Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
radekt Profil |
#1 · Zasláno: 11. 7. 2016, 13:20:52
Ahoj,
nedávno mi jeden online analyzér webu vytknul, že nepoužívám kanonické adresy. Jenomže není to zbytečné, když .htaccessem převádím adresy s www na adresy bez www a také převádím nehezké adresy na hezké - např. /index.php?stranka=novinky na novinky ?
Díky Radek |
||
Martin2 Profil * |
#2 · Zasláno: 11. 7. 2016, 13:50:00
Není to zbytečné. Uživatelům ušetříš jedno přesměrování a zjednodušíš indexaci svého webu
|
||
radekt Profil |
#3 · Zasláno: 11. 7. 2016, 14:13:16
Aha, díky moc. Meta hlavičky mám v jednom includovaném souboru společné pro celý web, takže musím kouknout, zda mi proměnná
$adresa = "http://" . $_SERVER['HTTP_HOST'] . $_SERVER['REQUEST_URI']; , kterou používám pro sociální tlačítka, vrací hezkou adresu a bez www - pak by se dala pro tyto účely použít.
|
||
Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 11. 7. 2016, 14:19:01
Reaguji na Martina2:
Tomu nerozumím. Jak ušetří přesměrování? Pokud na nehezké adresy vedou odkazy, tak příchozí z nich stejně budou přesměrováni. Vyhledávací robot bude přesměrován také. Tak co se tím zjednoduší? Já bych řekl, že je v tomto případě spíš použitý analyzér příliš horlivý a že to význam žádný mít nemůže. |
||
Martin2 Profil * |
#5 · Zasláno: 11. 7. 2016, 15:38:03
Tady jsem to asi špatně pochopil. SEOmat asi myslel kanonickou adresu v meta a já kanonickou obecně.
Má smysl uvádět/používat adresy, které už nemusí být přesměrovány - to je ta úspora. Metainformaci o kanonické adrese má smysl používat jen pokud hrozí, že by robot indexoval nejaký nevhodný tvar nebo parametr aktuální adresy. |
||
radekt Profil |
V html mám pěkné adresy - tedy např. uvod, novinky... A v .htaccessu se adresa se přepíše skrytě např. na /index.php?stranka=novinky - které PHP rozumí. Šlo mi o kanonickou adresu v meta hlavičkách - omlouvám se, to jsem prve neupřesnil -, která se mi zdála zbytečná, když v html pěkné adresy mám a .htaccessem navíc převádím adresy s www na adresy bez www. Takže, nemýlím-li se, zdála se mi zbytečná správně.
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Vít Rabiňák Profil |
#7 · Zasláno: 14. 7. 2016, 23:17:05
radekt:
Spíš nemá význam používat online analyzátor webu. |
||
Časová prodleva: 9 let
|