Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
rada_losik Profil |
#1 · Zasláno: 14. 12. 2005, 17:17:12 · Upravil/a: rada_losik
Zdravim;)
vím že toto téma se tady probíra hodněkrát ale mám problém. Napsal jsem jen do .htaccess: RewriteEngine On A webzdarma mi hlásí že je špatně nastavený .htaccess. Může být chyba jen v tom že jsem rewrite jen zapl bez jakýkoliv "pravidel"? A nevíte prosím jak nastavit rewrite abych mel z: ?nazev=nazev clanku&id=id Toto: /nazev clanku.html Jde to nejak? |
||
Yuhů Profil |
#2 · Zasláno: 14. 12. 2005, 17:24:24
Nevím, jestli je potřeba mít nějaká pravidla.
Jak nastavit z ?nazev=nazev clanku&id=id na /nazev clanku.html je složitější věc. Zkus se podívat na první příklad http://www.jakpsatweb.cz/server/mod_rewrite/mod-rewrite-priklady.html# dyntostat |
||
blizzard Profil |
#3 · Zasláno: 14. 12. 2005, 17:32:41
Pouze zapnute RewriteEngine na On by zadnou chybu hazet nemelo..., nicmene nikde nema Webzdarma napsane ze .htaccess podporuje.
|
||
rada_losik Profil |
#4 · Zasláno: 14. 12. 2005, 17:33:53 · Upravil/a: rada_losik
Pořád mi hlásí:
Při zpracování požadavku došlo k chybě. Příčinou je zřejmě špatné nastavení v souboru .htaccess Zkopíroval jsem tam tento kód:
Tučně jsem zvíraznil části které jsem upravil pro můj web |
||
Yuhů Profil |
#5 · Zasláno: 14. 12. 2005, 17:34:32
> A webzdarma mi hlásí že je špatně nastavený .htaccess.
co přesně to prosím hlásí? |
||
rada_losik Profil |
#6 · Zasláno: 14. 12. 2005, 17:41:32
Při zpracování požadavku došlo k chybě. Příčinou je zřejmě špatné nastavení v souboru .htaccess
Toto jsem zkopíroval z WZ |
||
Časová prodleva: 1 měsíc
|
|||
Flexa Profil * |
#7 · Zasláno: 20. 1. 2006, 11:42:14
Aby fungovalo to pravidlo, co máš o dva příspěvky výš, tak by asi taky bylo dobré si upravit i řádek s RewriteCond. A vlastně i první RewriteRule. Třeba nějak takhle...
Tak mi to alespoň funguje na localhostu. A mimochodem, když jsem ještě byl u wz tak jsem se tam někde dočetl, že .htaccess podporují a můžu to i potvrdit vlastním používáním. Jen je otázka, jestli je tam povolený i mod_rewrite, protože s tím jsem tehdy ještě nic nezkoušel, ale předpokládám, že povolený spíš bude... |
||
Kajman_ Profil * |
#8 · Zasláno: 20. 1. 2006, 12:25:55
Původní požadavek by mohl být takto...
RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{QUERY_STRING} ^nazev=([^&]+)&id=([^&]+)$ RewriteRule ^recenze\.php$ %1.html? [R=301,L] RewriteRule ^([^/]+)\.html$ recenze.php?rw=1&nazev=$1 [L,QSA] Jen se tam ale ztratí to id a recenze.php musí umět najít správný článek jen z toho názvu. Pokud to neumí, tak bude třeba to číslo někam v adrese dát, nebo to do recenze doprogramovat. Jo, a pro testování bývá lepší použít 302 a až po odladění 301. |
||
Časová prodleva: 17 dní
|
|||
petr8 Profil * |
#9 · Zasláno: 6. 2. 2006, 22:50:20
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^recenze=([^&]+)&film=([^&]+)$
RewriteRule ^index\.php$ recenze-%1/film-%2.html? [R=301,L] RewriteRule ^recenze-([^/]+)/film-([^/]+)\.html index.php?rw=1&recenze=$1&film=$2 [L,QSA] tohle mi funguje ale když kliknu podruhe na ten stejny odkaz tak už to nefunguje |
||
petr8 Profil * |
#10 · Zasláno: 6. 2. 2006, 22:57:44
Zasláno: 6.2.2006 22:50:20 Citovat RewriteCond %{QUERY_STRING} ^recenze=([^&]+)&film=([^&]+)$ RewriteRule ^index\.php$ recenze-%1/film-%2.html? [R=301,L] RewriteRule ^recenze-([^/]+)/film-([^/]+)\.html index.php?rw=1&recenze=$1&film=$2 [L,QSA] tohle mi funguje ale když kliknu podruhe na ten stejny odkaz tak už to nefunguje Stránka po kliknutí na odkaz "zůstane v adresáři "recenze" a po druhém kliknutí místo index.php/recenze/film se objeví recenze/index.php/recenze/film ???? |
||
Kajman_ Profil * |
#11 · Zasláno: 6. 2. 2006, 23:19:44
Proto v tom příkladě bylo i
RewriteBase / |
||
Petr8 Profil * |
#12 · Zasláno: 7. 2. 2006, 10:46:08
Proto v tom příkladě bylo i
RewriteBase / I s RewriteBase / mi to znovu opakuje...??? |
||
Kajman_ Profil * |
#13 · Zasláno: 7. 2. 2006, 12:57:26
A odkazy jsou správně? S absolutní cestou?
|
||
Petr8 Profil * |
#14 · Zasláno: 8. 2. 2006, 16:00:34
Odkazy jsou správně..když použiju např.
index.php?film=nejakyfilm na ../nejakyfilm.html --> pak je vše v pořádku, když ale použiju index.php?film=nejakyfilm na ../nejakyfilm/ --> pak to na druhe kliknuti dela problem a to stejny s nasl. odkazem index.php?film=nejakyfilm&kategorie=nejakakategorie --> ../nejakyfilm/nejakakategorie/ ... blbne mi tam lomitko a nevím jak to ošetřit ??? Myslím, že problém bude v tom lomítku, protože jakmile použiju jeden argument, kde místo lomítka použiju na konci třeba ".html" ale i jakýkoliv jiný text bez lomítka třeba ../nejakyfilm- ...tak to funguje |
||
Kajman_ Profil * |
#15 · Zasláno: 8. 2. 2006, 16:24:29
ndex.php?film=nejakyfilm na ../nejakyfilm/ --> pak to na druhe kliknuti dela problem a to stejny s nasl. odkazem
A nemá být ten odkaz na /index.php a ne index.php? Možná by bylo rychlejší, kdyby jste zde ten výtvor odkázal. |
||
petr8 Profil * |
#16 · Zasláno: 9. 2. 2006, 17:40:24
nerozumím, odkaz je:
www.nejakastranka.cz/index.php?film=nejakyfilm na www.nejakastranka.cz/nejakyfilm/ ...to mi nefunguje (po prvnim kliknuti na odkaz "nejaky film" to funguje, po druhem kliknuti na ten stejny odkaz se zobrazi "www.nejakastranka.cz/index.php?=nejakyfilm") www.nejakastranka.cz/nejakyfilm.hml (nebo misto ".html" jakykoliv jiny text krome lomitka) ...to funguje |
||
Kajman_ Profil * |
#17 · Zasláno: 9. 2. 2006, 18:33:41
Asi se nedohodneme, každý znás má nejspíše jiný význam pro slovo odkaz. Možná se pletu, ale na 97% jsou špatně odkazy v html - tedy nejsou připravené na novou virtuální cestu.
|
||
Tomáš Domanik Profil |
mozes vyskusat jednoduchy mod_rewrite
obsah .htaccess -------- RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} domena\.sk RewriteRule ^clanky/(.*)/(.*).htm$ http://www.domena.sk/recenze.php?id=$1&nazev_clanku=$2 [R=301,P] ------ nejedna sa o cely subor .htaccess ale mal by fungovat potom staci zavolat napr [url=http://www.domena.sk/clanky/ID_CLANKU/NAZEV_CLANKU.htm ]http://www.domena.sk/clanky/ID_CLANKU/NAZEV_CLANKU.htm [/url] btw sice mod_rewrite nieje moja silna stranka ale parameter "L" urcuje posledne pravidlo teda mal by sa vyskytovat iba raz S pozdravom a prianim pekneho zbytku dna Tomas Domanik |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0