Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
moskyt Profil |
Zdravím,
Stala se mi taková věc, že mi web napadl malware. Vytvořil na ftp adresář a v něm plno souborů sitemap a v nich stovky odkazů na další soubory. Výsledkem je, že google všechny tyto odkazy zaindexoval. Jak jsem web pročistil a odkazy promazal hlásí mi webmaster tools, že mám indexovaných cca 20.000 odkazů a z nich téměř všechny nefunkční. Samotný web má cca 500 odkazů. Vím, že google postupně ty nefunkční odkazy z indexu vyhodí, ale to může trvat i rok. Dají se nějak všechny ty mrtvé odkazy vyhodit ručně? Vím že webmaster tools nabízí možnost "remove URL" jenže to je dle support.google.com/webmasters/answer/1663419?hl=en pouze na 90 dní. Předem díky za radu. |
||
Kajman Profil |
U nefunkčních bych vracel kód 410 místo 404. Tedy dát do adresáře, kde byl všechen ten nepořádek, např.
RewriteRule ^ - [G,L] Edit: a nastavil bych si upozornění, že za 90 dní mám zažádat pro jistotu znovu |
||
moskyt Profil |
#3 · Zasláno: 14. 4. 2016, 17:40:20
diky zkusim tak.
|
||
Časová prodleva: 5 dní
|
|||
Digito.cz Profil |
#4 · Zasláno: 19. 4. 2016, 13:42:39
1. smaž všechny soubory a odstraň malware z FTP
2. zabezpeč si web proti dalšímu napadení - Google po tobě bude chtít informaci, jak si zabezpečení udělal 3. v Google Console oprav chyby v adresách URL (Procházení / Chyby procházení) - ručně označ ty adresy, které tam nemají být a označ jako "Opravené" 4. odešli web Googlu k přehodnocení To by mělo stačit. |
||
Časová prodleva: 9 let
|
0