Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Sylar Profil |
#1 · Zasláno: 21. 2. 2016, 16:29:57
Zdravím,
jsou vyhledávači velmi podobné stránky (rozdílné je CSS a pár krátkých textů) považovány za duplicitní obsah a měla by se tak v těchto případech používat canonizace url? Nebo jsou za duplicitní obsah považovány pouze naprosto stejné stránky? |
||
anonymníí Profil * |
#2 · Zasláno: 21. 2. 2016, 17:06:21
Sylar:
Styly nejsou součástí obsahu (pokud se bavíme o velistostech, barvách, pozicích, ...), stylopis tedy může být stejný. Co se krátkých textů týče, záleží, jak moc si jsou podobné, jak jsou dlouhé, nebo tedy spíše krátké (a procentuálně shodné). Obecně se odpovědět nedá. |
||
Sylar Profil |
anonymníí:
Rozumím, tzn. např. u těchto dvou stránek by se tedy spíše měla použít canonizace? reality.cz/inzerat/prodej-byt-2-1-52-m a reality2.cz/inzerat/prodej-byt-2-1-52-m/. Dává např. google v google webmaster tools nějak vědět, že našel duplicitní obsah? |
||
anonymníí Profil * |
#4 · Zasláno: 21. 2. 2016, 18:17:45
Sylar:
Uvádíš zde dva různé weby, které mají podobný query string, ale ten o obsahu nic nevypovídá. Je na realitní kancelář vcelku běžný, a obsah se může diametrálně lišit. |
||
Bubák Profil |
#5 · Zasláno: 21. 2. 2016, 18:52:22
anonymníí:
„Uvádíš zde dva různé weby,“ Jsou to dvě URL, ale obsah na nich je liší jen minimálně, podle mne jde o duplicitní obsah. Sylar: Nejsem odborník na SEO, takže neporadím, zda je kanonizace nejlepším řešením, ale rozhodně je třeba s tím něco dělat. Toho, kdo poradil udělat skoro dvacítku "regionálních serverů", dát na černou listinu. |
||
anonymnii Profil * |
#6 · Zasláno: 21. 2. 2016, 19:01:49
Bubák:
Aha, myslel jsem, ze to je jen příklad, nerozklikaval jsem to :-) |
||
Sylar Profil |
Takže nejideálnější je v těchto případech asi přesměrování na jednu "výchozí" stránku?
Ještě by mne zajímalo, jak vyhledávače řeší např. situace, kdy si X desítek nebo stovek webů stahují data např. přes XML. Hodně se to používá např. u cestovních agentur, které získávají takto data přímo od cestovek. Tam de facto dochází k tomu, že pak všechny tyto weby mají také stejný content, pouze jinou hlavičku a patičku, protože data od CK prostě jen zobrazí (protože třeba popisy u zájezdů měnit ani nemůžou). Řeší toto nějak vyhledávače? |
||
anonymníí Profil * |
#8 · Zasláno: 21. 2. 2016, 19:49:49
Sylar:
Psal jsi, že jsou si ty obsahy podobné, ale ony jsou úplně stejné. To je sakra rozdíl. „Takže nejideálnější je v těchto případech asi přesměrování na jednu "výchozí" stránku?“ Nejideálnější v tomto případě je všechny "regionální weby" zahodit a mít jeden vlastní. Tzn. současný obsah přesměruj na jednu preferovanou doménu, nový obsah už publikuj pouze na té. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0