Autor Zpráva
Flugio
Keď si založím doménu 3. rádu zadarmo u niektorých webhostingových služieb ako webzdarma, endora alebo webnode a mám domény typu x.wz.cz, x.webnode.sk alebo x.6f.sk, bude im google prikladať väčšiu dôveru, keďže sú na starých overených doménach? Samotný web je totiž úplne nový, takže by to nemalo veľmi zmysel.

Dokáže si to ale Google uvedomiť alebo nový web vníma ako novú časť starého overeného webu wz.cz? Môže sa stať, že sa mi z pohľadu SEO oplatí takáto doména viac, ako kúpiť si vlastnú?
Mlocik97
Flugio:
na SEO to nemá vliv v takom smysle, jak popisuješ, ostatne ak chceš aby bol web vidieť, môžeš využiť www.google.com/webmasters/tools/submit-url a www.google.com/webmasters/tools/home?hl=sk
Keeehi
Flugio:
Môže sa stať, že sa mi z pohľadu SEO oplatí takáto doména viac, ako kúpiť si vlastnú?
Ne.

Právě kvůli tomu, že na subdoménách bývají weby, které spolu nemají nic společného, berou je vyhledavače jako rozdílné weby. To že je doména vyššího řádu existuje delší dobu by tak nemělo mít žádný vliv.
Flugio
Mlocik97:
O to, že by ma Google nenašiel sa vôbec nebojím. Nejaké odkazy na mňa smerovať budú, minimálne zo začiatku z katalógov. Ide mi o dôveryhodnosť webu, ktorú Google prikladá starším doménam.

Keeehi:
Ďakujem, toto zodpovedá moju otázku. Vieš svoju odpoveď niečím podložiť? Je to oficiálne stanovisko Googlu alebo to vieme na základe experimentov a skúseností SEO expertov?
Mlocik97
Flugio:
static.googleusercontent.com/media/www.google.com/sk//webmasters/docs/search-engine-optimization-starter-guide.pdf

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zajímavé čtení:
Poptávání výměny odkazů je na této diskusi nežádoucí.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0