Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
lachim115 Profil |
#1 · Zasláno: 24. 4. 2016, 18:59:50
Zdravím,
všiml jsem si, že větší webové stránky často dosahují také většího množství návštěv z vyhledávačů. Napadla mě tedy otázka: Lze naplánovat před začátkem projektu nutnou velikost webu (počet stránek,...), aby dosahoval určitého výkonu z vyhledávačů (v návštěvách nebo konverzích)? Předpokládám, že to nepůjde určit přesně, ale alespoň přibližný plán a odhad nutný je, ne? Děkuji všem za jakékoliv odpovědi, odkazy na zdroje (můžou být i v aj) nebo nápady, jak tento problém vyřešit. Michal |
||
Marek Prokop Profil |
#2 · Zasláno: 26. 4. 2016, 03:15:32
Obecně se na to těžko odpovídá, ale v zásadě máte pravdu -- čím víc obsahu, tím větší počet dotazů asi pokrývá a tím větší návštěvnost z vyhledavačů získává. Velmi hrubý (a nepřesný) odhad jde udělat podle analýzy klíčových slov a dat z keyword toolu (třeba Skliku), přesnější odhady se dělají na základě výsledků PPC kampaní ve vyhledavačích.
|
||
swisst Profil |
#3 · Zasláno: 28. 4. 2016, 00:11:49
Já myslím, že to takhle obecně nejde. Záleží (mimo jiné) na tom, která klíčová slova mají k webu vést, tím pádem také kolik uživatelů taková klíčová slova hledá, jaká je konkutrence atd.
Osobně bych to udělal tak, že bych prošel podobné / konkurenční weby a podle toho bych si udělal nějaký odhad. JIný způsob neznám (a rád bych znal). |
||
lachim115 Profil |
#4 · Zasláno: 28. 4. 2016, 10:13:33
Marek Prokop
Díky za odpověď. V případě těch PPC kampaní se spíše pracuje s volnou, přesnou nebo frázovou shodou? Dokáži si představit testování s přesnou shodu např.: Máme vstupní stránka, která je optimalizovaná například na klíčové slovo "notebooky Acer". Spustíme tedy kampaň na přesnou shodu s tímto klíčovým slovem a pozorujeme, kolik lidí přijde a jak budou na vstupní stránku reagovat. Pokud bychom ale udělali stejnou věc s volnou shodou, nebyly by slova, z kterých by lidé přicházeli až moc rozdílná a někdy až nerelevantní? swisst: Díky za odpověď. Mohl byste mi prosím trochu přiblížit, jak byste postupoval při odhadování konkurentova výkonu nebo návštěvnosti? Analyzoval byste ho potom nějak například pomocí Majesticu nebo podobných nástrojů a na základě jeho strategie a vaší zkušenosti odhadl jeho návštěvnost a výkon? Případně jaké metriky byste bral v úvahu? Nebo by bylo lepší zkrátka stránky vytvořit co nejlépe, spustit je, sledovat, jaký budou mít výkon a potom zareagovat podle situace? |
||
Časová prodleva: 7 let
|
0