Autor Zpráva
Yuhů
kopíruju sem jeden častý dotaz se svými odpověďmi:

> chtěl bych se zeptat, jak se řeší situace, kdy mám 1 internetové stránky, ale více domén.

na jednu se dá obsah a z jiných stránek se dá http přesměrování 301

> Jak korektně zajistit to, aby se při zadání mé druhé domény zobrazovaly první stránky, kde mám veškerý obsah.

tím přesměrováním. Dělá se to v nastavení serveru, bude to vědět správce serveru. Kdyby nevěděl, tak změňte hosting.

> A co na to budou říkat vyhledávače?

bude se jim to líbit. Pokud tam to přesměrování nebude, tak se jim to líbit nebude, protože bude duplicitní obsah

> Je pravda, že se tímto provázáním dá zvednout Page Rank?

ne. Ale žádný se neztratí, což by se naopak mohlo stát, pokud by tam to přesměrování nebylo.
Leo
"Kdyby nevěděl, tak změňte hosting."

Ano. Napriklad Active24 (drive Globe Internet) mi odepsal, ze si kod 301 musim v takovem pripade zajistit ve sve aplikaci :-) a nebo si zaplatit 200 Kc. Jinde s tim nemaji problem, Leo
J
Profil *
To Yuhů

Hmmm, mám dva různé weby s podobnou tématikou, v každém index.htm a index.html (protože z jiných stránek požádaných o links vedou tyto jednou na .htm, ondy na .html). V jednom je obsah duplicitní, v druhém přesměrování.
A zrovna ve fulltextu Seznamu se to s duplicitou drží vpředu, a to s přesměrováním spadlo před pár měsíci bůhví kam.
andischo
To J

Asi tomu dobre nechapem, pokial mam 2 domeny a vytvorenu jednu stranku. Ked nazvem jednu stranku .htm a druhu .html a umiestnim ich na domeny tak to bude google stale povazovat za duplicitu? Dik
J
Profil *
to andischo
Konkrétněji:
sweb.cz/xxx/index.htm a sweb.cz/xxx/index.html - index.htm a index.html má totožný obsah - ve fulltextu seznamu je vpředu, v googlu bůhví kde.
mujweb.cz/www/xxx/index.htm a mujweb.cz/www/xxx/index.html - index.html je jen přesměrování na index.htm - ve fulltextu googlu je vpředu, v seznamu bůhví kde.
llook
J
To máš přesměrování přes meta tagy, ne? U toho si tím přenosem ranku nejsem jistý. Yuhů popisoval přesměrování přímo přes protokol HTTP, to asi na swebu ani mujwebu nepůjde.
Yuhů
J, index.htm a index.html Seznam jako duplicitu obvykle nechápe. Většinou to kanonizuje do tvaru končícího lomítkem. Jinak řečeno tyhle dvě stránky sloučí, pokud se neliší.
J
Profil *
Působilo to na mě dojmem jako kdyby stránku s použitím přesměrování přes meta tagy nějako penalizoval. Tak jsem tam nakonec dala jen výzvu klikněte :-(
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0