Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
mat2 Profil |
#1 · Zasláno: 7. 1. 2016, 17:21:49
Dobrý den,
mám dotaz ohledně vyhledávačů a penalizace stránek. Pokud je web založen na tom, že uveřejňuje novinky z internetových stránek jednoho oboru (vždy nadpis článku, 1 - 3 věty úvodu a poté odkaz na článek), tak může být brán jako odkazová farma? Rozhodně není účelem této stránky zvýšit někomu rank, ale aby čtenář měl pohromadě novinky z daného oboru. Samozřejmě všichni autoři stránek souhlasili s umístěním novinek z jejich webu, ale velmi nerad bych, aby byl třeba někdo kvůli tomu zbytečně penalizovaný. Děkuji za odpověď |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Digito.cz Profil |
#2 · Zasláno: 10. 1. 2016, 12:41:10
Nemyslím si, že by takový informační web měl být klasifikován jako odkazová farma, a weby, na které odkazuješ, to nějak poškodit. Spíš nepočítej s tím, že tvůj web budou vyhledávače milovat, ale o to ti asi moc nejde. Nebo?
|
||
mat2 Profil |
#3 · Zasláno: 10. 1. 2016, 14:08:01
Rozhodně není účelem mít stránku plnou klíčových slov (díky titulkům jednotlivých článků) abych to měl optimalizované pro vyhledávače. Nyní jsem nastavil tag pro roboty nofollow a přidal jsem to i k jednotlivým odkazům, tak snad toto ošetří případné problémy. Jak jsem psal, řeším to hlavně kvůli tomu aby třeba nevznikla nějaká škoda e-shopu co má u mě reklamní banner, nebo webům u kterých sleduju novinky. Samozřejmě ani já osobně nechci mít penalizovanou stránku, ale to je vedlejší.
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0