Autor Zpráva
goff
Profil *
Dobrý den, snažím se už poněkolikáté odeslat do search console sitemap, ale z nějakého důvodu se mi po přidání automaticky zobrazí stav "nelze načíst".

Sitemap.xml:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9">

<url>
  <loc>http://url</loc>
  <lastmod>2022-09-16T17:46:14+00:00</lastmod>
</url>
<url>
  <loc>http://url/stranka.html</loc>
  <lastmod>2022-09-16T17:46:14+00:00</lastmod>
</url>
<url>
  <loc>http://url/stranka2.html</loc>
  <lastmod>2022-09-16T17:46:14+00:00</lastmod>
</url>


</urlset>

Zatím mám web hostovaný na freehosting.com a bez https, ale když udělám živý test souboru sitemap.xml, vše je v pořádku, takže tam by problém neměl být. Zkoušel jsem postupovat podle tohoto návodu a později i soubor přejmenovat, ale stále stejný výsledek.

Dokázal by mi někdo poradit, kde je chyba?
Kajman
Profil
Pokud projde živý test, měl by být soubor pro robota dostupný (pokud tedy freehosting neblokuje robota jen z některých IP adres). Může být ale problém ve formátu xml - těžko Vám někdo odpoví bez odkazu na tu konkrétní sitemapu.
goff
Profil *
Konkrétní sitemapu najdete v tomto odkazu.

Do souboru jsem ještě doplnil další urlsety, takže teď vypadá takhle:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<urlset
      xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9"
      xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
      xsi:schemaLocation="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9
            http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9/sitemap.xsd">


<url>
  <loc>http://url/</loc>
  <lastmod>2022-02-22T22:04:01+00:00</lastmod>
</url>
<url>
  <loc>http://url/stranka.html</loc>
  <lastmod>2022-02-22T22:04:01+00:00</lastmod>
</url>
<url>
  <loc>http://url/stranka2.html</loc>
  <lastmod>2022-02-22T22:04:01+00:00</lastmod>
</url>


</urlset>
Kajman
Profil
Tento nástroj
www.xml-sitemaps.com/validate-xml-sitemap.html
tvrdí, že je v hlavičce špatný content-type.
goff
Profil *
A mohu tohle nějak ovlivnit z mé strany nebo je to dáno webhostingem? Myslel jsem, že jako hlavička postačuje <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>. Pomůže třeba změna na tohle?
<?xml version="1.0" content-type="application/xml" encoding="UTF-8"?>
Kajman
Profil
Tu chybu to hlásí v http hlavičce.
www.xml-sitemaps.com/http-headers-viewer.html
goff
Profil *
Dobře a mohl bych se zeptat, jak to fixnout? Přiznám se, že se v XML neorientuju a nikdy jsem nic podobného neřešil, chci jen udělat sitemap pro vyhledávače, nic víc. Jestli tomu dobře rozumím, je chyba na straně serveru, který posílá chybnou http hlavičku pro daný typ souboru, je to tak?
Kajman
Profil
Je to o nastavení http serveru. Ale je divné, že když se zeptáte tím nástrojem, má obsah typu text/html a i jinou velikost, než když se podíváte do prohlížeče v síti (F12).

Např. i tyto nástroje vrací každý něco jiného
tools.keycdn.com/curl
www.webconfs.com/http-header-check.php

Zkontrolujte si u podpory hostingu, zda tam nemají nějaké filtry na ip a nevrací občas něco jiného.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Zajímavé čtení:
Poptávání výměny odkazů je na této diskusi nežádoucí.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0