využít pouze v případě placené reklamy? Neuvažuju o využívání placené reklamy, takže asi pro mě to nebude použivatelné? |
||
| anonymníí Profil * |
#8 · Zasláno: 14. 9. 2014, 20:50:49 · Upravil/a: anonymníí
smiesek:
Je jedno, jestli si budeš odlišovat placenou nebo neplacenou reklamu. Příklad z tvého soudku: klikněte zde pro zobrazení dalších obrázků.klikněte zde pro zobrazení dalších obrázků. |
||
| smiesek Profil |
#9 · Zasláno: 15. 9. 2014, 04:08:41
anonymníí:
jé děkuju, mě nešlo k sobě, jak docílím toho, aby se text zobrazil jako text a ten parametr byl součástí odkazu, jsem se obávala, aby místo "klikněte zde" nevznikl paskvil url včetně zobrazení "?utm_parametry". O to více se nyní zaměřím se s tím naučit pracovat :-) |
||
|
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
| smiesek Profil |
Pochopila jsem prosím správně, že stačí tedy vložit parametry jako součást URL adres a dále je již nikde v účtu Google Analytics nevkládat a ony se mi později, pokud budou navštěvovány, budou sami zobrazovat v Kampaních?
Někde jsem četla i že po kliknutí na URL s parametry se to přesměruje na požadovanou stránku, ale UTM parametry zůstanou viditelné součásti URL, lze je nějak jednoduše skrýt, aby se nezobrazily po přechodu na stránku? |
||
|
Časová prodleva: 12 let
|
|||
0