Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Kcko Profil |
#1 · Zasláno: 7. 3. 2023, 12:50:29
Ahoj,
jsou to skoro 3 roky, co jsem známému spíchl za víkend malý webík jako náhradu za jeho opravdu prehistorický "frontpage" web. Nedávno jsem ten web googlil a zjistil sem, že prostě na googlu není. Hned jsem nahrál do Google Search Console sitemapu, web verifikoval a už asi 7 den mi tam visí, že se data zpracovávají a ať to zkusím za 1 den (za 1 den to zkouším už týden!). remotefiles.rjwebdesign.cz/i/20230307-114645.png Web je to o pár stránkách, žádné black seo techniky nebo něco jako disallow * v robots.txt fakt nemám, ale přijde mi, jako by mě google nějak záměrně vymazal / zabanoval nebo nevím čím si tohle odůvodnit. Neví někdo co by s daným webem mohlo být špatně a jak to zjistit? truhlarstvividetic.cz |
||
Kajman Profil |
#2 · Zasláno: 7. 3. 2023, 15:01:19
V konzoli mám 24 chyb typu 403 ze serveru scontent-prg1-1.cdninstagram.com
|
||
Kcko Profil |
#3 · Zasláno: 7. 3. 2023, 15:31:03
Kajman:
To může být problém? |
||
anonym_ Profil * |
#4 · Zasláno: 7. 3. 2023, 16:05:44
Kcko:
Tak čistě teoreticky si dovedu představit, že kvůli chybějícím assetům vracejícím 403 může Google stránku vnímat jako poškozenou a nenabízet ji jako relevantní. Zdroj se mi ale nepodařilo dohledat (nicméně těch chybějících IG obrázků jsem si všiml též). |
||
Kcko Profil |
#5 · Zasláno: 7. 3. 2023, 16:09:11
anonym:
Díky to je zajímavá úvaha. Nevím to 100% (protože na ten web jsem se podíval po spuštění, pak tak za půl roku a až před pár dny, tj cca po 2 letech), ale mám vzato, že ta indexace fungovala do doby dokud API instagramu (implementované) tenkrát ještě 100% fungovalo. Zkusím ten blok vyřadit a uvidíme :) |
||
anonym_ Profil * |
#6 · Zasláno: 8. 3. 2023, 10:14:35
Kcko:
Jenom technická, tím, jak jsi z toho feedu odstranil ty obrázky, tak nevím, jestli jsi klientovi pomohl. Vypadá to, jako by byl 2 roky mrtvý. Buď bych ten IG opravil, nebo odstranil celý. Nebo alespoň ty datumy u jednotlivých postů. Vím, že to na řešení řešeného nemá vliv (pokud to vůbec ten IG způsoboval). |
||
Kcko Profil |
#7 · Zasláno: 8. 3. 2023, 11:36:08
anonym:
IG opravím (o vík jsem studoval FB/IG a celý novější proces zakládaní apke, práva, short/long-live tokeny atd ;-) tak už vím jak na to). Hele za klienta mluvit nemůžu, administraci má, to že tam nic nedělá, za to nemůžu, za jakoukoliv snahu i opravu IG stejně nic nedostanu. Ale jinak menší změna, možná to pomohlo nebo se Google v GSC probral, ale začíná to něco dělat i když ho k tomu nutím nasilím remotefiles.rjwebdesign.cz/i/20230308-113549.png |
||
anonym_ Profil * |
#8 · Zasláno: 8. 3. 2023, 12:04:55
Kcko:
„Ale jinak menší změna, možná to pomohlo nebo se Google v GSC probral“ Dobrá zpráva. „Hele za klienta mluvit nemůžu, administraci má, to že tam nic nedělá, za to nemůžu“ Myslel jsem ta data u IG postů (tzn. datum publikování na IG). Publikoval tam cca v týdenním taktu, poslední post ukazuješ z 05/21 (přestože na IG jsou novější příspěvky). Pokud ale budeš opravovat ten IG jako celek, tak to bude v pohodě, novější posty se dostáhnou. A neboj se klientovi říct, že se něco změnilo na třetí straně, že to má takovéhle negativní následky a že to za X můžeš opravit. Zaplatí rád. |
||
Kcko Profil |
#9 · Zasláno: 8. 3. 2023, 12:16:32
anonym:
Kamarád z fotbalu, není to klient v pravém slova smyslu, udělal jsem mu to za babku (víkendovka) a nemá zájem to nějak dál rozvíjet, je to kluk z vesnice, tohle jde absolutně mimo něj :-) Každopádně díky za přínos. |
||
anonym_ Profil * |
#10 · Zasláno: 8. 3. 2023, 12:50:22
Kcko:
OK, už mlčím :-) Neznám pozadí toho případu, jen mám rád, když jsou věci dělané pořádně :-) Každopádně, pokud se G probral a zaskočil si na web a případně zaindexuje, považujme téma za vyřešené. |
||
Kcko Profil |
#11 · Zasláno: 8. 3. 2023, 20:28:19
anonym:
Já Ti rozumím, taky má rád pořádek a dodělané věci, ale když o to protistrana jeví nulový zájem a já mám ve frontě spoustu placených věcí, tak se Tí zaobírat nebudu, složenky člověk platit musí ;-), možná později. Ano považujme, víc s tím nezmůžu, rád bych jen znal důvod té dlouhé neindexace, ale to stejně nemám šanci jak zjistit, tak se Tím nebudu dál trápit. |
||
Časová prodleva: 14 dní
|
0